Kadaň uspěla v Berouně

Jindřich Poledna | 05.11.2012 | |

Kadaň uspěla v Berouně

Domácí tým se ujal v první třetině vední, za Kadaň vyrovnával v prostřední části Filip Hanták. Druhou branku Kadaně vsítil Nikola Gajovský. Jenže radost Severočechů netrvala dlouho, domácí vyrovnali za 19 sekund. Protože další branka už nepadla, došlo až na nájezdy. V nich jako jediný překonal brankáře Filip Seman a Kadaň si tak přiváží z Berouna cenné 2 body.

 
19.kolo, pondělí 5.11.2012
Medvědi Beroun 1933 - Sportovní klub Kadaň  2:3sn  (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Doležal (Klhůfek, Jebavý), 43. Vostřák (Havel, Hrdel) - 27. Hanták (Seman, Kůs), 43. Gajovský (Jíra, Hanuljak), 65. Seman. Rozhodčí: Úlehla - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 6:7, navíc Pavlas (KAD) 10min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 157. Střely na branku: 47:44. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2 - 2:3.
Medvědi Beroun 1933: Furch (Benda) - Šulc, Přindiš, Krejčí, Jebavý, Ruprecht, Kaláb, Knesl, Malý - Karpov, Plichta, Vostřák, Videlka, Hrdel, Doležal, Trojan, Hošťálek, Čurda, Havel, Klhůfek, Padělek
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Kaššák) - Schmidt, Opalek, Mazanec, Trefný, Szakal, Macháček, Hofmeister, Pavlas - Kůs, Ton, Jíra, Andres, Seman, Majner, Charousek, Hafenrichter, Gajovský, Chlouba, Hanták, Ondřej

Komentář k zápasu

Hned po úvodní buly se dotírat na brankáře Furcha vrhli hráči Kadaně, kterým se však nepovedlo dostat ke střele. Na druhé straně měl první šanci domácích Pavel Klhůfek, jehož střelu ale Hanuljak vyrazil levým betonem. V další akci domácích se ocitl Daniel Krejčí, kterému střela nesedla a brankář hostů tak sebral puk do lapačky. V dalším průběhu utkání byli aktivnější Medvědi, Pavel Vostřák přešel pomocí kličky do útočného pásma, kde adresoval přihrávku před bránu, kde však nebyl nikdo v černém dresu. Na konci sedmé minuty pálil od modré berounský Šulc, na poslední chvíli mu však do cesty vjel jeden ze soupeřů a zablokoval mu jeho pokus.

Medvědi dostali i výhodu přesilové hry, ve které stříleli od modré nejprve Kaláb a následně Robin Malý, ani jednomu se však nepodařilo Hanuljaka překonat. V čase 12:00 se ale domácí už dočkali, když Pavel Klhůfek našel z levého křídla volného Tomáše Doležala, jenž prostřelil Hanuljaka a poslal tak Medvědy do vedení. Následně mohl druhou branku přidat Padělek, jeho teč už ale kadaňský gólman zachytil. Další šanci měl Klhůfek, který se zkoušel prosadit z vrcholu kruhu, brankář Hanuljak ale vytáhl efektní zákrok ramenem. V posledních pěti minutách byli vyloučeni hned tři domácí hráči a Kadaň se tak dostala více do hry. Nejdříve po střele Macháčka tečoval puk Filip Seman mimo a následně po povedené střele Schmidta musel zasahovat Dominik Furch. V posledních vteřinách první dvacetiminutovky měli hosté navíc výhodu dvou hráčů v poli, tu se jim ale využít nepovedlo, a tak oba týmy odcházely do šaten za stavu 1:0.

Na začátku druhé třetiny se Kadaň dostala do situace dva na jednoho, když Seman nahrával Kůsovi, který Furcha ale nepřekonal. Ve dvacáté páté minutě střílel od modré Kaláb a puk se za Hanuljaka snažil dorazit ještě Lukáš Havel, branku Medvědi ani přesto ale nepřidali. Poté se dostali před Furcha hráči Kadaně a branku nakonec vsítil Filip Hanták. Následně mohl poslat Beroun znovu do vedení Hrdel, který šel sám na Hanuljaka, zakončit se mu ale nepovedlo. Poté předvedl efektní zákrok lapačkou Furch proti střele Chlouby. Nadále byl ve druhé třetině k vidění vyrovnaný hokej. Velkou šanci dát domácím vedení měl pár vteřin před sirénu Pavel Vostřák, těsně však bránu netrefil.

Brzy z úvodu třetí třetiny padly dvě branky. Nejdříve se za hosty prosadil Nikola Gajovský a za dvacet jedna vteřin srovnal po objetí brány Pavel Vostřák. Půl minuty po gólu Vostřáka mohl skórovat ještě Klhůfek, ten však trefil pouze břevno Hanuljakovy brány. V padesáté minutě se do útočné třetiny dostal Karel Ton, nakonec ho o puk ale obrali domácí obránci. Následně pálil na Furcha ještě jeden z kadaňských beků, berounský brankář byl ale pozorný. Rozhodnout o vítězství Berouna mohl Zbyněk Hrdel, který měl možnost trestného střílení. To mu ale Hanuljak chytil a tak šlo utkání do prodloužení.

V něm však branka nepadla, a to i přes to, že měli domácí výhodu přesilové hry. Na řadě byly samostatné nájezdy, ve kterých byl jediným úspěšným nájezdníkem Filip Seman, jenž trefil levý horní roh Furchovy brány a rozhodl tak o vítězství Kadaně.

Jindřich Poledna, Dominik Kameš, Petra Skopcová

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Medvědi Beroun 1933):

Měli jsme rozhodnout ve druhé třetině, kde jsme měli spoustu šancí a v závěru za vyrovnaného skóre, navíc ještě trestné střílení a přesilovku. To samé v prodloužení a my to nesehráli dobře. V posledním domácím zápase jsme dali tři góly z přesilovek a byli spokojení, dneska ne. Dnes to bylo o gólmanech, fungovalo oslabení, obrana byla dobrá. Ale jeden bod je málo, měli jsme mít víc. Jsem rád, jak tým pracoval do obrany po těch devíti gólech a jiných přídělech. Hráči si to asi uvědomili, akorát byl malý důraz. Odstupovali od hráčů, dostali jsme dvě branky z dorážek, kde hráči čekali, že to brankář chytí. Je to zbytečné, stačilo pokrýt dorážky. Jinak jsme soupeře do šancí moc nepouštěli.

Jiří Čelanský (SK Kadaň):

Samozřejmě jsou rozhodující dva body, ale odvážíme je nezaslouženě. Hazardujeme už druhý zápas. Doma s Pískem to také nebylo ono a dnes byl ten výkon minimálně dvě třetiny z naší strany žalostný. Pokud budeme takto hrát, tak na body sahat nebudeme. Jsem teď negativní, protože výkony z poslední dvou zápasů jsou zoufalé a poslední v této sezóně, doufám. Když jsem k týmu přišel, viděl jsem, že tu je charatker. Zápasy jsme vyhrávali obrovskou bojovností a chutí po vítězství, ale v posledních zápasech to nevidím. A co s tím, to mi, doufám, vysvětlí zítra hráči zítra na mítinku.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM