Kadaň porazila Písek a zvýšila svůj náskok nad dotírající Třebíčí

Jindřich Poledna | 23.01.2013 | |

Kadaň porazila Písek a zvýšila svůj náskok nad dotírající Třebíčí

Poslední Písek měl pro domácí hráče překvapivý vstup do zápasu a byl nejen vizuálně lepším celkem. Po zásluze se tak hosté díky brance Sedláčka dostali v 11.minutě do vedení. Kadaň otočila zápas v 16. minutě, kdy se během 22 vteřin trefili Danko Deveri a Petr Mainer. Ve druhé třetině se Písku podařilo vyrovnat ve 33.minutě, když domácí obrana zcela zapoměla na Lukáše Volfa. Vedení na stranu Kadaně strhl 7 vteřin před koncem druhé třetiny Jaroslav Hafenrichter. Čtvrtou branku domácích vsítil ve 46.minutě Karel Ton. Kadaň si tak připisuje další důležité 3 body, a protože Třebíč prohrála doma s Olomoucí, získává Kadaň nad pátou Třebíčí již pětibodový náskok.

 
44.kolo, středa 23.1.2013
Sportovní klub Kadaň - IHC Písek  4:2  (2:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Deveri (Szakal), 16. Mainer (Gajovský, Hafenrichter), 40. Hafenrichter (Gajovský, Opalek), 46. Ton (Kämpf) - 11. Sedláček (Semrád, Šperger), 33. Volf. Rozhodčí: Škrobák - Zavřel, Špůr. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 360. Střely na branku: 33:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Szakal, Schmidt, Mazanec, Opalek, Bartejs, Trefný, Tejnor - Mainer, Gajovský, Hafenrichter - Andres, Chlouba, Hrabák - Kaše, Kampf, Ton - Deveri, Hanták, Škorik
IHC Písek: Halmoši - Drtil, Kužel, Veselý, Semrád, Makovský, Ruprecht, Dvořák, Hanus - Sedláček, Šperger, Kučera - Strnad, Obdržálek, Ferebauer - Heřman, Marek, Slavík - Bernad, Volf, Homolka

Komentář k zápasu

Hosté vstoupili do zápasu mnohem lépe než domácí tým, lépe bruslili a na koně je navíc dostalo brzké vyloučení kadaňského obránce. Domácí tým však výborně bránil a Písek měl velké problémy přecházet do útočné třetiny. Přestože měli hosté puk téměř pořád na svých hokejkách, domácí svatyni skoro vůbec neohrozili. V 8.minutě si zahrála svou první přesilovou hru i domácí Kadaň, jenže ani tato hra v početní výhodě nebyla úspěšná.

Hosté se tak po zásluze dostali do vedení v 11.minutě. Strnad našel svou přihrávkou od modré najíždějícího Sedláčka, který nedal Hanuljakovi sebemenší šanci – 0:1. Hostům po vstřelení branky jakoby narostla křídla a domácí tým se trápil v kombinacích. Písek nepůsobil jako tým, který aktuálně obývá poslední příčku tabulky.

Zvrat v 1.třetině se odehrál v 16.minutě. Kadaňskému celku se podařilo během 22 vteřin otočit skóre dvěma zásahy do černého. Nejdříve přihrál Szakal do jízdy Danko Deverimu, který přesnou střelou k tyči srovnal na 1:1. Domácí tým vyhrál vhazování a založil další útok a za Halmošim se opět rozsvítilo červené světlo. Střelcem druhé branky byl Petr Mainer - 2:1. Kadaň byla v následujících minutách na koni, ve velké příležitosti se ocitl Andres a junior Kaše netrefil prázdnou branku. Písek dohrával první třetinu v početní výhodě, ale ani tentokrát se mu příliš nedařilo.

Kadaň vstoupila lépe do druhé třetiny, měla několik příležitostí, ale proti byl hostující Halmoši. Když už byl i písecký brankář překonaný, skončila Kašeho střela na tyči. Písecký tým se nechával zbytečně vylučovat, což bralo hostům síly a kazilo jejich sympatický výkon a touhu po útočné hře. Ve 27.minutě obdržel menší trest i Halmoši, který podrazil domácího útočníka. Jenže domácí tým jen kombinoval, početní výhodě chyběla střelba, a tak měla písecká čtveřice lehkou obrannou práci.

Ve 30.minutě se projevila znovu písecká nedisciplinovanost a Kadaň dostala další početní výhodu. Tu opět nedokázala využít, a tak přišel trest. Již ve hře 5 proti 5 se před Hanuljakem z čista jasna objevil hostující Lukáš Volf a vyrovnal na 2:2. Po této brance se hra opět vyrovnala. Písek si vybojoval možnost otočit výsledek ve 36.minutě, když za záchranou brzdu zatáhl domácí kapitán Szakal. Ale blýskat se mohlo na druhé straně, ve vlastním oslabení ujel Petr Mainer. Halmoši ukázal své kvality a nedovolil domácímu útočníkovi druhý zásah v zápase.

Hosté spokojení s výsledkem kontrolovali ve 40.minutě puk a chtěli za nerozhodného stavu odejít do šaten. Jenže o něj přišli a kadaňský Jaroslav Hafenrichter strhl vedení opět na domácí stranu pouhých 7 sekund před koncem druhého dějství – 3:2.

I začátek poslední třetiny byl především v domácí režii. Písek sice velmi dobře bránil střední pásmo, přesto Kadaň několikrát nebezpečně ohrozila píseckou branku. S přibývajícím časem rostla na ledě nervozita a docházelo k vzájemným potyčkám. Klid do domácích řad přinesla až čtvrtá branka, kterou docílil ve 46.minutě Karel Ton – 4:2. Písek měl sílu vzdoroval a měl snahu vyrovnat, jenže jej opět skolila nedisciplinovanost. Nedokázal si tak vyvinout tlak a usadit se v útočném pásmu.

V posledních deseti minutách zápasu byl Písek aktivnějším týmem. Vylučovalo se navíc především na domácí straně, ale vynikající brankář Hanuljak nedal další šanci hostujícím útočníkům vyniknout. Nejblíže byl ke snížení v 56.minutě hostující Špergl, jenže Hanuljak ukázal, proč je nejlépe hodnoceným brankářem 1.ligy.

Písek se v 58.minutě uchýlil ke hře bez brankáře, domácí tým mu snahu ještě ulehčil při vyloučení obránce Mazance, avšak další branka již nepadla. Kadaň tak získala důležité tři body a kráčí k vytoužené čtvrté příčce po základní části, která zajišťuje výhodu domácího prostředí pro první zápasy play-off.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský (hlavní trenér IHC Písek):“Myslím si, že dnes vyhráli domácí poprávu. V první třetině jsme se dostali do vedení a od stavu 1:0 jsme hráli dobře. Místo aby nás vstřelená branka nakopla, tak jsme udělali dvě zbytečné chyby ve středním pásmu. Nechali jsme si ujet hráče, poté následně byla chyba v našem obranném pásmu. Naši beci hrají nedůrazně, dělají žákovské chyby. Bohužel to se opakuje každý zápas. V každém zápase vyrobí náš obránce jednu až dvě chyby a každý zápas je to někdo jiný. Navíc při naší produktivitě, kdy my nedáme jednoho až dva góly, tak poté už nejsme schopni ten zápas otočit. My se potřebujeme dostat do vedení, potřebujeme se uklidit, protože máme nejmladší mužstvo v soutěži a jakmile se nám to nepovede a prohráváme, tak už se nám zápas nepodaří otočit. Hlavním momentem naší prohry byli dnes chyby a nedůraznost obránců. Naši obránci jsou hodní a měkcí. Dostáváme laciné góly a děláme zbytečné chyby.“

Zdeněk Skořepa (asistent trenéra SK Kadaň): Přijel k nám houževnatý soupeř. Sice to vypadlo tak, že jsme měli střeleckou a herní převahu, ale měli jsme problémy s koncovkou a těžko jsme se prosazovali. Oba góly co jsme inkasovali byly po našich hrubých chybách. Myslím si, že zápas rozhodl gól do šatny v druhé třetině.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM