Kadani se v Šumperku vůbec nedaří, nyní má šanci napravit nelichotivou sérii

Petr Dejnožka | 10.03.2012 | |

Kadani se v Šumperku vůbec nedaří, nyní má šanci napravit nelichotivou sérii

K a d a ň - Kadaňští hokejisté zajíždějí na další zápas skupiny o udržení do dalekého Šumperka, kde si mohou definitivně pojistit 1. ligu i pro následující sezónu. Právě na stadionu Draků to budou mít velice těžké, protože tam po tři sezóny, ve kterých Šumperk působil ve druhé nejvyšší soutěži, vyhráli pouze jednou a to jen za dva body.

 

Ve skupině o udržení jsou karty nyní rozdány velice jasně. Berounští ztrácí právě na nejbližšího soka Kadaně třináct bodů, to tudíž znamená, že po dnešním kole může být vše jasné. Kadani k definitivní záchraně chybí pomyslný bod, který může vydolovat na horké půdě šumperských Draků, kteří, jak je známo, doma nedávají body vůbec lacino.

Předešlý fakt můžeme naprosto dokonale prokázat právě na Kadani. Šumperk působí ve druhé nejvyšší soutěži již tři roky, pokaždé si udělal jednoroční pauzu, kdy se vrátil do druhé ligy. Za tyto tři sezóny se Kadani podařilo zvítězit na jeho ledě pouze jednou, a dokonce to bylo ještě po prodloužení. I proto nemají fanoušci západočeského klubu na Draky příliš dobré vzpomínky.

V play-out se tyto dva celky ještě neměly šanci potkat, poslední střetnutí tak proběhlo koncem ledna, kdy Kadaň Draky udolala v poměru 4:1. Skóre na svoji stranu naklonila již v první periodě, kdy se prosadili Andres s Fialou. Jejich branky na začátku další části podpořil Polák a na Veleckého gól našel odpověď v poslední minutě Heřman. Všichni fanoušci doufají, že se konečně podaří na ledě Draky porazit. Zápas začíná v sobotu v 17 hodin.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM