Kadaň neuspěla na ledě Královských Lvů a z Hradce si odváží porážku 4:3

Marcel Holl | 05.01.2013 | |

Kadaň neuspěla na ledě Královských Lvů a z Hradce si odváží porážku 4:3

K a d a ň - Dnešní utkání nabídlo, hlavně v první třetině, gólovou přestřelku. Nejprve otevřela skóre Kadaň, která se ujala ve druhé minutě vedení díky trefě Petra Stoklasy. Hradečtí na konci dvanácté minuty vyrovnali na 1-1. Za 44 vteřin už, ale opět odkoskočili kadaňští. Gól vstřelil Stanislav Škorík. Ještě před pauzou domácí opět vyrovnali, na začátku 16.minuty se prosadil, při přesilovce 5 na 3, Luděk Brož. Ve 22.minutě vrátil Kadani vedení . Lvi skóre dorovnali a v poslední periodě rozhodli o svém jednobrankovém vítězství.

 
38.kolo, sobota 5.1.2013
Královští lvi Hradec Králové - Sportovní klub Kadaň  4:3  (2:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Tvrdík (Vágner), 16. Brož (Moskal), 29. Mikeska, 39. Budínský (Brož) - 2. Stoklasa (Chlouba), 13. Škorík (Hammerbauer), 23. Andres (Stoklasa, Chlouba). Rozhodčí: Hejduk, Šindler - Gut, Rittich. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. Diváci: 1183. Střely na branku: 47:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Královští lvi Hradec Králové: Čech - Karlíček, Roupec, Vágner, Čáp, Hendrich, Klement, Havlík - Moskal, Mikeska, Haluza - Kubica, Tvrdík, Švagrovský - Budínský, Brož, Říha - Berger, Macháň, Půlpán.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Mazanec, Prošek, Szakal, Schmidt, Bartejs, Opalek, Lučka, Kolčava - Ton, Charousek, Jíra - Hafenrichter, Hanták, Seman - Andres, Chlouba, Stoklasa - Škořík, Hammerbauer, Mainer.

Komentář k zápasu

Atraktivní dvacetiminutovka přinesla celkem čtyři branky

Hradečtí hned v úvodních vteřinách utkání chtěli ukázat svoji chuť a sebevědomí nabité z posledních dvou utkání a tlačili se před branku Kadaně. Byli to však hosté, kteří šli do vedení po první vážné šanci. Prosadil se Petr Stoklasa po úniku dva na jednoho, tomu po krásné nahrávce od jeho spoluhráče stačilo akorát usměrnit kotouč do poloodkryté branky Jakuba Čecha – 0:1.

Po ubráněném oslabení se domácí hráči opět drali dopředu. Vyrovnání bylo na spadnutí, jelikož se Hradeckým naskytla početní výhoda. Domácí lvi posílali na branku Hanuljaka jeden projektil za druhým, ale ani jeden se neuchytil. Hradečtí si ale nenechali nic líbit a jejich hra přinesla další přesilovku. Branku hostujícího celku nejvíce ohrozila pumelice Zdeňka Čápa. Bylo až neskutečné, co domácí hráči nedali a Hanuljakovo čelo nemohlo zůstat suché.

Vytoužená a zasloužená branka přeci jenom přišla. Těsně po skončení početní výhody se trefil ranou z první Michal Tvrdík, jehož rána byla ještě mírně tečovaná a doplachtila za záda hostujícího brankáře – 1:1. Odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat a vzápětí dostal svůj mančaft zpět do vedení Stanislav Škorík po chybné rozehrávce domácích – 1:2.

Dvojnásobná početní převaha Hradce Králové přinesla skvostné kombinace a jedna z nich znamenala vyrovnávací branku. Byla to ta po souhře Moskala a z vrcholu kruhů střílejícího Luďka Brože, který se trefil přímo mezi betony Hanuljaka – 2:2. Závěr první periody nabídl vše, co má správný hokej mít. Šance na obou koncích kluziště, důraz v osobních soubojích a parádní kombinace.

Další várka branek a s ní vedení pro Královské lvy

Oba týmy pokračovaly v trendu, který byl nastaven v úvodní fázi utkání. Hrálo se z jedné strany na druhou a o další brankové příležitosti nebylo nouze. Avšak vstup do třetiny měla opět lepší hostující Kadaň, kdy se do nádherného úniku kolem mantinelu dostal Bronislav Andres, kterého vyslal přesným pasem Petr Stoklasa a prvně jmenovaný střelou tahem vymetl levé horní víko Čechovy branky – 2:3.

Neutuchající tempo tohoto střetnutí se divákům muselo líbit. Po individuální akci postavil na nohy domácí nadšené publikum Michal Mikeska, který si sám pro sebe vyhrál v útočné třetině buly a prodral se až do brankoviště Kadaňských, kde nadvakrát dotlačil kotouč za Hanuljakova záda – 3:3.

Postupem času se opět hrálo především před brankou Kadaně. Čím více se blížil závěr druhé části, tím více se tempo jakoby zvolňovalo a hra byla k vidění hlavně kolem mantinelů. Všichni hráči na ledě urputně bojovali o každý metr kluziště. Z nenadání však přišel únik domácího útočníka Víta Budínského, jehož dvojité zakončení znamenalo obrat ve skóre a první radost z vedení pro Hradecké – 4:3.

Hradeckým se podařilo ubránit jednogólové vedení

Hokejisté obou týmů se snažili bruslit, nahrávat ale všemu chyběla vážnější střela. Na první gólovou šanci si tak diváci museli počkat o dost déle než v předchozím průběhu tohoto souboje. Zmiňovaná šance přišla z hole kapitána domácích Michala Mikesky a dorážejícího Petra Haluzy, který před prázdnou svatyní Kadaně netrefil puk.

Jednou byli aktivnější domácí podruhé zase hosté z Kadaně. V polovině závěrečné periody se zdály být obě branky zakleté. Postavení mimo hru zastavilo slibně najíždějícího Petra Haluzu. Hosté si tak mohli oddechnout a dál snít svůj sen o srovnání stavu. Proti ale byla urputná hradecká defenzíva a v brance Jakub Čech.

Nesmírná snaha kadaňských hráčů vstřelit vyrovnávací branku často končila na hradbě Hradeckých, která byla šikovně postavena ve středním pásmu. Jejich soustředěnost na útok vedla k zajímavým protiútokům, jež produkovali domácí lvi. O neustálý rozruch před Hanuljakem se starali obzvláště střelci dvou branek Budínský s Brožem.

Nakonec si domácí tým po zásluze připsal třetí vítězství v řadě.

Marcel Holl, Filip Červinka, Sanny Muharem

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera (Královští lvi Hradec Králové):
První třetina byla z naší strany dobrá, avšak vždy jsme bohužel dotahovali soupeřův náskok. Rozhodující byla druhá třetina. Tu jsme nezačali moc dobře, hodně důležité bylo, když Michal Mikeska vyrovnal na 3:3 a následný čtvrtý náš gól. Ještě jsme mohli pojistit zápas gólem z trestného střílení, to se nepodařilo. I přesto jsme výsledek udrželi a musím kluky pochválit.

Zdeněk Skořepa (SK Kadaň):
Měli jsme dobrý začátek, vstřelili jsme jako první branku. Soupeře jsme pak ale pustili do hry naší zbytečnou nedisciplinovaností. První dvacetiminutovka byla hodně ovlivněná vyloučenými hráči. Ve druhé části jsme opět dělali chyby a nehráli hokej, který jinak normálně předvádíme. V poslední třetině už se nám se stavem nepodařilo nic udělat a Hradec zvítězil zaslouženě.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM