Ohlédnutí za první polovinou soutěže

Jindřich Poledna | 29.11.2004 | |

Ohlédnutí za první polovinou soutěže

Polovina základní části první ligy je za námi. Kadaň má po 26. kole 37 bodů, kladnou bilanci vstřelených a obdržených branek. Je na osmé příčce, devátá Mladá Boleslav je pět bodů za ní. Naopak Kadani chybí 5 bodů na pátou Sarezu. Týmu se v posledních utkáních dařilo, s porážkou odjely z Kadaně i České Budějovice. Co víc si přát? Přinášíme Vám ohlédnutí za první polovinou soutěže, shrnutí jednotlivých utkání a jejich hodnocení.

 
1.kolo: Olomouc – Kadaň 2:2
shrnutí utkání: Po dvou vstřelených brankách ve druhé třetině to s Kadaní vypadalo velice slibně, jenže domácí vyrovnali během 34 vteřin, když dokonale dokázali využít dvojnásovnou přesilovou hru. Kadaň si tak z Hané odvezla pouze jeden bod.
hodnocení: Po skvělém začátku jsme dostali dvě zbytečné branky a příšli tak o 2 body.

2.kolo: Kadaň - Beroun 3:4
shrnutí utkání: Beroun sice po dvou třetinách vedl 2:0, jenže Kadaň ve třetí části zabrala o otočila skóre. Pak ale chybou obrany hosté vyrovnali a v prodloužení dokonce vsítili branku.
hodnocení: Jestě šest minut před koncem to vypadalo, že si domácí připíší všechny body, nakonec jim zbyl jen jeden. Kadaň opět zbytečně přišla o 2 body do tabulky.

3.kolo: Opava – Kadaň 3:0
shrnutí utkání: Naši borci soupeře zřejmě podcenili, houževnatí domácí se o 3 body bili jako lvi. Poslední gól padl již do prázdné branky .
hodnocení: Domácí zaslouženě vyhráli, k výsledku není co dodat.

4.kolo: Kadaň – Hr.Králové 4:1
shrnutí utkání: Zasloužená výhra domácích podtržená čtyřmi vstřelenými brankami. Především střelecká potence v poslední třetině udržela všechny body na domácím kluzišti.
hodnocení: Proti Hradci se Kadani příliš nedaří, o to víc výhra na domácím ledě potěšila. Fanouškům se musela hra domácího týmu líbit, tři body poprvé zůstaly doma.

5.kolo: Ostrava – Kadaň 2:0
shrnutí utkání: Mizérie a střelecká nemohoucnost na ledě soupeře pokračuje. Dvě branky dostala Kadaň díky nedisciplinovanosti a zbytečným chybám. Hrál se vyrovnaný hokej se šťastným koncem pro domácí.
hodnocení: K průběhu utkání k k šancím ztratil kadaňský hokejový klub minimálně bod, který by si zasloužil.

6.kolo: Kadaň – Písek 2:1
shrnutí utkání: Poslední Písek přijel do Kadaně s cílem překvapit a málem se mu to padařilo. Hrál houževnatý hokej, především bránil, ale vsítil o jednu branku méně než domácí. Těm tři body patří zaslouženě, většinu utkání dobývali jihočeskou branku.
hodnocení: Další domácí vítězství, téměř povinné se težce rodilo, ale povinné 3 body naštěstí zůstaly doma.

7.kolo: Ml.Boleslav – Kadaň 4:1
shrnutí utkání: Další nevydařené utkání venku na sebedůvěře týmu nepřidalo. Boleslav od druhé třetiny dominovala, Kadaň spálila hromadu vyložených šancí, a tak si z Boleslavi nemohla dovézt ani bod.
hodnocení: Sice se poprvé trefil Standa Stavenský, ale jeho jediná trefa tým nespasila..

8.kolo: Kadaň – Kometa 2:0
shrnutí utkání: Proti favoritovi se Kadaň dokázala vytáhnout, fanoušci mohli brankáři Ježovi gratulovat k první nule. Vychytal spoustu šancí brněnských útočníků a nekapituloval ani po střelách exkadaňského Appela.
hodnocení: Výborný kolektivní výkon opět vybojoval všechny tři body na domácím kluzišti.

9.kolo: Třebíč – Kadaň 0:2
shrnutí utkání: První výhra na ledě soupeře! A dokonce opět s nulou. Jedna branka v první a druhé třetině v síti domácí Třebíče rozhodly celý zápas.
hodnocení: První tři body z venku pomohly Kadani získat sebevedomí před utkáním s Ústím nad Labem. Zasloužené body drží Kadaň v první polovině tabulky.

10.kolo: Kadaň – Ústí nad Labem 0:4
shrnutí utkání: Jeden z favoritovi celé soutěže nenechal nic náhodě. Za mohutné podpory málo zkušeného rozhodčího dostala Kadaň neregulerní branku, navíc jí gól byl odepřen, což zacloumalo s psychikou mužstva.
hodnocení: S body se příliš nepočítalo, každopádně prohra 0:4 byla příliš krutá. Ústí se stalo prvním týmem, který si z Kadaně odvezl 3 body po 60ti odehraných minutách.

11.kolo: České Budějovice - Kadaň 1:2 pp
shrnutí utkání: Kadaň jela da jih Čech s jedinou taktikou. Bránit a co nejdéle udržet bezbrankový stav. Na první branku soupeře náš tým hbitě odpověděl, stav 1:1 vydržel až do konce třetí třetiny. Navíc se v prodloužení trefil obránce Pospíšil a Kadaň tak vybojovala v Budějovicích překvapivé vítězství.
hodnocení: Domácí poprvé ztratili body ve svém hokejovém stánku, s dvěma body od Českých Budějovic se původně nepočítalo, ale v tabulce nám velice pomohli.

12.kolo: Havířov - Kadaň 1:2 pp
shrnutí utkání: Celé utkání poznamenala nevolnost brankáře Ježe, od druhé třetiny se do branky mussel postavit náhradník Pospíšil a zápas mu nevyšel podle představ. Kadaň prohrála v prodloužení 4:5, odvezla si jen jeden bod, ale toužila po třech..
hodnocení: K průběhu utkání jasná ztráta dvou bodů.

13.kolo: Kadaň – Chomutov 1:2
shrnutí utkání: Ve vyrovnané partii byl Chomutov šťastnější, Kadani se podařilo branku vstřelit až ke konci utkání.
hodnocení: Střelecká nemohoucnost opět vystrčila své růžky, Kadaň předvedla sympatický výkon, ale severočeský rival dal o jednu branku více. Remíza by utkání slušela vice – ztráta jednoho bodu.

Pokud by Kadaň neudělala zbytečné chyby v utkáních, kterých se dopustila, měla by po 13ti kolech 25 bodů a v tabulce by byla do pátého místa. Takhle získala bodů 17 a okupovala osmou příčku.

14.kolo: Kadaň – Olomouc 4:1
shrnutí utkání: V týdnu pauzy měla Kadaň o čem přemýšlet. A tak stáhla sestavu na domácí zápasy jen na 3 útoky. A začalo se opět dařit. Hostům nepohl ani Pavel Brendl, za Kadaň se střelecky prosadili po čase opět Stavenský s Tvrdkem.
hodnocení: Velice těžké utkání vyznělo nakonec pro domácí a veledůležité 3 doby zůstaly v Kadani..

15.kolo: Beroun - Kadaň 4:1
shrnutí utkání: Utkání se dá definovat třemi slovy: Fatální chyby v obraně. Skvěle bruslící Beroun dával branky po velmi laciných chybách naší obrany.
hodnocení: Po takových chybá se body z venku vozit nedají.

16.kolo: Kadaň – Opava 7:2
shrnutí utkání: Domácí vrátili Slezanům porážku i s úroky. Sedm gólů v síti opavského Masného royjásalo domácí fanoušky. Do branky byl připravem I exkadaňský Šlupina, ale šanci nedostal.
hodnocení: Dobře rozehrané utkání plné krásných akcí mělo dodat našim hráčům dostatek seběvědomí.

17.kolo: Hr.Králové - Kadaň 4:1
shrnutí utkání: Kadaň ve druhé třetině vyrovnala dvojnásobné manko a byla na koni. Jenže opět hrubá chyba a následný gól v oslabení nás srazil do kolen.
hodnocení: Vyrovnané utkání, ztracené v posledních 11ti minutách. Minimálně bod si Kadaň odvézt měla.

18.kolo: Kadaň – Sareza 5:3
shrnutí utkání: I Ostravský tým nepotvrdil výhru na svém kluzisti, navíc to byl poslední zápas Miloše Holaně před odchodem do Vítkovic. Kadaň se ujala vedení a hostům jej již nepřenechala..
hodnocení: Infarktové utkání s dobrým koncem pro domácí. Chyby v obraně se začaly objevovat I v domácích utkáních.

19.kolo: Písek - Kadaň 5:2
shrnutí utkání: Do Písku se jelo s cílem získat alespoň bod. Jenže houževnatí domácí nutně potřebovali bodovat, začali se zvedat z krize a Kadaň jednoznačně přehráli.
hodnocení: Proti nabuzenému “tradičnímu” soupeři se Kadani hrálo těžce a prohrál ve všech směrech.

20.kolo: Kadaň – Ml.Boleslav 4:4
shrnutí utkání: Opět stejný scénář: Kadaň prohrává o 2 branky, utkání otočí, sahá po třech bodech, ale díky hrubé chybě obrany dostává lacinou branku.
hodnocení: Další fatální chyba sebrala Kadani 2 body, navíc se soupeřem na sousední příčce tabulky..

21.kolo: Kometa - Kadaň 2:1
shrnutí utkání: Za zraněného brankáře Ježe naskočil Hübl a odehrál perfektní utkání. Vyrovnaná bitka skončila vítězstvím domácích, kdyz Kadaň netrefila deset sekund před koncem odkrytou branku.
hodnocení: Remiza by byla spravedlivá vzhledem k průběhu utkání. Ztráta jednoho bodu.

22.kolo: Kadaň – Třebíč 5:1
shrnutí utkání: Poslední Třebíč v Kadani ani moc nezlobila, tolik nebruslila a v poslední třetina odešla i fyzicky.
hodnocení: Povinné tři body zůstaly doma a Kadaň tak obhájila osmé místo v tabulce.

23.kolo: Ústí - Kadaň 4:1
shrnutí utkání: Favorit doma nezaváhal a gólman Hübl opět ukázal své brankářské umění. Výsledek 4:1 pro domácí ničím nepřekvapil.
hodnocení: Bojovnost se nedala našemu celku vytknout, ale Ústí je jednoznačně vyzrálejším týmem.

24.kolo: Kadaň – České Budějovice 4:2
shrnutí utkání: Kadaň překvapila favorital ligy svým bruslením, napadáním, ale I kombinačním hokejem. Zrodilo se další překvapení, žádný z týmů nedokázal porazit jihočechy 2x.
hodnocení: Výtečný hokej, nasezení na jedničku. Zisk tří neplanovaných bodů.

25.kolo: Kadaň – Havířov 5:1
shrnutí utkání: Domácí se hned v úvodu ujali vedení a nenechali nic náhodě. Další povinné vítězství bez větších problémů získalo důležité tři body do tabulky.
hodnocení: Fungující obrana tentokrát žádné větší chyby nekupila, Hübl dokázal, že jeho výkonnost nemá kolísající tendenci.

26.kolo: Chomutov - Kadaň 2:2
shrnutí utkání: Derby nemělo favorita a skončilo spravedlivou remizou. Kadaň měla sice několik šancí, kde mohla zvrátit vítězství na svou stranu, ale promarnila je.
hodnocení: Bod z chomutovského ledu je dobrý.

Ve druhé čtvrtině základní části získala Kadaň 20 bodů. Se ziskem je jistě spokojená, navíc se v posledních utkáních týmu velice dařilo. V rozmezí 14. – 26. kola ztratil klub zbytečně jen 4 body. Navíc se rozchytal i brankář Hübl, Kadaň má tak vyrovnanou brankářskou dvojici.

Po 26 kolech je tak Kadaň se ziskem 37 bodů osmá a má slibnou pozici pro stíhání týmů před sebou.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM