Kadaň se střelecky probrala a přejela Benátky

Filip De Bolle, Martin Gahler, Jindřich Poledna | 09.11.2011 | |

Kadaň se střelecky probrala a přejela Benátky

K a d a ň - Po čtyřech prohrách v řadě se kadaňští útočníci konečně probrali a naplno bodovali. Už před zápasem bylo jasné, že domácí celek potřebuje impuls, díky kterému se probere. Tím se stal návrat tří důležitých opor z marodky. Do zápasu po dlouhé pauze zasáhl Ladislav Boušek, po zranění se zapojil také Vladimír Novák a obranu vystužil Josef Révay. Kadaň dokázala postupně vsítit 5 branek a zaslouženě si připsala veledůležité 3 body. Ještě důležitější je ale zisk sebevědomí, které bude potřeba pro příští 3 zápasy se silnými soupeři.

 
21.kolo, středa 9.11.2011
Sportovní klub Kadaň - HC Benátky nad Jizerou  5:2  (1:0, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 13. Stoklasa (Jabrocký, J. Charousek), 32. J. Charousek (K. Charousek), 39. Bursík (J. Charousek, Stoklasa), 48. Novák (Eiselt), 60. Mikšovic (Boušek, Szakal) - 44. Klimt (Král), 58. Král (Mrkvička, Klimt). Rozhodčí: Pavlovič - Zavřel, Špůr. Vyloučení: 6:4, navíc Blažíček (BNJ) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Sportovní klub Kadaň: Závorka - Schmidt, Tollinger, Trefný, Szakal, Révay, Malínský, Zmeškal, K. Charousek - Eiselt, Z. Skořepa, Novák - Ton, Mikšovic, Boušek - Stoklasa, J. Charousek, Jabrocký - Freiberg, Chlouba, Bursík.
HC Benátky nad Jizerou: Blažíček - Jaroměřský, Mrkvička, Niko, Ulrych, Vála, Pabiška, Vitásek, Pavlů - Klimt, J. Skořepa, Vařecha - Jonák, Král, Skalický - Kopic, Jech, Liška - Kellner, Kouřil, Weiss.

Komentář k zápasu

Zápas začal velice vlažně. Ani jeden z týmů se nepouštěl do větších útočných aktivit a hra tak připomínala předcházející zápasy. První vážnější šanci měl až ve 12. minutě Schmidt, který pálil od modré do brankáře. když v tom jako blesk z čistého nebe první branka. Po ukázkové kombinaci na ose Charousek-Jabrocký-Stoklasa skončil puk za zády gólmana. Hra ale i nadále připomínala spíše tenis. Zajímavá situace nastala v 17. minutě, když Szakal napálil puk zpoza modré čáry a Blažíček málem vyslyšel prosby domácích fanoušků. Puk ale nakonec za čarou neskončil. Na druhé straně se do dobré příležitosti dostal Kopic, ale netrefil branku.

I nadále byly k vidění střelecké pokusy z dálky, nejdelší dokonce z vlastního obranného pásma. Ani jedna ale nepřekvapila oba brankáře. Ve 23. minutě znovu zkoušel štěstí Kopic, ale tentokrát ho dobrým zákrokem vychytal Závorka. Na opačné straně kluziště byl v dobré příležitosti Schmidt, ale napoprvé netrefil puk a napodruhé byl zasažen nevybíravým zákrokem obránce. Hra se přehupovala ze strany na stranu, až toho využil Charousek, který přímo z trestné lavice vyskočil do brejku a nedal gólmanovi hostí šanci. Benátky se pokoušely o snížení, ale Kopicův pokus do prázdné brány vychytal Závorka parádním zákrokem, stejně jak i dorážku Jecha. Minutu před koncem se dnes již po třetí ukázalo, jak je důležité míti Charouska. Stoklasa nahrál Charouskovi a ten poslal puk přímo před branku, kde na něj čekal Bursík, který ho zametl do klece.

Hosté vletěli do třetí části s cílem snížit a byli mnohem aktivnější. Ve 43. minutě ujeli domácí obraně Král a Jech, první jmenovaný ale minul branku. O minutu později se ale dočkali. Král poslal puk před branku, kde ho zachytil Klimt a ten ho poslal za záda Závorky. Za domácí ale našel odpověď Novák, který udělal obránci kličku na vlastní modré a samostatný únik zakončil nekompromisní ranou. A když ujel Novák podruhé, Benátští nic neriskovali a zatáhli za záchranou brzdu. Naneštěstí to skončilo trestným střílením, které ale Novák neproměnil. V 54. minutě se dnes velice aktivní Kopic dostal nejblíže brance, když nastřelil tyč a Závorka poté smetl puk z čáry způsobem, jako by o puku ani nevěděl. Možná ani nevěděl. hosté se dočkali druhého snížení v 58. minutě, když Král dorazil střelu Mrkvičky po pouhých 7 vteřinách přesilové hry. Po tomto gólu si hosté vyžádali oddechový čas a 80 sekund před koncem odvolali brankáře. To ale nedopadlo vůbec tak, jak si to představovali. Domácí často drželi kotouč a navíc v posledních 5 desetinách vteřiny propálil Mikšovic vše, co mu stálo v cestě-včetně dvou obránců hostí.

Filip De Bolle, Martin Gahler, Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (SK Kadaň): Začátek utkání byl z naší strany dost nervózní, vzhledem k výsledkům z posledních 4 zápasů, prohry se na týmu nepříjemně podepsaly. Ale postupně jsme se dostali do tříbrankového vedení a to tým zklidnilo. Mrzí mě vstup do třetí třetiny, kdy jsme několikrát propadli v obraně a inkasovali jsme branku. Hodně důležitý byl gól na 4:1, po něm už jsme věřili ve 3 body. Poslední gól padl jen několik setinek před koncem utkání do prázdné brány. Jsem rád, že kluci dnes makali a body jsme urvali.

Luděk Škaloud (asistent trenéra Benátek)
„První třetina byla z naší strany špatná. Nebyli jsme schopni vstřelit branku. Kladně bych hodnotil snad jen večeři, která byla dobrá. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, ale stále jsme neproměňovali šance, které jsme si vytvořili. Musím pochválit domácího gólmana.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM