V Hradci se bude lámat chleba - vybojujeme play-off?

Jindřich Poledna | 21.02.2012 | |

V Hradci se bude lámat chleba - vybojujeme play-off?

K poslednímu zápasu základní části pojede kadaňský tým ve středu do Hradce Králové. Vzhledem k postavení v tabulce a rozlosování však nemá ani při výře play-off jisté. Bude se muset spoléhat na další výsledky zápasů, palce bude muset držet především favoritům ligy - Pirátům Chomutov a Ústeckým Lvům. Jenže Hradec má také o co hrát, může si totiž vybrat svého soupeře do vyřazovacích bojů!

 
Tabulka není po odehraných 51 kolech kompletní - dohrávka Třebíč - Benátky nad Jizerou se odehraje dnes 21.února a může zamíchat tabulkou. Třebíč je momentálně na 11.příčce, v případě výhry za 3 body se se ziskem 69 bodů posune na 8.příčku. Jenže o co hrát mají i Benátky. Ty jsou momentálně šestése ziskem 76 bodů a při výhře by přeskočily našeho soupeře - Hradec Králové. Jenže ani Hradec nemá odehráno 51 zápasů. Dohrávka s Olomoucí proběhne až ve čtvrtek 23.února a podle tohoto výsledku se rozhodne, kdo s kým bude hrát play-off. Může se dokonce stát, že právě tento pár vytvoří dvojici, která se potká hned v 1.kole vyřazovacích bojů.

Pokud bude chtít Kadaň postoupit, musí vyhrát. A pak navíc doufat, že Písek prohraje v Chomutově a Třebíč podlehne Ústeckým Lvům. Pokud by navíc prohrál Havlíčkův Brod s Benátkami, mohl by mít stejný počet bodů bodů jako Kadaň. Pak by na 8.místě byla Kadaň díky lepším vzájemným zápasům. Pokud za 3 body vyhrají i Litoměřice nad Mostem, budou 3 celky mající stejný počet bodů a o pozici pro play-off by rozhodovala minitabulka. A tam by opět nejlépe dopadla Kadaň. Dosažené výsledky nám tak hrají do karet, stačí "pouze" porazit Hradec Králové a držet palce výše zmíněným týmům.

Hradec v posledním zápase porazil Jihlavu na jejím kluzišti 5:4 po samostatných nájezdech. Skóre utkání bylo jako na houpačce. Hradec se ujal vedení, Dukla otočila na 3:1, Hradec třemi brankami za sebou strhl vedení opět na svou stranu, ale 14 sekund před koncem základní hrací doby domácí Dukla vyrovnala. Dva body pro Východočechy nakonec ukořisti svým nájezdem Rostislav Marosz.

Zápasy s Hradcem byly v této sezóně hodně vyrovnané. Kadaň vyhrála oba na svém ledě - 5:3 ve 13.kole (branky vstřelili Charousek, Eiselt, Novák, Diviš a Ton) a v 39.kole vyhrála 3:2 (Bursík, Heřman, Skořepa). Ve 26.kole si přivezla Kadaň bod za prohru v prodloužení 2:3 (Diviš, Polák). Podaří se nám v 52.kole přivézt poprvé všechny body?

Sestava Hradce z posledního zápasu v Jihlavě:
HC VCES Hradec Králové: Luňák – Hendrich, Roupec, Pánek, Zdráhal, Chmelíř, Čížek, Poživil, Bendík – Kubeš, Marosz, Kadlec, Kubica, Havel, Půhoný, Budínský, Moskal, Karpov, Berger, Tvrdík, Záhorovský.

Všechny zápasy 52.kola začínají ve středu 22.února ve shodný čas 18:00. Nejen fanoušci Kadaně mohou z Hradce sledovat v teple svého domova tradiční textový online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM