Kadaň prohrála o branku i s dalším favoritem ligy

Jindřich Poledna, MaH, KaF, VoF | 22.09.2012 | |

Kadaň prohrála o branku i s dalším favoritem ligy

Třetí zápas s favoritem v řadě po sobě začala Kadaň výborně. Nad Mladou Boleslaví se domácí ujali vedení ve 20.minutě, kdy Andresovu akci zakončil do prázdné branky Petr Jíra. Mužem zápasu byl však boleslavský Tomáš Nouza. Ten nejdřív vyrovnal ve 33.minutě a vedení strhnul na stranu Středočechů v přesilové hře ve 37.minutě. A protože v poslední třetině branka nepadla, prohrála Kadaň opět s dalším favoritem o jednu branku a po čtyřech odehraných zápasech nezískala ani bod.

 
4.kolo, sobota 22.9.2012
Sportovní klub Kadaň - BK Mladá Boleslav  1:2  (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Jíra (Gajovský, Hrabák) - 33. Nouza (Pojkar, Vrbata), 37. Nouza (Vrbata, Pojkar). Rozhodčí: Horák - Svobodová, Čížek. Vyloučení: 5:7, navíc Jiránek (MBL) 10 minut za vražení zezadu. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Kolář, Szakal, Opalek, Pavlas, Macháček, Mazanec, Trefný, Schmidt - Kůs, Charousek, Seman - Stoklasa, Tvrdek, Deveri - Hrabák, Gajovský, Jíra - Ton, Račuk, Andres.
BK Mladá Boleslav: Will - Němeček, Pojkar, Kasík, Jindra, Chaloupka, Drábek, Šmach - Nouza, Vrbata, Mikulík – Pabiška, Výborný, Jiránek – Demel, Koudelka, Rys – Škumát, Belay, Lenc - Hrdel.

Komentář k zápasu

Domácí začali utkání tlakem. Důsledkem toho bylo vyloučení po faulu boleslavského obránce Tomáše Jiránka na kadaňského Danka Deveriho. Obránce hostí vyfasoval od rozhodčího 2+10 minut za vražení zezadu. Kadaň svojí přesilovku nevyužila a brankář Will si skoro nesáhl na puk. Po přesilovce už ale zasahovat musel, jeho pozornost vyzkoušel Daniel Kolář. O necelou minutu později vystihl Filip Seman rozehrávku hostujících zadáků, zkoušel na brankáře Willa vyzrát bekhendovou kličkou, ale nepovedlo se.

Na druhé straně byl brejk Boleslavi zastaven kvůli hře vysokou holí. I Boleslav si zahrála první přesilovku už v první třetině, ale zůstala nevyužita, i když Roman Němeček obstřeloval domácí svatyni z vícero pozic. Bruslaři si během necelé minuty zahráli další přesilovku, vyloučen byl Filip Seman. Druhá přesilovka se hostů nevyvedla, Kadaň jí ubránila. I domácí si zahráli druhou přesilovku, v jejím závěru musel zasahovat gólman Will po střele Schmidta, více si Kadaň nevytvořila a Boleslav stále hájila nulu. To se ale změnilo necelou minutu před koncem úvodního dějství. Bronislav Andres se protáhl podél mantinelu a svou střelou donutil Romana Willa zasáhnout. Z následného závaru okolo branky se po několika dorážkách se puk dostal k Petru Jírovi a ten proměnil.

Začátek druhé třetiny se nesl ve znamení střel na domácí branku. V následném brejku získal Nikola Gajovský puk v útočném pásmu, ale jeho akce neměla dlouhého trvání, hostující obrana ho i s pukem odvezla do rohu. Poté měla Boleslav další přesilovku po faulu Schmidta. Po dvou nástřelech Výborného se ke dvěma tečím dostal Chaloupka, Kadaň se ubránila. Následně nahazoval z pravé strany do brankoviště Milan Mikulík a moc nechybělo a byl by tu díky teči beka vlastenec. V následném brejku trefoval nahození před branku Boleslavi domácí Charousek, ale brankář Will byl rychlejší a včas zasáhl. Následovalo vyloučení beka hostů – Jaroslava Kasíka, ten dostal 2 minuty za vyhození puku mimo hřiště. Až v posledních vteřinách přesilovky měla Kadaň slibnou šanci. Střelu Petra Jíry z pravého kruhu ještě dorážel Nikola Gajovský, ale brankář Bruslařského klubu měl dobrý výhled a se zákrokem neměl problémy.

Jen co skončila jedno oslabení Bruslařů, začalo druhé. Tentokrát byl vyloučen Nouza za vysokou hůl. První minuta této přesilovky se Kadani nepovedla – nevystřelila na branku. Až v samém závěru pálil Seman na brankářu hostů, Will vůbec nevěděl kde má kotouč. Ten se povaloval v brankovišti, obrana hostí ho ale včas vzala do své moci. Ve 33. minutě utkání se podařilo Bruslařskému klubu vyrovnat. Po střele Davida Pojkara od modré čáry, tečoval ještě před Hanuljakem Tomáš Nouza. Za necelých pět minut se podařilo hostů skóre úplně otočit. Po sérii přihrávek mezi Pojkarem, Vrbatou, Kasíkem, Mikulíkem zakončoval opět Tomáš Nouza střelou mezi kruhy. Byla to jeho druhá branka v zápase a navíc ještě při početní výhodě. V poslední minutě druhého dějství měla dobrý tlak domácí Kadaň, ale Will stále držel akcie na výhru na straně Boleslavi. Druhou třetinu tak zaslouženě vyhrála Mladá Boleslav.

Ze začátku poslední třetiny, stojí za zmínku objetí domácí branky hostujím bekem Chaloupkou a obrovský tlak v prvních minutách. Následně ujeli mladoboleslavští do přečíslení 2 na 1, Loskot volil střelu a Hanuljak byl pozorný a puk chytil. Za chvíli byl v menší potyčce Chaloupka s Jírou, ale rozhodčí vše vyřešil domluvou. Následně zavezl Charousek puk do útočného pásma, přihrál Kůsovi, ten ale pálil těsně nad branku. V posledních deseti minutách se zápas nesl v duchu bránění náskoku Boleslavi a dobývání hostující klece ze strany Kadaně. Dvě a půl minuty před koncem hrací doby si domácí trenéři vzali oddechový čas. Po něm následovala přesilovka pro domácí, a tak dvě minuty před koncem zápasu opustil svou branku Hanuljak a začala kadaňská hra v šesti. Hráči Mladé Boleslavi se pokoušeli asi třemi vyhozením trefit odkrytou branku. Ale nepovedlo se.

Boleslav si tak odvezla ze severu Čech tři body, Kadaň zůstává i po čtyřech odehraných zápasech bez bodu.

Marcel Holl, KaF, VoF

Ohlasy trenérů

Zdeněk Skořepa (SK Kadaň):

Jak byste zhodnotil dnešní zápas? „Dnešní zápas nebyl špatný. Dá se říct, že to byl vyrovnaný zápas od první až do poslední minuty. Akorát jsme se nepouštěli do hry, když měli boleslavští přesilovky, ale dá se říct, že jsme to ubránili a až pak jsme udělali v té druhé třetině ty dvě hrubý chyby a to bylo rozhodující. Potom jsme tam nějaký šance měli, ale nic tam nepadlo a žádného góla jsme nedali a dopadlo to, jak to dopadlo no.“

Koho byste označil za nejlepšího hráče dnešního zápasu?

„Dá se říct, že jsme dnešní zápas hráli dobře jako tým. Já bych nejmenoval jednotlivé hráče. Byl to týmový výkon a říkám, škoda tamtěch dvou chyb, ale jinak si myslím, že jsme byli rovnocenným soupeřem.“

František Výborný (BK Mladá Boleslav): „Tak já si myslím, že Kadaň hrála velmi dobře. A my jsme věděli, že je to zkušené mužstvo, i když nemá bod, tak jsme ho nepodcenili a to se také ukázalo, že prostě vedla a byla hrozně nepříjemná. A my jsme horko těžko otáčeli a myslím, že jsme se štěstím vyhráli, protože tam chytil náš brankář parádní věci. My jsme tam měli samozřejmě také šance, pak tam byly samostatné nájezdy, ale brankáři tam byli osobou toho to utkání. Vlastně v první třetině vedla 1:0, pak dlouho jsme vyhráli 2:0 a čekali jsme ve třetí třetině nápor domácích a ten se také dostavil. Kadaň se snažila o vyrovnání, někdy nás dostávala i pod tlak. Přesilovky hrají velice dobře, jsou to zkušení hráči a jsou silní. Mají dobrou střelu a pro nás je to cenné vítězství. Nejlepší hráč je asi Tomáš Nouza a také náš brankář Will.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM