MD: Děčín přehrál Kadaň a odvezl si všechny body.

Stanislav Jiskra | 15.11.2012 | |

MD: Děčín přehrál Kadaň a odvezl si všechny body.

Na promrzlém zimním stadiónu se ve čtvrtek 15.11 od 17:00 hrálo utkání mezi domácí Kadaní a hostujícím Děčínem. Zápas začal lépe pro hosty, které v deváté minutě otevřeli skóre, zásluhou Tomáše Křepelky po první třetině vedli 0:1. Druhá část byla totožná jak ta první. Hned ve druhé minutě vsítil druhý gól Petr Tichajličenko0:2. V poslední části se nejdříve za hosty trefil Vojtěch Trmal0:3, po té snížil domácí Daniel Šilar1:3. Domácí v poslední minutě vyzkoušeli hru bez gólmana, ve které v čase 59:56 inkasovali po čtvrté. Puk si ve středu hřiště přebral Dominik Techl a nekompromisně zakončil – 1:4.

 
Hosté začali bojovně, ale jejich první šanci přerušil offside. Po přihrávce z levého rohu, se mohl ke střele dostat jeden z kadaňských hráčů, ale puk mu přeskočil hůl. Na hráče domácí Kadaně zívala odkrytá polovina klece, puk nedokázali zpracovat. Do úniku se dostal Daniel Šilar, kterého vychytal hostující gólman Šimon Havlík. Sportovní klub nedovoloval soupeřům zakončit. Domácí měli k dispozici první přesilovou hru, ve které nic nevymysleli, a skóre se tedy neměnilo. Děčín skóroval v čase 08:16, když se po přihrávce zpoza branky od Dominika Havlíka dostal ke střele Tomáš Křepelka, jeho střela propadla kadaňskému gólmanovi Rolandovi Poláškovi mezi betony – 0:1. Kadaň po té nastřelila tyč, konkrétně to byl Petr Nečas, který střelou zápěstí nezamířil přesně. Domácí si málem vsítili vlastní branku, puk jen o centimetry minul pravou tyč domácí klece. Ani druhou přesilovou hru Kadaň nevyužila. Třetí přesilová hra vypadala lépe, ale nikdo nezakončil střelou. Domácím chybělo štěstí, několikrát jim puk před okrytou bránou přeskočil hůl.

Do druhé části lépe vstoupili hosté z Děčína. Které se štěstím vsítili druhou branku. Střela Vojtěcha Trmala trefila vestu Petra Tichačenka a skončila za Poláškovými zády – 0:2. Hosté po vstřelené brance přebrali veškerou aktivitu. Domácí hráči se postupně dostávali do útoků, ale s jejich pokusy si bez obtíží poradil děčínský gólman Havlík. Kadaňský gólman po té podržel svůj tým několika zákroky, jako v případě, když si hostující trojice rozebrala kadaňskou obranu a stříleli takřka do prázdné branky. Domácí se dostali do útoku, ale střela z levého kruhu skončila nad hostující brankou. Následně se do přečíslení dva na jednoho dostali hosté, opět bezchybný zákrok domácího gólmana. Děčínský tlak postupně stoupal. Děčín vstřelil třetí branku, ta ovšem padla až po odpískání faulu domácího hráče. Hosté si téměř minutu a půl pohrávali s domácí pěticí, ale díky gólmanovi Poláškovi se stav neměnil. Domácí Kadaň byla již poněkolikáté pod velkým tlakem. Ze kterého se taktéž dostali do přečíslení dva na jednoho, puk skončil za hostující brankou.

I do třetího dějství naskočili lépe hosté. Na 0:3 zvyšoval Vojtěch Trmal, jehož střela propadla domácímu gólmanovi až do sítě. Kadaň se nemohla dostat do útoku, a když se už dostala, tak vystřelila pouze do připraveného gólmana. Nervy na uzdě neudržel domácí Jiří Haluška, který srazil k ledu děčínského Martina Kvačka, a přivodil mu zranění krku. Daniel Týr mohl snížit ve vlastním oslabení, jeho střelu od modré pohotově ukryl Šimon Havlík. Kadaň snížila v čase 41:02. Nejdříve vystřelil Michal Hassl, po té se k puku dostal Daniel Šilar a bekhendovou střelou rozvlnil síť za děčínským Havlíkem – 1:3. Hosté ukázali svojí bojovnost, když již po několikáté sevřeli domácí Kadaň v obranném pásmu, ke střele se ovšem nedostali. Domácí tým si minutu před koncem vyžádali oddechový čas a vyzkoušel hru bez brankáře. Díky vyloučení hostů bylo na ledě šest hráčů domácích a čtyři hráči hostů. Dominik Techl se zmocnil ve středu kluziště k puku a z levého kruhu zakončil do prázdné klece a po zásluze zvítězili 1:4.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM