Přichází bratrovražedný boj s Piráty

Jindřich Poledna | 07.10.2011 | |

Přichází bratrovražedný boj s Piráty

Piráti Chomutov jsou zatím překvapením letošního ročníku. Tým měl od začátku dominovat celé lize, angažoval trenéry s mezinárodní zkušeností, částečně obměnil kádr. Ambice ohledně postupu do extraligy zůstaly. Jenže realita je před 10.kolem pro mnohé šokující. Chomutov se pohybuje jen v polovině tabulky, v 9 zápasech získal "jen" 14 bodů. Navíc z posledních tří utkání si Piráti připsali jen 2 body za vítězství nad průměrným Berounem po samostatných nájezdech.

 
Jak bylo již předestřeno, pouhých 14 bodů nenechává klidnými fanoušky ani vedení klubu. Na konci září tak do klubu přišly 2 posily do útoku. Z pražské Slávie Lukáš Endál a z Plzně Jan Heřman.

Piráti do sezóny nevstoupili zrovna ideálně. Hned v prvním zápase sice porazili Benátky, ale brali jen 2 body za vítězství 4:3 po samostatných nájezdech. Následovaly prohry v Havlíčkově Brodě (4:5) a doma se Šumperkem (3:4sn). Tým pozitivně nakopla výhra nad největším rivalem - ústeckými Lvy 3:1. Další dva zápasy Chomutov opět naplno bodoval (v Mostě 4:0 a v Hradci Králové 4:1), jenže pak přišla již zmiňovaná krize, kdy tým vybojoval jen 2 body ve 3 zápasech (prohra v Olomouci 1:3, výhra na nájezdy s Berounem a prohra v Jihlavě 2:3).

V Chomutově má zatím víc odchytáno exkadaňský Miroslav Hanuljak. V šesti zápasech dostal 10 gólů, má úšpěšnost 92,31% a průměr 1,72 branky za zápas. To Milan Řehoř je na tom o poznání hůř. Ve třech zápasech lovil puk zpoza svých zad celkem 8x, jeho úspěšnost je 85,71% a gólový průměr 3,31.

Kanadské bodování obránců vede Jakub Gróf se 6 body (1+5), na záda mu dýchá Lukáš Pulpán s 5 body (0+5). Obráncům se všeobecně nedaří prosazovat se, jen 3x dokázali překonat gólmana soupeře.

Mezi útočníky získal zatím nevíc bodů Dwight Helminen. Vede díky dvěma vstřeleným brankám a pěti asistencím. Nejlepším střelcem týmu je však David Hruška, který se trefil v této sezóně již 4x.

Nejtrestanějším hráčem týmu je obránce Brett Palin. Během devíti utkání si na trestné lavici odseděl celkem 16 minut.

Sestava Pirátů z posledního zápasu:
Piráti Chomutov: Řehoř - Palin, Pulpán, Jillson, Mrázek, Grof, Havíř, Rutta, Račuk - Helminen, Gajovský, Procházka - Haffenrichter, Jabrocký, Ondřej - Hruška, Kraft, Heřman - Kůs, Sikora, Hřebejk.

Kadaňský celek stále zápasí s velkou marodkou. Proto se dá předpokládat, že tým nastoupí ve stejném složení jako proti Havlíčkovu Brodu. Zápas se hraje na novém chomutovském zimním stadionu, začátek je plánovaný na 17:30 a pro všechny fanoušky je připraven také tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM