Most otočil zápas a bere všechny 3 body

Jindřich Poledna | 17.03.2012 | |

Most otočil zápas a bere všechny 3 body

Kadaňští hráči vstoupili do zápasu více než dobře. V 16.minutě vedli už 2:0, branky vstřelili Ladislav Boušek a Karel Ton. Jenže domácí dokázali ještě do konce první třetiny vyrovnat. Další branky padaly až v poslední třetině, nejdříve využili domácí podruhé přesilovku a nakonec skórovali do prázdné branky při power-play kadaňského týmu.

 
0.kolo, sobota 17.3.2012
SK HC Baník Most - Sportovní klub Kadaň  4:2  (2:2, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 18. Látal, 20. Heinisch (Parýzek), 47. Parýzek (Slavíček, Tauš), 60. Heinisch (Slavíček. ) - 2. Boušek (Malinský), 16. Ton (Mikšovic). Rozhodčí: Dvořák - Flegl, Zika . Vyloučení: 10:11. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 4:2.
SK HC Baník Most: Benda (Melichar) Parýzek, Látal, Havelka, Přindiš, Martinec, M. Rohan - Tauš, Slavíček, Heinisch - T. Rohan, Vachovec, Tvrdek - Kabeláč, Nedrda, Vaněk - Novák, Hanzl, Výrut
Sportovní klub Kadaň: Jarina (Závorka) - Bombic, Trefný, Szakal, Schmidt, Mazanec, Malínský - Novák, Charousek, Stoklasa - Kůs, Mála, Andres - Ton, Mikšovic, Boušek

Komentář k zápasu

V zápase 8. kola prvoligové skupiny o baráž bylo již před zápasem jasno, že domácí tým skončí na posledním místě tabulky a naopak hosté budou mít prvoligovou jistotu zajištěnou i pro příští sezonu. Hokej bez nervů začali lépe hostující hokejisté. Již ve  2. minutě vystřelil Malinský a lehkou tečí překonal domácího gólmana Bendu Ladislav Boušek. Hosté hráli hodně aktivně a v 11. minutě mohl zvýšit při přečíslení tři na jednoho Mikšovic, jenže neuspěl. Domácí odpověděli šancemi Tvrdka a T. Rohana, když se ale neprosadil ani ve 13. minutě Tauš, prosadili se opět hosté. V probíhající 16. minutě ujel domácí obraně Karel Ton, na jehož ránu mezi betony byl gólman Benda krátký - 0:2. Domácí se ale přesto nevzdali a před odchodem do kabin dokázali vyrovnat. V 18. minutě vybojoval puk v útočném pásmu Jan Látal a přesnou ranou zamířil přesně k tyči Jarinovy brány. V poslední minutě první třetiny se domácí navíc prosadili v přesilové kře, když střelu Parýzka tečoval před brankovištěm ze vzduchu Martin Heinisch.

Zatímco první třetina hry přinesla hned čtyři branky, ve druhém dějství se 177 nejvěrnějších fanoušků gólu nedočkalo. Přitom hned ve 24. minutě byl blízko ke gólu Tvrdek, jeho ránu ale efektivně lapil gólman Jarina. Další šanci měl za necelou minuty hry Vaněk, trefil ale pouze jen tyč hostující brány. Za Kadaň se do dobré šance dostal následně Novák, ani on se ale neprosadil. V dalším průběhu druhé třetiny byli mírně aktivnější hosté, gól nevstřelili ani Boušek se Stoklasou. Poslední šanci druhé třetiny měl v závěru znovu Tauš, po samostatném úniku ale Jarinu nepřekonal.

Dlouho vyrovnané utkání rozhodl ve 47. minutě střelou od modré čáry přes hradbu těl Martin Parýzek, na jehož pokus byl hostující gólman Jarina Krátký. Přesto ale nechybělo mnoho a mohlo být o pár chvil později vyrovnáno, dva dobré slepené zákroky z bezprostřední blízkosti si ale připsal Benda. Další šanci na srovnání skóre měl Mikšovic, v gólové pozici ale trestuhodně promáchl. V samém závěru to hosté zkusili bez brankáře. Šance si sice vytvořili, ale přesto to nakonec byli oni, kdo v poslední minutě inkasoval. Domácí po vyhraném buly v obranném pásmu vyvezli kotouč a svým druhým gólem v zápase uzavřel střelecký účet do prázdné klece Martin Heinisch.

Aleš Strouha

Ohlasy trenérů

Kamil Kašťák (Most): "Myslím, že dnes jsme šli tomu vítězství více naproti. V první třetině jsme prohrávali 0:2, ale dokázali jsme to z přesilovek vyrovnat. Dnes nám přesilovky šly. Ale kluci všichni předvedli velmi dobrý, obětavý výkon. Takhle nějak bychom měli hrát i v baráži. Zápasu nechybělo nasazení, tempo. Rozhodně splnil svůj účel. Dnes jsme spokojeni."

Mikuláš Antoník (Kadaň): "Myslím, že to dnes nebyl špatný hokej. Na to, že v podstatě o nic nešlo, tak to mělo dobré tempo, nechybělo nasazení. Z naší strany mi chybělo více branek. Měli jsme spousta šancí, ale kolem branky jsme byli dost nemohoucí, navíc Benda toho hodně pochytal. To asi dnes rozhodlo, domácí byli produktivnější."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM