Po úspěšném derby čeká Kadaň další těžký soupeř – Olomouc

Marcel Holl | 15.01.2013 | |

Po úspěšném derby čeká Kadaň další těžký soupeř – Olomouc

K a d a ň - Po povedeném představení kadaňských bojovníků na hřišti ústeckého Slovanu je tu další těžký duel. Na kadaňský zimní stadion přijede druhý celek tabulky - HC Olomouc. První buly utkání proti olomoucké Moře je naplánováno na středu 16.ledna 2013. Zápas začíná v tradiční čas – 18:00 hod.

 

Kohouti pod lupou

Mora od začátku nového roku střídá porážku s výhrou. První duel v letošním kalendářním roce odehráli svěřenci, Petra Fialy a Jana Tomajka, na ledě Rebelů z Havlíčkova Brodu. Po skvělé první třetině, kterou vyhráli 3:0, brali všechny tři body za vítězství 3:1. Poté následovala překvapivá porážka, která se zrodila až sice po prodloužení, ale přece. O dva body obral Hanáky mostecký Baník. Duel s Mostem byl na devět dní posledním duelem Kohoutů na domácí ledové ploše. Ve 39. a 40. kole nastoupila Olomouce na ledě Litoměřic resp. Šumperka. Ze zápasu na ledě kališníků si Mora připsala tři body za těsné vítězství 3:2. Krajské derby tak úspěšné nebylo. Draci darovali Kohoutům pouze jediný bodík, Šumperk vyhrál 4:3 po prodloužení. Pondělní utkání se neslo ve znamení návratu olympijského vítěze z Nagana - Jiřího Dopity. Tento velezkušený matador nastoupil v letošním prvoligovém ročníku do tří zápasů. Z toho dvakrát byli soupeřem Olomouce Benátky n/J. První utkání Jiřího Dopity proti tomu soupeři v letošním ročníku se hrálo už 24.10.2012 a Mora tenkrát zvítězila jednoznačně 9:0. V pondělním utkání už to tak jednoznačné nebylo, Benátky prohráli na olomouckém ledě 3:2 po prodloužení.

Hvězdy v kádru Olomouce

Určitě hlavní hvězdou a zároveň i majitelem klubu je již zmíněný Jiří Dopita. Jako dalšího by jsme mohli vyzdvihnou Matěje Pekra (na fotce). Tento 24-letý hokejista, který s velkým hokejem začínal v týmech Šumperka a Uničova, nasbíral v probíhajícím ročníku už 43 kanadských bodů za 23 branek a 20 nahrávek. Díky této bilanci vede i tabulku střelců svého týmu. Mezi útočníky najdeme i ex-kadaňského Richarda Diviše. Oblíbenec fanoušků v Kadani posbíral letos už 26 bodů (14+12). Mezi obránci najdeme stálici Jakuba Bartoně. Kapitán Mory zatím posbíral, stejně jako Richard Diviš, 26 bodů. Mezi třemi tyčemi nastupují Tomáš Halász a zlínský Libor Kašík. Oba mužové s maskou mají procentuální úspěšnost zákroku nad hranicí 93%. O chloupek lepší je slovenský zástupce Tomáš Halász – 93,68%, jeho brankářský kolega má 93,25%.

Poslední vzájemný zápas obou celků

HC Olomouc - SK Kadaň 5:1 (2:0,2:1,1:0)

Ve 29.kole první ligy zajížděli černožlutí bojovníci na led Olomouce. Bohužel domů se svěřenci trenéra Čelanského vrací bez bodu, prohráli 5:1. V první třetině se domácím podařilo dostat do dvoubrankového náskoku. Ve čtvrté minutě se prosadil Lukáš Kucsera. O jedenáct minut později proměnil nájezd Petr Kolouch. Kadaňským hokejistům se v 26.minutě podařilo snížit na rozdíl jedné branky, zásluhu na tom měl Filip Hanták, který rychlou střelou švihem v oslabení snížil. Ve 39. minuté Mora opět odskočila na rozdíl dvou branek. Nejprve se prosadil Radim Kucharczyk, o půl minuty po něm prostřelil Hanuljaka Richard Diviš. Ve 46.minutě rozhodl o výhře Olomouce opět Radim Kucharczyk.

Sestava našeho příštího soupeře z posledního zápasu, který odehrál doma proti Benátkám n/J.

HC Olomouc: Kašík – Bartoň (C), Janáček, Houdek, Staněk, Lhotský, Valenta, Schejbal – Pekr, Řípa, Herman – Kucharczyk, Dopita, Hampl – Kucsera, Diviš, Selingr – Rác, Švaňhal, Vodný.

Utkání 42.kola 1.ligy ČR bude zahájeno ve středu 16.ledna v 18 hodin. Pro fanoušky, kteří nedorazí, bude opět připraven textový online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM