Přivezeme body ze Šumperka?

Jiří Novotný | 08.02.2013 | |

Přivezeme body ze Šumperka?

K a d a ň - Ve středu do Kadaně přijel litoměřický Stadion, který stále bojuje o účast ve vyřazovacích bojích. Zápas, který nepřinesl příliš pohledný hokej, vyhráli hosté poměrem 1:3. Jediný gól Kadaně vstřelil těsně před druhou sirénou Danko Deveri. Domácí zaváhání se kadaňští pokusí napravit tuto sobotu, kdy zavítají na led Šumperka. Úvodní buly padne v 17:00.

 

Šumperk letos patří k naším oblíbeným soupeřům, neboť všechny tři vzájemné duely se nám podařilo vyhrát. Nejvýraznějším poměrem to bylo v 10. kole, kdy Kadaň na domácím ledě zdemolovala Šumperk 7:1. Mužem zápasu byl jednoznačně Nikola Gajovský, který Draky zničil hattrickem. Další góly přidali Rutta, Pavlas, Hrabák, Ton a Hanták. Do Šumperka se kadaňští vydali ve 23. kole. Po první třetině jsme prohrávali 4:1, kadaňský gól vstřelil Mainer. Ve druhé třetině Kadaň zabojovala a díky čtyřem přesným zásahům otočila skóre ve svůj prospěch. Na 4:2 snižoval Ton, pak přidal svůj druhý gól Mainer, vyrovnal Trefný a obrat dokonal Hafenrichter. Na 4:6 upravil v 55. Andres, domácím se minutu před koncem ještě podařilo snížit, ale poslední slovo měl při hře bez brankáře Seman, který stanovil konečně skóre 5:7.

Zatím poslední vzájemný zápas se hrál na kadaňském zimním stadionu ve 36. kole. Také v tomto zápase jsme mohli sledovat gólové hody, nakone jich padlo celkem 10. Kadani se opět příliš nepovedlo úvodní dějiství, v 16. minutě to bylo zásluhou Novotného a Hulvy 0:2. Z dvoubrankovou ztrátou však Kadaň do kabiny neodešla. V 17. minutě dokázal snížit Jíra. Vyrovnávací gól vstřelil na začátku druhé třetiny Ton, ale ve 29. minutě vrátil hostům vedení Brunec. Na vyrovnání skóre jsme nemuseli čekat dlouho, o minutu později skóroval Andres. V závěru druhé třetiny pak upravil na 4:3 pro Kadaň Prošek. Jenž na začátku třetí třetiny zásluhou Medla Šumperk vyrovnal. To ale bylo ze strany Salithu vše, za Kadaň pak ještě skórovali Ton, který tak zkompletoval hattrick, poslední gól zápasu vstřelil stejně jako v předešlém utkání Seman. Kadaň tak zvítězila i potřetí, tentokrát 6:4. "Když jsme se dostali do vedení, tak soupeř vyrovanal. Naštěstí jsme pokaždé vstřelili gól navíc a udrželi jsme to až do konce. Takže jsou to pro nás dnes cenné tři body," řekl po zápase Zdeněk Skořepa.

Salith poslední dva zápasy vyhrál, byť po každé to bylo pouze za dva body. V posledním domácím zápase zdolal Hradec Králové 2:1 po nájezdech. Ve středu Šumperk zajížděl do Benátek nad Jizerou, které porazil stejným poměrem, ale tentokrát po prodloužení. Obě branky z normální hrací doby padly v úvodu druhé třetiny. Ve 22. minutě skóroval benátecký Vlach, o tři minuty později odpověděl Holík. Bonusový bod Salithu zajistil v 61. minutě Červenka.

Draci mají stále ještě šanci dostat se osmičky pro play-off, byť není příliš velká. Na osmé Benátky momentálně ztrácí z 11. pozice 9 bodů. Salith v tomto zápase nemůže počítat se zkušeným Staňkem, který utrpěl zlomeninu nohy. Naopak do kadaňské sestavy se již v minulém zápase vrátil Filip Seman, který od sobotního zápasu očekává toto: "Šumperk hraje doma vždycky výborně. Dobře bruslí a pokaždé je to tam těžký zápas. My se musíme maximálně připravit a hrát líp než ty poslední dva venkovní zápasy. I když jsem nehrál, tak mám informace o tom, jak jsme hráli v Berouně a v Mostě. Musíme to zlepšit, musí být zodpovědná obrana, dodržovat taktiku a snažit se být více produktivní."

Nejproduktivnějším forvardem je Adam Červenka (na snímku), jenž má na kontě 30 bodů za 15 branek a stejný počet asistencí. O gól méně má Daniel Vrdlovec, který mimo Šumperka letos hraje také za extraligovou Slavii. Na třetím místě je zkušený veterán Karel Plášek, který dosud posbíral 27 bodů(11+16). Po 24 bodech mají Staněk s Hulvou.

Z obránců ma nejvíce bodů Aleš Holík, jenž se se svými 30 body (12+18) dělí s Červenkou o prvneství v produktivitě celého týmu. O pět bodů méně (7+18) má na kontě Tomáš Sedlák.

Na postu gólmana je jasnou jedničkou Tomáš Štůrala, který letos zatím zvládl 47 zápasů. Průměrně inkasoval 3,2 branky na zápas a úspěšnost má 90,4%. Sedmkrát se do branky postavil mladší kolega Vratislav Vajner

Sestava Salithu z minulého kola, ve kterém po prodloužení zvítězil v Benátkách:

Salith Šumperk: Štůrala - Novotný, Holík, Gewiese, Tesařík, Pastor, Sedlák, Navrátil - Plášek, Skoumal, Haas - Finsterle, Hlinka, Cink - Červenka, Hulva, Brunec - Kindl, Meidl

Podaří se Kadani porazit Šumperk i napočtvrté? Na to odpoví zápas, který můžete tuto sobotu od 17:00 sledovat přes tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM