Vrátíme Třebíči porážku z prvního kola?

Jiří Novotný | 19.10.2012 | |

Vrátíme Třebíči porážku z prvního kola?

V minulém utkání do Kadaně přijela jihlavská Dukla, kterou naši hokejisté porazili 2:0. Gólman Miroslav Hanuljak dokázal svůj tým podržet a vychytal svou první nulu v letošním ročníku. V sobotu se Kadaň představí opět před domácím publikem, naším soupeřem bude Horácká Slavia Třebíč. Ta je po třinácti odehraných zápasech s 25 body na velice solidním čtvrtém místě. Uvidíme, zda vítězná série kadaňských hokejistů bude pokračovat i po sobotním utkání.

 

Soupiska Horácké Slavie prošla před letošním ročníkem spoustou změn. V loňském ročníku mělo mužstvo velkou oporu v brankáři Šimonu Hrubcovi, který si za své dobré výkony vysloužil angažmá v dresu třineckých Ocelářů. Letos trenér Kamil Pokorný sází také na mladého brankáře, kterým je Marek Čiliak. Mladý slovenský gólman má zkušenosti ze slovenské nejvyšší soutěže a také z mezinárodní ligy EBEL, kterou si zachytal v dresu Znojma. Jeho parádní výkony jsou jedním z faktorů, které stojí za dobrým postavením týmu v tabulce. Záda mu kryje odchovanec Lukáš Dusík.

Do obranných řad Třebíč získala několik hráčů na hostovaní. Z extraligového Litvínova přišel Václav Čejka, z Pardubic Jan Zdráhal. Z brněnské Komety přišli hned dva obránci- Ondřej Dlapa s Petrem Zítkou. Jedná se o mladé hráče, kteří by se rádi poprali o místo v extralize. Na hostování přišel ale také hráč, který už má něco odehráno. Jedná se o jihlavského Rostislava Malenu. Pětatřicetiletý matador v Třebíči působil již v minulosti.

Do útoku přišlo na hostování několik mladíků z extraligových týmů. Kometa do Třebíče poslala Martina Dočekala a Martina Křivohlávka, dále kádr posílil třinecký Ocelář David Ostřížek, který mezi Třebíčí a Třincem pendloval již v minulých sezonách. Jako dalšího můžeme zmínit Jaroslava Moučku, jenž vyšel z juniorky Pardubic.

Do tabulky produktivity zatím nejvíce bodů nasbíral zkušený útočník David Dolníček. Před několika lety se soužil ve druhé lize a pomalu to vypadalo na konec jeho profesionální kariéry, poté se ale vrátil do svého mateřského klubu a vyjma sezony 2008/09, kdy si odskočil do Jihlavy, patří k oporám týmu. Zatím má 9 bodů (4+5). Za ním je s osmi body hned trojice hráčů. Jakub Čuřík, který ve druhé lize strávil minulé dvě sezony, Vilém Burián, jenž v loňské sezoně naopak odehrál několik extraligových zápasů v Českých Budějovicích a David Ostřížek, s pěti góly nejlepší snajpr týmu.

Z obránců je na tom nejlépe Jan Zdráhal, který své čtyři body posbíral za čtyři asistence. Třikrát asistoval David Rangl, se 46 minutami strávenými na trestné lavici nejtrestanější hráč Horácké Slavie. Dva body za gól a nahrávku má zkušený zadák Rostislav Malena, hostující z Jihlavy.

Slovenský gólman Marek Čiliak, jak již bylo zmiňováno, velká opora v brankovišti, se může pochlubit skvělými statistikami. Zatím nastoupil do všech utkání a průměrně v nich inkasoval pouze 1,76 branky na zápas a úspěšnost zásahů se blíží hranici 95%, což je opravdu velmi vysoké číslo. Jeho kolega Lukáš Dusík zatím odchytal pouze 40 minut.

Třebíč je sice v tabulce na čtvrtém místě, ovšem na to jak je vysoko zatím nastřílela pouze 27 branek. Kadaň jich má 39 a první Mladá Boleslav dokonce 53. Malý počet branek vstřelených ovšem kompenzuje také malý počet branek inkasovaných. Těch je jen 24, lepší je jenom Boleslav, který inkasovala o čtyři branky méně.

Třebíč první porážku okusila až ve čtvrtém kole, kdy doma nestačila na Ústí. Poté prohrála také v Olomouci a doma s Mladou Boleslaví po penaltách. Následně na nájezdy vyhrála v Písku, což byl zápas, který nenabídl žádnou branku v normální hrací době. Pak se Třebíčí povedla pěkná série několika výher, z toho jedna dvoubodová, kterou ukončil Salith Šumperk, když minulou sobotu zvítězil v Třebíči 0:3. Ve středu Třebíč padla podruhé v řadě, Benátkám podlehla 0:2.

Sestava Třebíče z minulého utkání:Čiliak - Rangl, Dietz, Zdráhal, Dlapa, Sláma, Čejka, R. Kadela - Čuřík, Dolníček, Čech - Vondráček, Ostřížek, Burian - Přibyl, Dočekal, Křivohlávek - Paták, Moučka, E. Kadela.

Utkání se odehraje na kadaňském zimním stadionu tuto sobotu od 17:00. Přijďte se podívat na kadaňský hokej a podpořte naše hokejisty v zápase proti soupeři, který je v tabulce na čtvrtém místě, ale v posledních dvou utkáních nedokázal skórovat. Z utkání bude také připraven online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM