Ústí vzpomíná a radí

Míša Sládková | 16.11.2004 | |

Ústí vzpomíná a radí

Při příležitosti derby s ústeckým Slovanem, jsme pro vás připravili rozhovor s generálním manažerem Ústí - Davidem Šaffrem. V rozhovoru jsme se samozřejmě z největší části vraceli k tragické nehodě, při které přišel o život Jan Jandera. Jeho osobnost po nějaký čas působila i v Kadani. Chmurné téma jsme zakončili malým doporučením, jak vyzrát na vynikající České Budějovice.

 
Před začátkem utkání hokejisté obou týmů uctili památku Jana Jandery minutou ticha.

Zpráva o smrti ústeckého sportovního manažera, člověka, pro kterého byl hokej životem musela zasáhnout každého. Je to velmi citlivé a smutné téma. Mnoho fanoušků stále neví, jak k nehodě došlo.

„Pan Jandera zemřel v neděli 7.11. na cestě mezi Ústím a Děčínem. Na kluzké vozovce se dostal do protisměru, kde se bočně střetl s jiným vozidlem. Příčina nehody se stále vyšetřuje.“

Pan Jandera byl výborný člověk a ve své funkci mnoho dokázal...

„Ústecký hokej, spíše celý český hokej přišel o špičkového manažera. Říká se, že každý je nahraditelný. Ale nahradit člověka takových kvalit je velmi těžké. Minimálně u Ústeckém kraji nikdo lepší není.“

Rána musela být obrovská. Mimo jiné se musí určitým způsobem řešit i situace, kdo přebere povinnosti pana Jandery. Je již v této věci nějak rozhodnuto?

„Veškerá agenda přechází na mě a sekretáře, pana Slavíčka.“

Stadion na minutu před zahájením naprosto utichl k uctění památky. Na mnoha stadionech k dlouhodobé památce slouží například dresy zavěšené pod stropem. Chystáte se na podobný krok?

„Samozřejmě, při nejbližší vhodné chvíli máme v plánu na stadionu vyvěsit prapor. Pohřeb se konal v pátek. Z Kadaně se přijel rozloučit pan Ráža.“

Bylo by až příliš smutné nezakončit rozhovor alespoň trochu pozitivní tečkou. Vrátím se tedy k zápasu Ústí – České Budějovice. Podařilo se vám výborně rozehraný tým připravit o tři body. Jak vypadalo utkání z vašeho pohledu?

„Dle mého názoru to byl hezký zápas, velmi kvalitní a plný šancí na obou stranách. Po celou hrací dobu se jednalo o souboj extraligových kvalit. Byli jsme důraznější a možná jsme měli i více štěstí.“

Kadaň na svém ledě ve středu přivítá právě Budějovice. Proti tomuto soupeři je každá rada drahá. Máte nějaký plán jak zvítězit?

„Receptem na Budějovice je jednoznačně nepřestat bojovat! Dá se s nimi vyhrát. Důležitá je motivace a odhodlání!“

Za rozhovor poděkovala Míša Sládková

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM