Kadaň se pokusí sebrat Mladé Boleslavi první body

Jindřich Poledna | 30.10.2012 | |

Kadaň se pokusí sebrat Mladé Boleslavi první body

Kadaňský tým zajíždí v rámci 17.kola na led vedoucí Mladé Boleslavi. Bruslařský klub je zatím suverénem soutěže, ze 48 možných bodů nasbíral 43 a prohrál jediný zápas. Ve druhém kole nestačili Středočeši na domácí Šumperk a od té doby se vezou na vítězné vlně. Doma nezaváhali ani jednou, vždy brali všechny tři body. Podaří se Kadani, jako prvnímu celku, sebrat favoritovi body na jeho kluzišti?

 
Kadaň v posledním ligovém zápase vybojovala 2 body v domácím zápase proti Olomouci. Zápas skončil po 60ti minutách 2:2, a protože nepadla branka ani v prodloužení, došlo na samostatné nájezdy. V nich byli úspěšní jen kadaňští borci, a tak zůstal bonusový bod v severu Čech.

Mladá Boleslav odehrála v Benátkách úplně jiné utkání. Boleslav vedla ve 36. minutě už 6:2 a vše vypadalo na to, že favorit opět svého soupeře deklasuje rozdílem třídy. Jenže domácí celek zabral, snížil na 5:6 a boleslavský tým se bál o výsledek. Další branka však již nepadla a Bruslařský tým bral všechny tři body.

Porovnání soupeřů
vs.
1. postavení v tabulce 9.
13-2-0-1 celková bilance 5-3-0-8
43 získané body 21
65:27 skóre 46:41
6:1 (Písek - D, Havl.Brod - D) nejvyšší výhra 7:1 (Šumperk - D)
2:3 (Šumperk - V) nejvyšší prohra 2:5 (Havl.Brod - V, Litoměřice - V, Ústí - V)
Tomáš Nouza (8+8) nejproduktivnější hráč Nikola Gajovský (5+7)
Tomáš Nouza, Lukáš Pabiška: 8 nejlepší střelec Jiří Charousek: 7
Tomáš Nouza, David Výborný: 8 nejvíce asistencí Nikola Gajovský: 7
Milan Toman: 48 min. nejtrestanější hráč Martin Mazanec: 36 min.
Roman Will:
12 zápasů, 95,51%
úspešnost brankáře Miroslav Hanuljak:
13 zápasů, 92,88%

Milan Toman V domácím dresu odehraje svůj čtvrtý zápas za Mladou Boleslav Milan Toman. Tento šikovný obránce odehrál začátek soutěže v Litoměřicích, odkud přestoupil do Mladé Boleslavi. Právě Milan Toman odehrál 15 utkání i za Kadaň - v sezóně 2000-01, odkud zamířil do Ústí nad Labem. Ze severu Čech pokračoval do extraligy, hrál za Znojmo, Spartu, České Budějovice a Kladno. Rozhovor s Milanem si můžete přečíst zde.

Nikola Gajovský Větší než normální motivaci by mohl mít v zápase Nikola Gajovský. Ten přišel na sever Čech právě z Mladé Boleslavi. Přestup do Chomutova korunoval vítězstvím v extraligové baráži, kdy Chomutov porazil Mladou Boleslav v sedmi zápasech a poslal jí do 1.ligy. Nikola Gajovský se díky přetlaku v týmu Pirátů přesunul do Kadaně, kde je oporou týmu. V 16ti odehraných zápasech získal 12 bodů za 5 branek a 7 asistencí. Rozhovor s Nikolou si můžete přečíst zde.

První vzájemný duel mezi Kadani a Mladou Boleslaví se odehrál v sobotu 22.září na našem zimním stadioně. Zápas byl od začátku vyrovnaný, Kadaň se dostala do vedení brankou Petra Jíry na konci 1.třetiny. Hosté skóre otočili ve druhé třetině dvěma brankami, jedna z nich byla v přesilové hře. Ačkoliv byla Kadaň v poslední třetině výrazně lepším týmem a chvílemi drtila svéha soupeře, dokázala Boleslav ubránit své těsné vedení a vyhrála 2:1.

Sestava našeho příštího soupeře z utkání proti Benátkám nad Jizerou:
BK Mladá Boleslav: Will - Pojkar, Kasík, Toman, Němeček, Jindra, Bohunický, Mozík, Šmach - Nouza, Vrbata, Mikulík - Kafka, Výborný, Pabiška L. - Rys, Demel, Koudelka - Loskot, Lenc, Jiránek.

Utkání začíná v mladoboleslavské Ško-Energo aréně v tradičním domácím čase 17:30. Nejen pro kadaňské fanoušky je připraven textový online přenos. Držte palce našim borcům!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM