Letos chceme být mnohem lepší než v loňském roce

Jindřich Poledna | 12.09.2011 | |

Letos chceme být mnohem lepší než v loňském roce

Dva dny před vypuknutím nového ročníku jsme namířili několik otázek na trenéra Mikuláše Antonika, abychom zjistili, jak je spokojený s přípravou, co od týmu očekává a jak se bude kadaňský celek prezentovat. Náš hlavní lodivod byl v dobré náladě. Ta vyzařuje z celého kádru včetně realizačního týmu, což slibuje dobrý týmový duch a možný úspěch v nadcházející sezóně.

 
Jak jste spokojený s přípravou?
Spokojenost je velká, odehráli jsme celkem 12 zápasů a odehráli jsme je dobře. Vždyť jsme jich celkem 9 vyhráli a jen 3x jsme odešli poražení. Celou přípravu jsme odehráli nad očekávání dobře.

Jaké máte pocity z týmu?
Je tu velká ofenzivní síla, tu jsme předváděli celou přípravu a je to slibný náznak toho, že útoku by se mělo dařit. Ale hráli jsme i dobře do obrany. Obrana musí být pevný základ hry a naše hra vzadu musí být oproti loňsku výrazně lepší.

Na koho se budete spoléhat?
Na celý mančaft. My si tu nehrajeme na jednotlivce a ani nemůžeme, jsme kompaktní tým a chceme něco dokázat. Každý hráč tu má nějakou úlohu, každý je pro tým důležitý. Samozřejmě uvidíme, co s kádrem udělají různá zranění, kdo bude mít víc nebo míň štěstí.

Kdo Vás v přípravě příjemně překvapil nebo zklamal?
Ti, co mě zklamali, už tu nejsou. V těch pozitivních hodnoceních nechci být konkrétní, ale především mladí kluci se ukázali ve velmi dobrém světle, mají chuť bojoval a pracovat na sobě. Tohle všechno musíme vzít v potaz a dát jim šanci se ukázat.

V jaké sestavě tedy budeme hrát?
O tom nemáme ještě úplně jasno, dnes Vám ještě 100%ní sestavu neřeknu, záleží na zdravotním stavu všech hráčů. Ale dá se předpokládat, že naše sestava by měla být velmi podobná té z posledního zápasu s Chomutovem. To měla být ostrá zkouška a vydařila se.

Bude ještě nějaká redukce kádru?
Poslední redukce byla před 14ti dny. Další neplánujeme. Všichni hráči se jeví dobře, do týmu zapadli a pokud se bude dařit, zůstane tým v tomhle složení. Dalo by se říct, že je to definitivní, i když je možné, že kvůli nějakému zranění nebo ztrátě formy budeme muset tým vhodně doplnit.

Určil jste brankářskou jedničku?
Zatím je jasné jediné. V Olomouci bude chytat Jarina a dál se uvidí. Nechci předbíhat událostem.

Jaké má tým cíle před sezónou?
Rozhodně skončit lépe než loni. Chceme se umístit nejhůře do 8.místa, ale to chtějí všichni. Sezóna bude hodně dlouhá a týmy jsou neuvěřitelně vyrovnané, kohokoliv může potkat cokoliv. My jsme každopádně připraveni se poprat o body a uděláme pro to všechno.

Děkuji za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM