Kadaň prohrála v Litoměřicích

Jindřich Poledna | 28.01.2012 | |

Kadaň prohrála v Litoměřicích

Početná skupina kadaňských fanoušků musela mít první dvě třetiny pocit, že snad ani nesleduje tým, který v posledních zápasech vyhrával. Kadaňským se nedařila kombinace, jejich silná stránka - přesilové hry, jim vůbec nešla. Po dvou třetinách sice Kadaň přidala, víc než 2 branky však nevstřelila. Za Kadaň se trefili Tomáš Polák s Richardem Divišem. Necelé 2 minuty před koncem udělali rozhodčí chybu při přečíslení Kadaně, odpískali jí postavení mimo hru, které však v žádném případě nebylo. Litoměřice si tak připsaly důležité tři body a zůstaly ve hře o playoff.

 
44.kolo, sobota 28.1.2012
Stadion Litoměřice - Sportovní klub Kadaň  3:2  (1:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 12. Gengel, 24. Kafan (Loskot, Hašek), 43. Bojer (Novák, Šinágl) - 43. Polák (Diviš, Malínský), 51. Diviš (Jeřábek, Malínský). Rozhodčí: Wagner - Lučan, Svoboda. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 1285. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.
Stadion Litoměřice: Přikryl – Holomek, Drábek, Vobořil, Martinka, Evan, Dudáš, Ketner, Kříž – Novák, Šinágl, Bojer – Hašek, Kafan, Loskot – Gengel, Slížek, Tvrzník – Horčička, Belay, Lenc.
Sportovní klub Kadaň: Závorka – Schmidt, Tomeček, Trefný, Szakal, Jeřábek, Révay, Malínský, Bombic – Polák, Bursík, Andres, Charousek, Kůs, Novák, Mikšovic, Skořepa, Fiala, Stoklasa, Diviš, Heřman.

Komentář k zápasu

Domácí nastoupili do utkání velmi aktivně, ale nedokázali si vytvořit nějakou gólovou šanci. Ta přišla na druhé straně, v 10. minutě se Andrés dostal k odraženému puku v mezikruží, ale těsně minul pravou Přikrylovu tyčku. O minutu později nahodil kotouč na Přikryla Schmidt, kotouč se odrazil od jednoho z domácích obránců a lobující puk vyrazil Přikryl v nádherné otočce vyrážečkou mimo nebezpečnou zónu. Především díky zákrokům Přikryla se tak mohli z vedení radovat domácí. Ve 12. minutě se domácí útočnící nahrnuli před branku hostí a po několika dorážkách se prosadil přes ležícího Závorku Ladislav Gengel. Hosty toto zaskočilo a po zbytek první třetiny se už ani jeden z celků nedostal do nějaké slibné příležitosti.

I do druhé třetiny nastoupili domácí mnohem lépe a z gólu se mohli radovat hned ve 24. minutě. Po vyloučení Skořepy se ke kotouči v útočném pásmu dostal Marek Loskot a ačkoliv byl držený, tak ještě dokázal poslat puk na Závorkovu branku, před kterou ho ještě tečoval Kryštof Kafan. Plachtící kotouč se následně od Závorkova ramene odrazil za jeho záda. Pak přišla série vyloučení na straně domácích. Při tom druhém se dostal domácí Stadion v oslabení hned do dvou gólovek. Nejprve ujeli ve 30. minutě 2na1 Horčička s Lencem, vyměnili si kotouč a Horčička následně sám na Závorku vyzrál, ale jeho střelu zastavila tyč. O deset vteřin později se k puku dostal Šinágl a poslal ho do mezikruží na Nováka, ale ten z první napálil opět pouze konstrukci za zády Závorky. Do konce třetiny ještě Litoměřice přečkaly další dvě oslabení a zápas měly plně ve svých rukou.

Úvod do třetí třetiny vyšel pro změnu Kadani. Ve 43. minutě Diviš vybojoval kotouč za brankou domácích a poslal ho na úplně volného Tomáše Poláka a ten neměl problém trefit odkrytou část Přikrylovi branky. Radost hostí ovšem netrvala dlouho, protože hned za 27 vteřin dostal kotouč před branku Jan Bojer, vymíchal Závorku a zakončil po ledě do prázdné branky. Domácí následně hráli v obraně skvěle, ale chybička se našla. V 51. minutě vyslal po pravé straně Jeřábek Richarda Diviše a ten střelou z nepříznivého úhlu překonal domácího gólmana Petra Přikryla. V 56. minutě dostali hosté po vyloučení Martinky a Haška 43 vteřinovou přesilovku 5na3, ale ve velké výhodě gól vstřelit nedokázali, především díky mazácké hře Slížka, který pošetřil asi 20 vteřin bruslením ve středním pásmu. V 58. minutě byli vyloučeni současně Hašek s Divišem za hrubost a Polák za sekání a domácí tak dohrávali v přesilovce. Jenže v 59. minutě Dudáš namazal Fialovi, který tak jel úplně sám na Přikryla. Klička do forhendu mu ovšem nevyšla a domácí gólman si připsal zákrok betonem. Zbytek utkání už domácí zvládli a zastavili tak neskutečnou šestizápasovou tříbodovou sérii Kadaně.

Jakub Šperk

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice

Věděli jsme, že Kadaň má už šest výher v řadě a ta série budila respekt, my ale hrajeme o všechno a jsem rád, že se to dneska povedlo. Bylo vidět, že to bylo těžce odpracované, dnes jsme nemohli hrát na krásu, museli jsme vyhrát za 3 body, což se povedlo i když v tom závěru jsme si to neskutečně zkomplikovali. Ke konci utkání jsme hráli přesilovou hru a nabídli jsme soupeři hned tři šance, to je tím že na kluky padla asi trošku deka. Neříkám, že hrajeme pořád špatně, několikrát jsme neudělali body, které jsme měli a je vidět, že klukům ta pohoda chybí. Proto je tohle vítězství pro nás velice důležité. Jsem rád, že jsme se udrželi ve hře o playoff.

Dnes výhra za 3 body, udržujete pořád nadějí o vyřazovací boje?

Já si myslím, že šance určitě jsou, máme dobrý los hrajeme doma se Šumperkem, jedeme do Třebíče pak hrajeme doma s Pískem. Máme doma dva týmy, které jsou na tom v tabulce podobně jako my, věřím v to, že se o playoff popereme. Je konec ledna, končí přestupní termín, naštěstí máme vyřešenou pozici brankáře, dohodli jsme se s Plzní, že Petr Přikryl dochytá sezónu tady na hostování se střídavými starty zpátky do Plzně. Máme ještě čtyři dny na to, abychom ten kádr doladili do finální podoby.

Mikuláš Antonik - SK Kadaň

My jsme dnes přijeli do Litoměřice pro body, prodloužit sérii vítězství, ale Stadion nás dneska vyučil, jak se má správně o body bojovat. Domácí byli dvě třetiny určitě lepší, možná jsme je přestříleli, ale na střely se nehraje, hraje se na branky v tom byli domácí dnes lepší. Sice se nám podařilo snížit na 2:1, ale po hned jsme znova inkasovali po hrubé chybě v obraně. Ke konci utkání jsme zápas opět zdramatizovali, byli tam i další šance, ale nepodařilo se nám je proměnit. Dnes si tedy domácí zasloužili o tu jednu branku vyhrát.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM