Kadaň jede za vedoucími Lvy

Jindřich Poledna | 18.11.2011 | |

Kadaň jede za vedoucími Lvy

Kadaň se jede v rámci 24.kola představit na led vedoucího celku. Naším příštím soupeřem bude HC Slovan Ústečtí Lvi. Ústí je letos zatím jednaznačně nejlepším týmem, druhá olomouc ztrácí na Lvy 11 bodů. Navíc drží náš soupeř 10 zápasovou neporazitelnost, bodoval dokonce ve 14ti po sobě jdoucích utkáních. O favoritovi zápasu tedy není pochyb, přesto se Kadaň pokusí překvapit, vždyť poslední vzájemný duel na kadaňském ledě dopadl 2:0 pro Ústí a domácí borci podali velmi sympatický výkon!

 
Celek Lvů zatím funguje jako velmi dobře namazaný stroj. Tým poznal zatím jen 3x chuť prohry. Ve 4.kole prohráli Lvi v Chomutově (1:3), v 9.kole v Berouně (2:3) a naposledy padli po prodloužení v Třebíči (2:3p) ve 13.kole. Od té doby bodovali naplno. Tým deklasoval již 3 týmy devíti brankami, jeho ofenzivní síla je znát v každém utkání.

Branku Lvů hájí především Pavel Francouz a Zdeněk Orct. Mladší z obou brankářů Pavel Francouz má průměr 1,52 obržené branky na zápas a úspěšnost 94,72%. Starší Zdeněk Orct má průměr 1,59 branky na utkání a úspěšnost 95,36.

V obraně zatím získal nejvíce bodů Jan Klobouček (3+12). Nejlepším střelcem od modré je však Jiří Zeman (4+7). Nad 20 kanadských bodů mají v Ústí již 3 útočníci. Jan Alinč získal již 27 bodů (8+19), Jaroslav Roubík 24 (10+14) a Martin Šagát 21 (8+13). Nejtrestanějším hráčem Lvů je Jan Klobouček, který vyfasoval již 51 trestných minut. To je úplně stejně jako Ondřej Malínský v dresu Kadaně.

Ústí v posledním kol porazilo Jihlavu na jejím ledě 2:0, o zápase rozhodla 1.třetina, kdy se trefili Roubík s Boháčem. Domácí tým nevyužil ani jednu z 9ti přesilových her! Brankář Francouz udržel čisté konto a bylo to již páté čisté konto severočeského celku.

Sestava Ústí z posledního utkání proti Jihlavě:
HC Slovan Ústečtí Lvi: Francouz - L. Poživil, Holomek, Klobouček, A. Sedlák, F. Pavlík, Gureň - R. Kovář, Alinč, Sklenička - Šagát, Roubík, Ludvík - Třetina, Pazourek, Daniel Boháč - Lev, Rod, Handlovský.

Zápas začíná v ústecké Zlatopramen aréně v sobotu 19. listopadu v 17:30 a pískat ho bude trojice Čech, Klein a Skopal. Nenej pro kadaňské fanoušky je připraven tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM