Novým hlavním trenérem jmenován Radek Šíp. Dosavadní kouč Antonik bude jeho asistentem

Tisková zpráva | 07.02.2012 | |



K a d a ň - Kadaň hlásí změnu na pozici hlavního trenéra. Šest kol před koncem základní části přebírá pozici hlavního kouče čtyřicetiletý Radek Šíp, který do této chvíle působil jako asistent trenéra v druholigovém Klášterci nad Ohří a také v pozici mládežnického kouče v organizaci Pirátů Chomutov. Trenér Mikuláš Antonik se posune na pozici asistenta. Kadaň usiluje o playoff, na poslední postupové místo ji momentálně chybí šest bodů.

 

Radek Šíp vstupoval do velkého hokeje v Litvínova. Po dvou letech strávených v zámořské WHL se před sezonou 1992/1993 vrátil do vlasti a zahájil svou bohatou extraligovou kariéru. Téměř dvě stovky startů nastřádal postupně v šesti klubech – Litvínov, Jihlava, Třinec, Plzeň, Olomouc a Vítkovice. Nejlépe si vedl hned v té první v Litvínově, kde si připsal 44 kanadských bodů. Výrazným způsobem se zapsal do novodobé historie chomutovského hokeje. V bílomodrém dresu KLH Chomutov odehrál celkem osm sezón. Jako kapitán dovedl mužstvo k velkým úspěchům, avšak vytouženého postupu do extraligy se nedočkal. Na sklonku kariéry působil Šíp právě v prvoligové Kadani, odkud pak zamířil do druholigového Klášterce nad Ohří. Tam nejprve působil jako hráč, následně pak jako asistent trenéra. Současně se trenérskému řemeslu začal věnovat naplno také v Chomutově, kde vede mužstvo 3. třídy.

Kadaň bojuje o účast v elitní osmičce. Po Novém roce zaznamenala šňůru šesti vítězství, avšak v posledních třech důležitých duelech zaváhala. Postupně ztratila body v Litoměřicích (2:3), doma s Třebíčí (2:4) a naposledy v Písku (1:2). Změna na trenérské lavičce má být impulsem do posledních šesti utkání, ve kterých se ještě bude válčit o 18 bodů. „Nebyli jsme spokojeni s výsledky týmu v průběhu celé sezóny. Rozhodli jsme se proto pro změnu na pozici hlavního trenéra,” řekl prezident klubu Jaroslav Veverka.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM