Jednou bych ráda hrála hokej v Americe

Jindřich Poledna | 16.01.2012 | |

Jednou bych ráda hrála hokej v Americe

Aneta Lédlová je skromná patnáctiletá slečna, která miluje hokej. Hokejem žije a na ledě se z ní stává doslova divoch. Díky svému nasazení a chytré hlavě dostala pozvánku na Mistrovství světa žen do 18ti let, které se konalo na přelomu roku. Šampionát se odehrál v Přerově a Zlíně. Aneta byla navíc vyhlášena nejlepší hráčkou zápasu ve vítězném duelu s Ruskami. Kromě Anety se v reprezentačním dresu představily také kadaňské hráčky Klára Chmelová s Denisou Nešutovou.

 
Aneto, jaké bylo z Tvého pohledu letošní Mistrovství světa?
Na Mistrovství světa jsem byla poprvé a byl to nový zážitek. Naprosto úžasná atmosféra, spousta lidí, všichni nám fandili! Jen mě mrzí, že jsme neudělaly dobrý výsledek. V loňském roce vyhrál náš výběr do 15 let celý turnaj v Helsinkách, to byl úžasný zážitek, ale tohle mistrovství všechno překonalo, ačkoliv jsme skončily až šesté.

V Přerově vám proti Finsku fandilo 3250 diváků. Jak se hraje v takové atmosféře?
Tohle byl právě ten nový zážitek, který se nám všem určitě vryl na dlouhou dobu do paměti. Atmosféra byla neskutečná. Ale výsledkem jsme asi naše fanoušky zklamaly.

Byla jsi nejmladší členka našeho týmu, vnímala jsi to nějak?
Byla jsem nejmladší hráčka na celém mistrovství. Ale vůbec nikde jsem to nepocítila. Tady nešlo o to, kolik vám je let, tady se prostě musíte ukázat. O to jsem se snažila, hrát co nejlépe. Je fakt, že mladé hráčky po rozbruslení před zápasem musí sebrat puky, ale v trénincích jsme se všechny poctivě střídaly po pětkách. Do turnaje jsem vstoupila jako centr 4. lajny, ale postupně jsem se probojovala přes třetí útok do druhého, kde jsme nastupovala v posledním zápase proti Finkám.

Klára Chmelová dala 4 branky, ty jsi nasbírala 2 asistence. Jsi spokojená?
Jsem spokojená, i když to mohlo být samozřejmě lepší. Ale pokud mi půjde hokej i nadále dobře, mám šanci zahrát si na mistrovství do 18 let ještě 2x a doufám, že dopadnu mnohem lépe než v letošním roce. Třeba mé body pomohou k tomu, že se lépe umístíme i jako tým.

Je konečné 6. místo zklamáním?
Je to určitě zklamání. Měly jsme v plánu vyhrát placku. Na druhou stranu je nejdůležitější, že jsme nesestoupily. Důležité utkání bylo čtvrtfinále proti Němkám. Věřily jsme si na ně, protože jsme je letos 3x porazily a jen jednou prohrály v prodloužení. Tenhle zápas byl jedno velké zklamání. Po něm bylo pro trenéry dost těžké motivovat tým proti Finkám. Zápas jsme sice prohrály, ale daly jsme do toho všechno, hrály jsme na 100%.
Aneta Lédlová - Reprezentace
Aneta Lédlová - Reprezentace

V jakých týmech momentálně hraješ?
V Kadani hraju za 8.třídu a mladší dorost, v Litvínově ženskou ligu.

Jaký je z Tvého pohledu rozdíl mezi mužským a ženským hokejem?
Největší rozdíl je v rychlosti. U kluků se hraje navíc tvrdě, u holek můžete do těla jen hráčce, která je s pukem u mantinelu. Osobně mám radši mužský hokej, když po několika zápasech s klukama jdu odehrát ženskou ligu, musím se krotit, abych protihráčce nezajela do těla.

Je tedy plus hrát s klukama?
Určitě. Ono je znát, když s nima trénuju. V Litvínově nejsem tak často. Kluci mi v tréninku dají víc, chci se jim vyrovnat ve všech směrech. Hokej je v jejich podání opravdu rychlejší. Navíc jsem s klukama díky častějším tréninkům lépe sehraná. Chtěla bych s nimi trénovat a hrát co nejdéle.

Co plánuješ do budoucna?
Jak jsem řekla, hokejově bych chtěla hrát co nejdéle s klukama. A potom? Ráda bych hrála hokej v Americe, tady pak už není šance se zlepšovat. Už na mistrovství byl vidět rozdíl mezi zámořskými hráčkami a Evropou. Navíc se u toho pořádně naučím jazyk.

Děkuji za rozhovor

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM