Kadaň zvládla druholigový Klášterec

Jindřich Poledna | 18.08.2011 | |

Kadaň zvládla druholigový Klášterec

Šestý přípravný zápas měl papírově jasného favorita. Prvoligová Kadaň neměla nechat nikoho na pochybách a měla si zvednout sebevědomí po domácím debaklu s Benátkami. V úvodní třetině se sice ujala vedení, ale domácí stále dotahovali. Zvládli vyrovnat i koncem druhé třetiny, ale zkušenější Kadaň rozhodla v poslední části, kdy brankami Fialy a Rutty strhla vítězství na svou stranu. Hra sice nebyla tak jednoznačná, jak by se asi na prvoligový celek slušelo, ale výkony některých hráčů alespoň napověděly trenérům.

 
6.kolo, čtvrtek 18.8.2011
HC Klášterec nad Ohří - Sportovní klub Kadaň  3:5  (0:1, 3:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 21. Řepík (Polanský, Loučka), 33. Kocek, 36. Řepík (Hartman) - 9. Bursík (Fiala), 29. Schmidt (Ton), 33. Boušek (Charousek), 46. Fiala (Schmidt), 48. Rutta (Mála, Ton). Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:5.
HC Klášterec nad Ohří: Damašek - Loučka, Kocek, Žižka M., Řezníček, Koblitz, Kolčava, Žižka D., Dostál, Polanský, Kalinovič, Pražák, Řepík, Hartman, Panocha, Toman, Novotný, Miklovič, Flieger, Tenkač, Jáchym.
Sportovní klub Kadaň: Kaššák - Malinský, Višňák, Schmid, Szakal, Rutta, Zmeškal, Pinka, Tollinger, Ton, Charousek, Freiberg, Mála, Stehlík, Boušek, Eiselt, Fiala, Novák, Stoklasa, Chlouba, Bursík.

Komentář k zápasu

Opatrná hra na začátku utkání vyhovovala spíše domácím, kteří několikrát ohrozili kadaňského brankáře, především z větší vzdálenosti. Jejich šanci umocnila ještě přesilová hra při vyloučení Zmeškala. Ale byla to Kadaň kdo se ujal vedení. Fialovu přihrávku dokonale z blízka zužitkoval TOMÁŠ BURSÍK – 0:1. Hostující Kadaň byla po vstřelené brance při chuti, kláštereckého Damaška nejdříve vystrašil Mála, ve 14.minutě nastřelil Eiselt tyčku. Druhou polovinu první třetiny odehrály celky převážně ve 4 hráčích. Hlavní rozhodčí vylučoval na obou stranách a navíc často. Poslední velkou příležitost měl domácí Řezníček, který trefil tyč kadaňské branky.

Domácí začali prostřední část zápasu fantasticky. Hned v úvodu putoval puk po ose Loučka – Polanský- ŘEPÍK a poslední jmenovaný zasouval puk do prázdné branky - 1:1. Obdržený gól paradoxně Kadaň nažhavil. Vedení na stranu prvoligového celku strhl ve 29.minutě TOMÁŠ SCHMIDT, který využil přesilovou hru – 1:2. Na 3:1 zvyšoval 3 minuty potom LADISLAV BOUŠEK. Kadaň vedení ukolébalo, což byla voda na klášterecký mlýn. Nejdříve snížil v přesilovce KOCEK a v 36.minutě vyrovnával ŘEPÍK. Překvapená Kadaň se na nic nezmohla ani v přesilové hře na konci třetiny.

Před poslední třetinou byla v kadaňské kabině asi pěkná bouřka. Hosté sice opět nedokázali využít přesilovou hru, ale ve 46.minutě se konečně prosadili. Tomáš Schmidt krásně přihrál ONDŘEJI FIALOVI a ten vymetl růžek Damaškovi brány – 3:4. Poslední branku zápasu vsítila Kadaň dokonce v oslabení. Jejím autorem byl JAN RUTTA. Následovalo opět několik vyloučeních na obou stranách, ale ani jeden z týmů již další branky nedosáhl. Kadaň si tak odvezla vítězství na druholigovým partnerských Kláštercem, každopádně trenéři mají po předvedené hře o čem přemýšlet.

Jindřich Poledna
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM