Kadaň rozdrtila Benátky vysoko 6:1

Jindřich Poledna | 13.10.2012 | |

Kadaň rozdrtila Benátky vysoko 6:1

Ačkoliv nebyla Kadaň favoritem zápasu, ujala se v 9.minutě vedení, za Blažíčkova záda doklepl puk Marek Račuk. Domácí tým sice v 17.minutě vyrovnal, ale ze strany benáteckých to bylo vše. Vedení na stranu Sportovního klubu strhl svou trefou v 31.minutě Filip Seman. V poslední třetině se však strhl koncert Kadaně. Během 19ti vteřin totiž skórovali Radek Hrabák a Marek Račuk, po brance pak ještě přidali Filip Hanták s Nikolou Gajovským. Kadaň tak porazila Benátky o 5 branek a připsala si další důležité 3 body.

 
11.kolo, sobota 13.10.2012
HC Benátky nad Jizerou - Sportovní klub Kadaň  1:6  (1:1, 0:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 17. Plodek (Špaček, Vlach) - 9. Račuk (Ton), 31. Račuk (Seman, Szakal), 41. Hrabák (Jíra, Charousek), 41. Račuk, 45. Hanták (Ton, Trefný), 51. Gajovský (Macháček, Rutta). Rozhodčí: Zubzanda - M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 248. Střely na branku: 42:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6.
HC Benátky nad Jizerou: Blažíček (41. Stejskal) - Jaroměřský, Vitásek, Kajínek, Kolmann, Šimek, Moravec, Říha, Jánošík -Skalický Skořepa, Klimt, Vlach, Plodek, Špaček, Bortňák, Kopic, Jonák, Jech, Vařecha, Liška.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Kaššák) - Macháček, Rutta, Opalek, Pavlas, Trefný, Mazanec, Schmidt, Szakal - Hrabák, Gajovský, Jíra, Seman, Charousek, Račuk, Ton, Hanták, Chlouba, Stoklasa, Kůs, Hofmeister.

Komentář k zápasu

Benátečtí začali utkání aktivně, už po necelých dvou minutách hry měl první šanci Dalibor Bortňák. Vytáhlý slovenský útočník ovšem ležícího kadaňského gólmana Hanuljaka překonat nedokázal. Přestože domácí byli herně mírně aktivnějším týmem, trestali hosté ze severu Čech. Tonovu střelu dokázal Blažíček vyrazit do strany, kde na dorážku číhal Marek Račuk a dorazit touš do sítě pro něj nebylo velkým problémem – 0:1. Ještě v téže minutě mohlo být s Benáteckými ještě hůř. Vstřelený gól hosty evidentně nakopl a Kůs měl na své holi druhý gól. Nejprve jeho pokus do Blažíčkova protipohybu srazil benátecký bek Kajínek, následnou Kůsovu dorážku našel strážce domácí svatyně mezi svými betony. Benátky se soupeřem srovnaly krok na konci 17. minuty. Po Špačkově přistrčení se ke střele dostal Jan Plodek a Hanuljakovi jeho střela přepadla přes lapačku a propadla do branky – 1:1.

Ve druhé třetině se Benátky k šanci na vstřelení vedoucího gólu dostaly ve své druhé přesilovce v utkání. Ještě předtím létalo směr Hanuljak několik nebezpečných pokusů, se kterými si někdejší chomutovský gólman dokázal poradit. Poté před brankářem hostí vznikl závar, po němž zakončoval Bortňák, avšak kotouč za brankovou čáru nedošťoural. Obrovskou šanci Benátečtí promarnili ve 27. minutě, kdy na minutu hráli proti třem statečným hráčům Kadaně. Ovšem ani ve dvojnásobné přesilovce se Středočeši gólu nedočkali. Největší šanci v této přesilovce měl Špaček, který po Klimtově příhře pálil z mezikruží do připraveného Hanuljaka, který si poradil i se dvěma pokusy Moravce od modré čáry. A tak trestali už kompletní hosté. Seman si všiml volného Marka Račuka, jenž střelou po ledě mimo Blažíčkův dosah vrátil Severočechům vedení – 1:2.

Kdo by čekal v úvodu třetí třetiny honbu Benátek za vyrovnáním, musel být hluboce zklamán. Naopak to byla v pohodě hrající Kadaň, kdo zvedal ukazatel skóre. K nelibosti benáteckých hráčů i příznivců další dva góly padly už v úvodní minutě třetí části hry! Benátecký odchovanec Radek Hrabák si počkal na Jírovu přihrávku a poté se trefil naprosto přesně do levého horního růžku Blažíčkovy klece – 1:3. Uběhlo dalších devatenáct vteřin a hrubku Jánošíka v rozehrávce potrestal Marek Račuk, který v nájezdu na branku nezaváhal – 1:4. Račuk tak dokonal svůj hattrick a dal tak podnět domácí lavičce, aby si vzala oddechový čas. Do branky se postavil Jiří Stejskal, ale ani on neudržel čisté konto příliš dlouho. Filip Hanták namířil svou střelu přesně pod Stejskalovu lapačku – 1:5. A vraždění neviňátek pokračovalo. V přesilovce se prosadil také Nikola Gajovský, který zakončil pohlednou souhru kadaňského celku střelou mimo dosah přesouvajícího se Stejskala – 1:6. Do konce třetí části již žádný gól nepadl, a tak Benátky utržily od Kadaně nečekaný debakl.

Tomáš Nejedlo

Ohlasy trenérů

Milan Černý, hlavní trenér Benátek nad Jizerou
"My jsme hráli, soupeř dával góly. V 8. minutě se hosté dostali poprvé k nám do třetiny a skončilo to brankou, kdy byl kadaňský hráč neobsazený před brankou. Ten, kdo ho měl hlídat, tak se na něho vykašlal. Ve zbytku první třetiny jsme měli tlak, hráli jsme slušně, ale dokázali jsme pouze vyrovnat. Měli jsme převahu, mohli jsme dát dva nebo tři góly. Pokud ztroskotáme na slušném gólmanovi, tak patrně něco děláme špatně. Ve třetí třetině byli hráči malověrní. Výsledek 1:6 vypadá, jako kdyby se hrálo jen u nás ve třetině a my se ani nedostali z pásma, tak to určitě nebylo."

Jiří Čelanský, hlavní trenér Kadaně
"Věděli jsme, že domácí budou hrát aktivně, což se v první třetině potvrdilo. Začátek utkání byl jasně benáteckých hráčů, přesto jsme se dostali do vedení, o které jsme ale do konce první třetiny přišli. Samozřejmě rozhodl úvod třetí třetiny, kdy jsme v první minutě dali dvě branky. Od stavu 4:1 jsme již zápas kontrolovali."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM