Do Kadaně míři Ústečtí Lvi

Jindřich Poledna | 06.01.2012 | |

Do Kadaně míři Ústečtí Lvi

Po prohře s druhým Chomutovem má celek Kadaně možnost reputace na domácím ledě proti lídrovi z Ústí. To, že lze Lvy porazit, ukázaly před Vánocemi celky Olomouce a Berouna. Jenže lídr svojí malou krizi patrně již zvládl, v prvním zápase roku 2012 převálcoval doma Jihlavu 7:3 a zůstal v čele druhé nejvyšší soutěže. Jak dopadne třetí vzájemné střetnutí Kadaně s Ústím se dozvíme v sobotu 7.ledna 2011

 
Ústečtí Lvi jsou celkem s nejlepší obranou v celé lize. Během 36 kol dostali pouhých 72 branek, což je průměr 2 na zápas. Kromě nejlepší obrany mají také nejlepší útok, nasázeli svým soupeřům již úctyhodných 165 branek. V tabulce jsou stále první se ziskem 86 bodů, druhý Chomutov ztrácí na Lvy 3 body.

Ve dvou prohraných zápasech hájil branku Ústí Martin Faltr. Proti Berounu byl střídán Michalem Petráskem, ale tým přesto nedokázal zvítězit. Proti Dukle Jihlava nastoupil za Ústí Vladislav Koutský a jeho debut byl úspěšný.

Kanadské bodování obrany vede se ziskem 30 bodů Jan Klobouček (7+23). V útoku nasbíral 43 bodů Jaroslav Roubík, s 39 body se na něj dotahuje Martin Šagát (11+28). Jan Klobouček vede také statistiky trestných lavic, v letošní sezóně zatím vyfasoval 69 minut.

Kadaň se se Lvy potkala v letošní sezóně již 2x. A oba zápasy prohrála. Ten první se odehrál na kadaňském ledě a byl více než vyrovnaný! Hosté si odvezli vítězství 2:0, ale domácí borci podali výborný výkon. Odveta v Ústí byla jasně v režii domácích, kteří zvítězili 5:1. Čestným zásahem korigoval výsledek Tomáš Bursík.

Sestava našeho příštího soupeře z posledního zápasu proti Jihlavě:
HC Slovan Ústečtí Lvi: Koutský - Klobouček, K. Černý, L. Poživil, P. Hořava, Gureň, Sklenička, Jiří Suchý, Dominik Boháč - Šagát, do 40. Roubík, Ludvík - R. Kovář, Rod, Handlovský - Třetina, Daniel Boháč, Pazourek - Laš, Čurilla, M. Čermák.

Úvodní vhazovaní proběhne na kadaňském zimním stadioně v tradičním sobotním čase 17 hodin.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM