O osudu zápasu v Litoměřicích rozhodlo 115 sekund druhé třetiny

Jindřich Poledna | 06.10.2012 | |

O osudu zápasu v Litoměřicích rozhodlo 115 sekund druhé třetiny

Po nevýrazné první třetině, kdy se kadaňský tým nechal několikrát zbytečně vyloučit, přišlo gólové oživení hry až v prostřední části. První branku Kadaně vstřelil ve 23.minutě Jiří Charousek, druhou přidal ve 32.minutě Bronislav Andres. Jenže to bylo ze strany Kadaně vše. Domácí zabojovali a Kadaň inkasovala za 115 sekund 3 branky! Litoměřice přidaly v poslední třetině ještě další 2 zásahy a porazily Kadaň celkem 5:2.

 
9.kolo, sobota 6.10.2012
Stadion Litoměřice - Sportovní klub Kadaň  5:2  (0:0, 3:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 36. Šinágl (Lapšanský, Toman), 37. Hlusička (Tvrzník, Antončík), 38. Husák (Šinágl), 53. Husák (Antončík, Tvrzník), 57. Kříž (Lapšanský, Šinágl) - 23. Charousek (Seman), 32. Andres (Kůs). Rozhodčí: Hejduk - Čížek, Svobodová . Vyloučení: 7:9, navíc 10. min. Kůs (KAD) a Toman, Sobotka (oba LTM). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1100. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:0, 0:2, 5:2.
Stadion Litoměřice: Přikryl (Sedláček) - Martinka, Toman, Žovinec, Veselý, Sobotka, Kříž, Husák, Kolář - Mrňa, Gerhát, Kafan - Rudovský, Hašek, Novák - Lapšanský, Slížek, Šinágl - Antončík, Hlusička, Tvrzník.
Sportovní klub Kadaň: Kaššák (Hanuljak) - Schmidt, Szakal, Opalek, Pavlas, Trefný, Mazanec, Kolář - Seman, Charousek, Tvrdek - Hrabák, Chlouba, Račuk - Ton, Gajovský, Stoklasa - Andres, Kůs, Hofmeister - Hanták.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina přinesla nezáživný hokej. Domácí měli tlak, ale nedokázali ho přetavit v branku navzdory třem přesilovým hrám. První střela na branku přišla z hole Kamila Tvrdka hned v 10 sekundě, Petr Přikryl byl ale pozorný. Na druhé straně se zkoušel prosadit Martin Novák, který objel branku, ale nezasunul puk k tyčce. Za domácí byl aktivní zejména Adam Lapšanský a Haškova útočná řada, za hosty často hrozil Charousek.

Svou první přesilovku využil soupeř ve druhé třetině. Mezi kruhy zcela osamocený JIŘÍ CHAROUSEK dostal přesnou přihrávku z pravého rohu a střelou pod horní tyč otevřel skóre zápasu. V následující přesilovce domácích zahrozil po přihrávce Ladislava Slížka Adam Lapšanský, ale netrefil prázdnou bránu. Na 2:0 tak zvýšili hosté, když po střele BRONISLAVA ANDRESE z levého kruhu přepadl kotouč Přikrylovi přes lapačku a skončil v domácí síti. Ve velké šanci se pak ocitl Jan Rudovský, který dorážel do prázdné branky, naneštěstí pro domácí ji však netrefil. Ve 36.minutě snížil na 1:2 po střele Adama Lapšanského z dorážky Petr Šinágl a vyrovnávací branku vstřelil minutu na to Jakub Hlusička. Za necelé dvě minuty dokonal obrat na 3:2 bekhendovou střelou pod horní tyč Patrik Husák.

V oboustranně nervozním závěru utkání se hosté tlačili do vyrovnání, pojistku pro domácí však vstřelil svým druhým gólem Patrik Husák. Litoměřický obránce prokázal důraz před brankou a dotlačil puk do kadaňské sítě. Další branku pak přidal v 56.minutě tvrdou střelou od modré Ondřej Kříž. Stadion tak získal další vítězství a po výsledku 5:2 se mohl radovat ze zisku tří bodů.

Michal Sabó, Martin Krása
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM