SD: PZ Kladno si z Kadaně odvezlo 3 body

Stanislav Jiskra | 06.10.2012 | |

SD: PZ Kladno si z Kadaně odvezlo 3 body

V pátek 5.října od 19:45 hostila Kadaň celek PZ Kladno. Kladno celý zápas předvádělo útočnou hru do těla a trestalo chyby domácí Kadaně. Ačkoli měla Kadaň v zápase 7 přesilových her, nepodařilo se jí využít ani jednu.

 
5.kolo, pátek 5.10.2012
Sportovní klub Kadaň - HC PZ Kladno  3:5  (1:2, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Bečka, 30. Haba, 52. Benda (Šeba) - 3. Horvát (Černý), 18. Horvát (Černý), 27. Himl (Vrba), 35. Hudec (Himl), 38. Bakula (Exner). Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 2:5, 3:5.
Sportovní klub Kadaň: Tichý (Tošner)- Šeba, Benda, Bečka, Mojžíš, Fencl, Beran, Květ, Šolta, Tupý, Hosnedl, Šlat, Kordina, Urban, Stasinka, Podběhlý, Haba
HC PZ Kladno: Brunát (Jarý)- Dolejší, Fikáček, Bakula, Převrátil, Procházka, Exner, Kučera, Písecký, Vrba, Pliml, Horvát, Černý, Himl, Hudec, Švec, Keller, Cigánik, Čelikovský, Bednár, Bodor

Komentář k zápasu

Hned v první minutě zápasu měl obrovskou šanci hostující Vrba, ale kadaňský gólman Tichý ji zlikvidoval. V čase 02:55 po pěkné akci Kladna prostřelil Tichého střelou nad rameno kladenský Horvát. Necelé dvě minuty na to dostala Kadaň šanci na vyrovnání skóre, jenže kladenský gólman Brunát zlikvidoval všechny šance a vyrovnání se nekonalo. Kadaň měla po té několik šancí ke skórování, ale ani jednu neproměnila. Po další nevyužité přesilové hře přišel trest v podobě druhé branky, kterou vstřelil opět Horvát. Ihned po vhazování si vzal puk na svou hokejku domácí Bečka, který projel půlku kluziště a střelou nad lapačku hostujícího Brunáta snížil na 1:2.

Do druhé třetiny vlétly oba týmy s bojovnou náladou. V druhé minutě mohl zvýšit kladenský útočník Čelikovský, ale v cestě mu stál domácí Tichý, který si s jeho pokusem snadno poradil. O 14 vteřin později ujel kladenské obraně kadaňský Kordina, který střelou z pravého kruhu nastřelil pouze tyč. V čase 23:25 dostal domácí tým šanci další přesilovky, ve které vystřelili pouze jednou. Kladno, i přes řadu oslabení, hrálo stále více útočný hokej, z čehož těžili třetím vstřeleným gólem. Po obrovské chybě domácí obrany vstřelil třetí branku kladenský Himl. V čase 29:32 se nejlépe zorientoval v brankovišti domácí Haba, který vstřelil kontaktní gól Kadaně. To ale bylo od domácího týmu ve druhé třetině vše. Navíc pět minut po té, co Kadaň vsítila kontaktní branku na 2:3, se skóre zápasu opět měnilo. Na 2:4 zvyšoval střelou mezi betony hostující Hudec a o pár minut později přidal další branku hostí střelou nad beton kladenský Bakula. Skóre druhé třetiny tím stanovil na 2:5.

Do třetí třetiny vlétla domácí Kadaň, jakoby je někdo o přestávce polil živou vodou. Kladno ovšem výborně bránilo. Hrál se hokej na horu dolů. V čase 51:37 po pěkné souhře kadaňské obrany vstřelil branku naděje domácí Benda, který zužitkoval přihrávku od domácího kapitána Šeby. I přes snahu kadaňských hokejistů se skóre již bohužel nezměnilo a Kladno si tak odvezlo zasloužené vítězství v konečném poměru 3:5.

Stanislav Jiskra
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM