Ondřej Fiala: Oslabení nás stála hodně sil

Tomáš Schmiedt | 15.09.2011 | |

Ondřej Fiala: Oslabení nás stála hodně sil

Jeho tým v úvodním klání nové sezóny neuspěl, z Hané si Kadaň nepřivezla za prohru 0:2 ani bod. Přesto Ondřej Fiala dokázal nadělat práci zapisovatelům statistik, když od hlavního rozhodčího vyinkasoval dohromady dvanáct trestných minut, z toho deset za nesportovní chování. „Asi jsem se na něj škaredě podíval,“ divil se po zápase mladý útočník tomu, proč obdržel větší z trestů.

 

Fiala v minulosti nastupoval za mládežnické celky v Olomouci. Přesto tomuto utkání nepřikládal větší váhu. „Olomouc je soupeř jako každý jiný, akorát prostředí v tomto městě znám, navíc se přišla na zápas podívat i moje rodina,“ vysvětluje třiadvacetiletý útočník.

Kadaň před sezónou vyhlásila, že jejím cílem je alespoň čtvrtfinále. Dalo se tedy tušit, že Sportovní klub přijel bojovat na Hanou o vítězství. „Chtěli jsme samozřejmě získat nějaké body, ale to nejde, pokud nevstřelíme žádné góly. Málo jsme stříleli, ze začátku nás Olomouc i přebruslovala,“ vidí Fiala hlavní příčinu neúspěchu svého mužstva.

Na utkání se také podepsala nedisciplinovanost obou celků, celkový počet menších trestů se vyšplhal až na číslo osmnáct. „Oslabení nás stála hodně sil, neprostřídali se totiž všichni hráči. Bylo to poté vidět v útočném pásmu, kde nás domácí přehrávali.“

Kromě dvouminutových trestů rozdal také hlavní sudí dva desetiminutové. Jeden nachystal právě pro Fialu, který byl ale výrokem arbitra překvapen. „Docela by mě zajímal názor rozhodčího, protože jsem mu nic neřekl. Asi jsem se na něj škaredě podíval,“ divil se po zápase svému trestu.

I přes časnou přerušovanost hry různými vyloučeními měli hokejisté Kadaně několik vyložených příležitostí, které však neproměnili. „Bylo jich ale málo. Měli jsme hlavně chodit hodně do brány, zatlačit trochu Olomouc. Domácí ale vyhrávali většinu osobních soubojů, takže po našem vyvezení puku byli hned zpátky u nás,“ vysvětluje sedmašedesátka Sportovního klubu, proč v tomto utkání její tým střelecky selhal.

Kadaň tedy v úvodním duelu sezóny prohrála, navíc ani nevstřelila branku. Má tak do sobotního souboje s Berounem co zlepšovat. „Určitě bychom měli zapracovat na kombinaci. Za začátku jsme byli zbrklí, špatně jsme si přihrávali. Musíme se snažit udržet puk v soupeřově třetině, abychom mu sebrali síly. Také musíme více střílet, protože bez střelby nemůžeme dávat branky,“ je si vědom Fiala největšího problému svého celku.

FOTO: skkadan.cz, archiv OF

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM