V novém roce začínáme v Benátkách

Jindřich Poledna | 02.01.2013 | |

V novém roce začínáme v Benátkách

První zápas v roce 2013 se neúprosně blíží a Kadaň jej odehraje dle rozpisu v Benátkách nad Jizerou. A nebude to mít zrovna jednoduché. Aktuálně sedmý tým prvoligové tabulky vyhrál naposledy doma těsně před Vánocemi, po svátcích padl jak v Šumperku, tak v Hradci Králové. Benátkám se povedl především listopadový měsíc, díky kterému vystoupaly postupně až na šestou příčku tabulky.

 
Týmu z Benátek nad Jizerou začal prosinec nad očekávání dobře, protože Středočeši plně bodovali v Ústí nad Labem 1:0 brankou Skořepy v polovině zápasu. Pak tým sice prohrál s favority z Olomouce a Mladé Boleslavi, ale dokázal se chytit s posledním Pískem a Berounem. Doma sice prohrály s Havlíčkovým Brodem, ale plně bodovaly s Mostem a Litoměřicemi. V posledních dvou zápasech vyšly naprázdno po porážkách v Šumperku a v Hradci Králové.

Vzájemné zápasy

V 11.kole deklasoval Sportovní klub benátecký tým vysoko 6:1, branky Kadaně vstřelili 2x Račuk, Seman, Hrabák, Hanták a Gajovský. Ve 24.kole již vítězství Kadaně tak jednoznačné nebylo, přesto zůstaly všechny 3 body na severu Čech, po výhře Kadaně 4:3. Branky domácích si do statistik připsali 2x Gajovský, Hafenrichter a Ton.

Individuální statistiky

Nejproduktivnějším benáteckým hokejistou je zkušený Lukáš Král, jenž v dosavadních zápasech dokázal nastřádat šestadvacet bodů (4+22). Na paty mu ovšem se čtyřiadvaceti body šlape jeho kolega Josef Skořepa (14+10). Trojici nejúspěšnějších následně uzavírá Tomáš Klimt, který má na svém kontě devatenáct bodů (8+11). Brankoviště pak hájí liberecký Tomáš Vošvrda, jenž zatím zasáhl do čtyřiadvaceti zápasů s úspěšností 90,2% a Jiří Stejskal, jehož úspěšnost činí 89,05%.

Sestava

Sestava Benátek z posledního utkání v Hradci Králové:
Benátky nad Jizerou: Stejskal – Mrkvička, Kolmann, Moravec, Jaroměřský, Vála, Ulrych, Pabiška – Jonák, Král, Klimt – Skalický, Chlapík, Špaček – Krejčík, Skořepa, Kica – Maďar, Jech, Kopic.

Zápas

Utkání se odehraje netradičně ve čtvrtek 3.ledna. Úvodní vhazování je na plánu v tradičním benáteckém čase 17:30. Nejen pro kadaňské fanoušky bude připraven textový online přenos.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM