SD: Ústečtí Lvi nedali Kadani žádnou šanci

Stanislav Jiskra | 13.10.2012 | |

SD: Ústečtí Lvi nedali Kadani žádnou šanci

V pátek 12.října 2012 se od 19:45 hrálo 7. kolo hokejové ligy staršího dorostu. Domácí Kadaň hostila na svém stadionu celek HC Slovan Ústečtí Lvi.

 
Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří hned ze začátku několikrát ohrozili domácího gólmana Tichého. Největší šanci na otevření skóre zápasu měl ústecký Vondráček, ale jeho slibná střela se neujala. I přes to, že se hostům naskytly dvě přesilové hry, nepodařilo se jim ani jednu využít. Ale i přesto skóre zápasu otevřel v čase 12:42 ústecký Jakub Šváb, který objel kadaňskou bránu a pohotově zasunul kotouč k pravé tyči. V čase 13:06 se ocitl puk znovu v domácí síti, ale branku sudí neuznal pro zásah vysokou holí. Necelou minutu po té byl faulován domácí Urban, který však neudržel nervy na uzdě a za oplácení obdržel také dvě trestné minuty. Hra ve čtyřech vycházela lépe Lvům. V čase 15:48 zvyšoval náskok hostující Ondřej Kopta, který ukázal svůj hokejový talent a sólem přes celé hřiště zavěsil nad Tichého rameno. Kadaň se snažila s vývojem zápasu něco udělat, ale hostující obrana jim toho moc nedovolovala.

Minutu po začátku druhé periody byli domácí opět vyloučeni. Kadaňští však měli velkou možnost skórovat v oslabení, když hostující obraně ujel domácí Urban, kterého ale skvělým zákrokem vychytal ústecký gólman Burkovec. I po této šanci domácích mělo stále více ze hry Ústí, které dostalo další šanci přesilové hry. Nejprve uzamkli kadaňské hráče v obranném pásmu, po té se ke střele dostal hostující Vondráček, jehož vychytal semaforem domácí Tichý. Šance měly oba týmy, gólmani byli ovšem proti. Skóre se tedy nezměnilo a do šaten se odcházelo za stavu 0:2 pro hostující tým.

Pokud měl domácí tým v plánu v posledním dějství na soupeře vlétnout, tak se mu to vůbec nepovedlo. V čase 41:08 se totiž před domácím gólmanem ocitl ústecký Jan Vondráček, který neměl problém s bekhendovým zakončením. Kadaňští hráči byli s vývojem zápasu nespokojeni, a proto přiostřili hru u mantinelu a často, frustrováni vývojem utkání, vyvolávali osobní souboje. Ústí na to však odpovědělo hokejovějším způsobem a střelou nad vyrážečku domácího brankáře zvyšoval hostující Jan Kment již na 0:4. O pár minut později Ústečtí Lvi využili přesilovou hru. Střelou nad levý beton uspěl Jan Chovanec. Domácí se ale nevzdali a bojovali dál. Minutu po obdržené brance našli recept, na jinak skvěle chytajícího hostujícího gólmana, Burkovce. Přesnou střelou z mezikruží snižoval na 1:5 domácí Martin Stasinka. To však bylo od domácího týmu vše, naopak poslední šanci na změnu skóre měli opět hosté, když po střele ústeckého Trončinského zazvonila za zády domácího gólmana tyč. Ústečtí Lvi si tak zaslouženě odvezli z Kadaně 3 body po jasné výhře 1:5.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM