Liga začíná! V prvním kole jedeme do Třebíče

Jindřich Poledna | 11.09.2012 | |

Liga začíná! V prvním kole jedeme do Třebíče

A je to tady! Po dlouhé letní přípravě, kdy tým odehrál dva mezinárodní turnaje a přesvědčil se, že dokáže hrát se silnými soupeři, je tu den, kdy by měl prodat všechny nabyté zkušenosti. Ve středu 12.září startuje první hokejová liga a Sportovní klub z Kadaně pojede bojovat o první body do Třebíče. S Třebíčí se Severočechům v loňské sezóně příliš nedařilo, ale teď je tu jiný tým a jiná sezóna. V Kadani jsou všichni přesvědčeni, že tým je dobře připraven a bude vozit i body z venku.

 
Tým se po sezóně rozloučil s velkou postavou Horácké Slávie poslední sezóny - brankářem Šimonem Hrubcem. Ten podle očekávání přijal nabídku z extraligy, a tak byl tým z Vysočiny postaven před jasný úkol - najít novou jedničku do branky. Do branky je tak připvená naskočit slovenská posila Marek Čiliak, který se bude moct střídat s jedním ze dvou odchovanců Horácké Slávie Lukášem Dusíkem či Karlem Vejmelkou.

Do obrany přišli během prázdnin pět výrazných tváří. Z brněnské Komety Roman Kadela s Ondřejem Dlapou, z Třince David Rangl, z Mountfieldu Stanislav Dietz a z Pardubic Jan Zdráhal. Všichni beci jsou v Třebíči na hostování.

Útok zaznamenal také velkou obměnu. Z Pardubic přišli Tomáš Kaut s Jaroslavem Moučkou, z Prostějova Jakub Čuřík, z Mountfieldu Vilém Burian, z Třince Rostislav Marosz a David Ostřížek. Nejvíce potenciálních střelců branek dorazilo z Komety. Barvy Třebíče budou pro tuto sezónu hájit také Martin Dočekal, Jan Káňa a Jan Křivohlávek.

Třebíč opět vyhrála v přípravě Regionální pohár. O jeho konání se dozvěděl každý hokejový fanoušek, i když nevyhledával výsledky Třebíče, neboť medializovaný zápas, mezi Horáckou Slávií a Znojmem se nedohrál. Hráči obou týmů měli totiž víc chuť prát se než hrát hokej. Ostatní týmy první ligy ve skrytu duše doufají, že v regulérní sezóně bude chtít hrát Třebíč spíše hokej, pro severočeský tým by byla zranění hráčů hned po prvním zápase velmi nepříjemným okamžikem. Třebíč v přípravě 6x vyhrála a jen 4x musela zkousnout hořkost porážky. Šlo především o soupeře z 1.ligy, vysokou prohru si Horáci připsali jen doma s Kometou v prvním přípravném zápase - 0:5.

Úvodní bully této sezóny bude pro oba celky vhozeno ve středu 12.září v 17:30 v třebíčské MANN+HUMMEL Aréně. Nejen pro kadaňské fanoušky bude připraven také tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM