Ústečtí Lvi budou mít po letošním neúspěchu poloviční rozpočet

Jindřich Poledna | 23.04.2012 | |

Ústečtí Lvi budou mít po letošním neúspěchu poloviční rozpočet

Posledních několik let se tým Ústeckých Lvů snažil probojovat do extraligy. Po letošním neúspěchu v podobě prohry ve finále s Chomutovem dochází ke klubovému zemětřesení. Z týmu odchází generální manažer Robert Kysela, trenér Petr Rosol a s hokejem končí kapitán Jan Klobouček. Týmu se pro příští sezónu navíc ztenčí rozpočet na polovinu.

 
Předpokládaný Lví rozpočet pro příští sezónu by měl být asi 25 milionů korun, což je úroveň Hradce Králové, Jihlavy a nebo Olomouce. Díky nižšímu rozpočtu však budou muset odejít někteří hráči. Na odchodu je brankář Francouz, do Pardubic míří Šagát, do jiných extraligových týmů budou s největší pravděpodobností směřovat i Havlíček, Hanzl či Alinč. Tým by měli doplnit junioři, kteří si v letošním roce vybojovali extraligu.

Klub tudíž nebude mít pro příští sezónu ambice postoupit do extraligy, myslí však na konečné umístění do 4.příčky. To je jistě dobrá zpráva pro ostatní konkurenty, především Jihlavu a Olomouc. Další otázkou je čtrnáctý účastník 1.ligy pro příští sezónu, o baráž nyní stále bojuje Mladá Boleslav s Chomutovem.

Již nyní je jisté, že extraligová baráž bude mít v příštím ročníku jinou podobu. O tom, jaká bude informace ze Svazu zatím nepronikly.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM