Prodlouží Kadaň vítěznou vlnu proti Drakům ze Šumperka ?

Marcel Holl | 15.11.2012 | |

Prodlouží Kadaň vítěznou vlnu proti Drakům ze Šumperka ?

V sobotním zápase zajíždějí hráči Kadaně na led Draků ze Šumperka. Letošní zápas obou celků vyhrála Kadaň s přehledem 7:1. Utkání se odehrálo na ledě Sportovního celku, do zápasu vstupovala Kadaň po odvolání trenéra Jägra. Tým vedl provizorní trenérský štáb ve složení – Gudas, Mikšovic, Skořepa. Této trojici se podařilo mužstvo nabudit k vítězství. Po zápase tým převzal trenér Jiří Čelanský a ten nastartoval posun Kadaně tabulkou.

 

Šumperk patří v letošních domácích zápasech do první pětice klubů první hokejové ligy. Zápasy na ledech soupeřů ale Drakům nejdou. Z jedenácti případů získali pouze tři body za jedinou výhru na ledě Horácké Slavie Třebíč. Toto vítězství se datuje do pondělí 15.října, na programu bylo 12.kolo. Od začátku listopadu zvítězili šumperští nad Hradcem Králové, Litoměřicemi a Havlíčkovým Brodem (všechno domácí zápasy). Venkovní listopadové zápasy skončili zatím porážkami. Draci prohráli na ledě Mostu (5:3) a v posledním kole neuspěli na ledě Benátek n/J (5:1).

Kadaň po odvolání trenéra Jägra stoupá tabulkou vzhůru. Nyní se nachází na šestém místě, které zajišťuje účast v play-off. Od desátého ligového kola prohráli sveřenci nového trenéra Čelanského pouze s Ústím n/L (5:2), M. Boleslaví (2:1) a překvapivě doma s Pískem (2:3p). Listopadové zápasy zatím SK vychází velmi dobře. Kromě již zmíněné prohry s Pískem, ostatní zápasy vždy vyhráli. Porazili na domácím ledě Havlíčkův Brod (8:2) a Litoměřice (2:0). Z kluzišť soupeřů si černožlutí přivezli pět bodů za výhry nad Berounem (3:2sn) a nad nedalekým Mostem (4:0).

Porovnání soupeřů
vs.
11. postavení v tabulce 6.
9-1-1-11 celková bilance 8-4-1-9
30 získané body 33
59:76 skóre 66:50
6:3 (Havlíčkův Brod - D) nejvyšší výhra 8:2 (Havlíčkův Brod - D)
1:7 (Kadaň - V) nejvyšší prohra 2:5 (Havl.Brod - V, Litoměřice - V, Ústí - V)
Daniel Vrdlovec (8+13) nejproduktivnější hráč Filip Seman (11+8)
Daniel Vrdlovec, Karel Plášek: 8 nejlepší střelec Filp Seman: 11
Daniel Vrdlovec: 13 nejvíce asistencí Zdeněk Ondřej: 10
Aleš Holík: 62 min. nejtrestanější hráč Martin Mazanec: 38 min.
Tomáš Štůrala:
21 zápasů, 89,18%
úspešnost brankáře Miroslav Hanuljak:
19 zápasů, 93,71%

Sestava našeho příštího soupeře z posledního zápasu proti Benátkám nad Jizerou:

Salith Šumperk: Štůrala (47. Vajner) - Holík, Novotný, Sedlák, Gewiese, Tesařík, Suchý, Pastor, Pour - Haas, Plášek, Staněk - Rufer, Hulva, Vrdlovec - Finsterle, Cink, Červenka - Blinka, Kindl, Skoumal.

Vzájemný zápas 23.kola bude zahájen v sobotu 17.listopadu v 17:00. Nejen pro kadaňské fanoušky bude připraven tradiční textový online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM