Věříme, že se vše obrátí a uděláme pro to všechno!

Jindřich Poledna | 11.11.2011 | |



Kadani se v posledních zápasech moc nedařilo. Tým potřeboval impuls a ten přišel v podobě návratu tří hráčů z marodky. Proti Benátkám nastoupil i Ladislav Boušek, pro kterého to byl teprve druhý zápas v této sezóně. A byl vítězný. Ladislav Boušek si navíc připsal asistenci k poslední brance, která padla těsně před závěrečným klaksonem.

 
Láďo, co bylo příčinou Vaší absence?
Hned v prvním zápase jsem se zranil. Přetrhl jsem si přední křížový vaz na pravé noze. Na operaci jsem nešel, rekonvalescence by trva strašně dlouho a já chtěl co nejdříve zase hrát. Takže jsem to vyřešil ortézou. S tou teď i hraju a jde to.

Jak to s Vámi vypadá po prvním odehraném zápase?
Cítím se výborně. Už během zápasu jsem se cítil skvěle, byl jsem na hokej strašně natěšený! Navíc se vyhrálo a já byl u toho, takže i z toho mám dobrý pocit. Chtěl jsem být mužstvu užitečný, dlouho jsem nehrál. Prioritou pro mě bylo dohrát ten zápas, být v pořádku a vědět, že to jde. Po té pauze mi hokej moc chyběl.

Poslední dobou měla Kadaň špatné výsledky, jak je na tom tým?
Je pravda, že nejsme v jednoduché situaci, výsledkově jsme dole, ale v kabině je dobrá parta, kluci se vzájemně povzbuzují. Hokej je dneska také hodně o náhodě, o štěstí. Někdy se střelecky daří, padne tam všechno, ale jsou i doby, kdy to prostě nejde a nikdo nedokáže vysvětlit proč. Navíc liga je letos neuvěřitelně vyrovnaná, musíme jít zápas od zápasu, jsem přesvědčen, že se to zlomí, možná už se to zlomilo tou výhrou s Benátkami. Věříme, že se vše obrátí v dobré a uděláme proto, jako tým, všechno.

Jak je podle Vás mužstvo postavené?
Máme tu kvalitní hráče po všech stránkách. Ale to teď mají téměř všechny týmy. Bohužel si u nás vybraly daň zranění, ještě že máme široký kádr. Díky tomu se do hry dostali i jiní hráči.

Jaké jsou Vaše další cíle a ambice?
Můj jediný momentální cíl je hrát! To, co potřebuji, je zdraví. To ostatní, co se podaří, je navíc a může to jen příjemně překvapit. Pokud si udržím zdraví, tak se snad vrátí i góly a tím bych mohl týmu pomoci. Už mi není dvacet, nejsou pro mě důležité osobní statistiky, teď hraju pro tým. Mojí prioritou je úspěch týmu nikoliv počet mnou vstřelených branek. Pokud se Kadaň dostane do playoff, bude to i můj úspěch.

Máte v kabině nějakou zvláštní roli?
Nemám. Nebo si to nepřipouštím. V kabině burcuje tým víc lidí, povzbuzujeme se navzájem. Tým se letos posílil a je tam hromada zkušených hráčů. V Kadani je hodně hráčů, kteří umí dát gól, takže ani v tomhle na mě není takový tlak, cítím, že mám stejnou roli jako ostatní.

Máte v 1.lize nějaký neoblíbený stadion?
Když jsem byl mladší, tak jsem měl stadiony, kde jsem hrál nerad. Teď už to neplatí. O hře mužstva nerozhoduje stadion, kde se hraje, ale soupeř, který Vám buď dovolí Vaší hru anebo se musíte podřídit. Je mi fakt „šumák“, kde hraju, neřeším to. Hlavní je výkon. Třeba Jihlava je doma nepříjemná, ale není to stadionem, je to soupeřem.

Kdo letos vyhraje 1.ligu?
Velký favorit je Ústí. Tým šlape, jasně to říká i jeho postavení v tabulce. O všem ale rozhodne playoff, tam se začíná od nuly. Budou se tam chtít ukázat i další týmy. O své místo na výsluní se bude prát určitě i Chomutov.

Má vítěz 1.ligy šanci přejít i přes baráž?
Na to se mě ptají novináři často. Já jim vždycky tvrdím, že ta šance je jen asi 20 procent. Pro týmy z první ligy je ten systém nefér, šíleně straní extralize. Ale páni z APK ví, co si schválili, bude to tak fungovat i dál, ale podle mě je to špatně.

Děkujeme za rozhovor

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM