Prvoligovou základní část uzavře duel na ledě jihlavské Dukly

Marcel Holl | 17.02.2013 | |

Prvoligovou základní část uzavře duel na ledě jihlavské Dukly

K a d a ň - V sobotu naši hokejisté opět padli. Tentokrát si vítězství zpod bílé věže odváželi hokejisté Hradce Králové. Nyní čeká na černožlutý tým další soupeř. Posledním sokem před play-off je Dukla Jihlava. Ta v sobotu prohrála v Benátkách nad Jizerou a nyní si bude chtít před vlastními fandy spravit chuť před play-off. Poslední utkání základní části startuje na Horáckém zimním stadionu - v 17:30 hodin.

 

Ze všech tří zápasů v letošní sezóně vyšli vítězně hokejisté z Kadaně. Nejprve v říjnovém kole 2:0. Kadaňské fanoušky v tomto zápase potěšily zásahy od Filipa Hantáka a Jaroslava Hafenrichtera. Na konci listopadu zajížděli černožlutí na led svého soka z Vysočiny. I tam se jim podařilo zvítězit a to poměrem - 3:1. O branky v zápase se postarali, na jihlavské straně pouze Ondřej Malec a na straně Sportovního klubu se prosadili - Milan Procházka, Nikola Gajovský a Petr Jíra. V posledním měření sil, na kadaňském ledě, uspěli napotřetí černožlutí bojovníci. Góly v zápase stříleli Petr Jíra, Tomáš Schmidt, Roman Chlouba a za hosty se prosadil obránci Jiří Dobrovolný a Vojtěch Zadražil. V pondělím zápase naskočí za jihlavu poprvé mladík Jan Mandát. Sedmnáctiletý jihlavský talent je v extralize staršího dorostu druhým nejproduktivnějším hráčem, když ve 38 zápasech nasbíral 61 bodů (35+26). V NOEN extralize juniorů nastoupil k pěti zápasům, ve kterých zaznamenal pět bodů za tři góly a dvě finální přihrávky.

Hráčem, který vede klubovou produktivitu je Daniel Hodek (na fotce). Tento zkušený útočník posbíral v letošním ročníku 39 kanadských bodů za 20 branek a 19 asistencí. Díky této statistice vede i tabulku střelců. Naopak mezi nahrávači mu patří až šesté místo. Před ním jsou Radek Hubáček (20 asistencí) , Tomáš Čachotský s Michalem Jeslínkem (21) , Tomáš Kolafa (23) a úplně na špici tabulky je další velmi zkušený hokejista - Martin Filip. Ten za 51 zápasů posbíral 24 přesných přihrávek. Statistice obránců vévodí, již jednou zmíněný, Tomáš Kolafa. Ten odehrál v letošním ročníku 44 zápasů, ale posbíral 5 branek a 23 asistencí, celkově má tedy 28 kanadských bodů. Hlavním trenérem Dukly je Petr Vlk a jeho asistentem je Patrik Augusta.

Umístění celků po 50 kolech:

Kadaň ve středu neuspěla a ztratila tak možnost dotáhnutí na čtvrtou Třebíč. Zato Hradec, zatím úspěšně, bojuje o osmé místo, které by mu zajistilo účast v play-off.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
6. Jihlava 51 23 5 3 20 159:117 82
5. Kadaň 51 24 5 4 18 149:120 86

Poslední vzájemný zápas:

1.liga - 39. kolo SK Kadaň - HC Dukla Jihlava 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Skóre utkání otevřel hned ve 3.minutě Petr Jíra, který od modré prostřelil jihlavského brankáře. Hosté vyrovnali šťastnou tečí v polovině utkání. Kadaň využila přesilovou hru na konci druhé části, na 2:1 zvýšil Tomáš Schmidt. Ránu do vazu Jihlavy dal po dalších 33 vteřinách Roman Chlouba, který prostřelil Novotného - 3:1. Hosté snížili ve 44.minutě při přesilové hře, ale to z jejich strany bylo vše. Sportovní klub tak porazil Duklu i potřetí v této sezóně, tentokráte 3:2.

Sestava našeho příštího soupeře ze sobotního utkání s Benátkami n/J. V němž hráči z Vysočiny prohráli na ledě svého soupeře 2:0.

Jihlava: Rittich - Ficenc, Jícha, Dobrovolný, Zadražil, Kolda, Štebih, Podlipnik - Hodek, Maliník, Velecký, Jeslínek, Filip, Prokš, Zeman, Hubáček, Vysloužil, Malec, Mikeš, Pekárek

Vzájemný zápas 51.kola bude zahájen v pondělí 18.února 2013 v 17:30. Pro fanoušky, kteří se nedostanou na utkání přímo, bude připraven tradiční textový online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM