Kadaň přejela také Písek

Jindřich Poledna | 11.08.2011 | |

Kadaň přejela také Písek

Kadaň posílena třemi vítězstvími se pomalu rozjížděla a dovolila Písku jít v 6.minutě do vedení. Následoval tlak severočechů, avšak domácím vše vychytal famózní Sedláček. Kadaň se probudila v druhém dějství a čtyřmi brankami v řadě úplně otočila zápas. Hosté korigovali stav jen jedním gólem. Brankové hody pokračovaly i v poslední třetině, skŕe se zastavilo na stavu 6:2. Kadaň tak ukázala svým fanouškům ofenzivní sílu, od druhé třetiny držela otěže utkání pevně ve svých rukou.

 
4.kolo, čtvrtek 11.8.2011
Sportovní klub Kadaň - IHC Písek  6:2  (0:1, 4:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 24. Hofmeister (Chlouba), 27. Kadlec (Stehlík, Fiala), 29. Ton (Mikšovic, Mužík), 33. Mužík (Ton, Mikšovic), 43. Mazanec (Hofmeister, Chlouba), 50. Stehlík (Fiala) - 6. Slavík (Vaniš), 39. Polodna (Vaniš). Rozhodčí: Florian - Zajíc, Armstark. Vyloučení: 4:8, navíc Kolář (PIS) 10min OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.
Sportovní klub Kadaň: Jarina - Malínský, Tollinger, Trefný, Pinka, Schmidt, Tomeček, Mazanec, Petráček, Ton, Mikšovic, Mužík, Eiselt, Skořepa, Novák, Fiala, Stehlík, Kadlec, Ptáčník, Chlouba, Hofmeister.
IHC Písek: Sedláček - Topic, Kanov, Ferebauer, Mrkvička, Nedorost, Husák, Kolář, Slavík, Vaniš, Polodna, Dvořák, Bača, Hrubant, Markulinec, Suja, Pavlíček, Kudrna, Bernát, Mošovský.

Komentář k zápasu

Oba celky se hned na úvod oťukávaly a nikdo nechtěl udělat chybu. Jako první se v útoku osmělili domácí, Mužíkovu střelu nejprve srazil obránce, druhý pokus zlikvidoval brankář Sedláček. A pak začal úřadovat Písek. Domácí obránci vyrobili hrubky na modré, Ferebauera však Jarina vychytal. Další písecká šance však skončila gólem. JOSEF SLAVÍK tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Kadaň následně dostala výhodu přesilové hry, vyrovnat mohl Malinský, ale hosty držel svými jistými zákroky gólman Sedláček. Čtyř minutový tlak domácích přerušil v 11. minutě rychlým brejkem Suja, ale Jarina se nenechal překvapit a puk odrazil do rohu kluziště. Koncem 12.minuty měli Jihočeši výhodu přesilové hry, ale nedostali se ani k ohrožení domácí svatyně. Domácí dostali od píseckých hráčů v 18.minutě luxusní dárek – 85 vteřin přesilovky 5 na 3. Sedláček opět vychytal Malinského a hostující Nedorost fauloval. Tím protáhl domácím dvojnásobnou přesilovku. Jenže to by nesměl mít Písek mága Sedláčka, který přiváděl kadaňské hráče k šílenství. První třetina tak skončila vítězstvím Písku 1:0.

V kadaňské kabině musela být o přestávce bouře. Začátek druhé části patřil jednoznačně domácím. Sice nevyužili zbytek přesilovky, ale vyrovnání vzal na svá bedra JAKUB HOFMEISTER. A předvedl nádhernou parádičku - za brankou si položil kotouč na čepel hole a jako na lopatě ho zavěsil pod víko - 1:1. Po obdržené brance hostující Sedláček patrně znervózněl a druhá branka padá na jeho vrub. Spěchal rozehrát do rohu, ale při návratu spadl, u hrazení získal kotouč Jan Stehlík, poslal ho mezi kruhy kde byl volný MARTIN KADLEC a ten pohodně otočil utkání střelou do prázdné branky - 2:1. Další zvýšení skóre poskytl svým faulem písecký Slavík. A Kadaň trestala! Na 3:1 zvyšoval po 55 sekundách přesilové hry KAREL TON.

Písek mohl snížit chvíli poté, ale Eiseltovo vyloučení hostům vůbec nepomohlo. Zato rozjetá Kadaň opět bodovala. Domácí pětka totiž ukázkově rozebrala obranu Písku a JAKUB MUŽÍK zvyšoval do poloodkryté branky – 4:1. Hřebíček do rakve mohl píseckému týmu zatlouct v další přesilovce Hofmeister, jeho střela však k domácí smůle skončila jen na tyči. Ve 37.minutě mohl skórovat Ton. Hosté ale hokejky za plexi nehodili a snížili. Po hrubé chybě domácí obrany ve 39.minutě se krásně trefil do horního růžku STANISLAV POLODNA4:2.

Kadaň byla při chuti i po druhé přestávce. Na tříbrankový rozdíl zvýšil ve 43.minutě MARTIN MAZANEC, který z otočky trefil puk těsně před hostujícím Sedláčkem – 5:2. Hosté si vytvořili tlak při své přesilové hře, ale Suja natřikrát nedokázal Jarinu překonat. Domácí v pohodě kombinovali a byli jasně lepším týmem. To prokázali při další přesilové hře, kterou jim zbytečným zákrokem daroval Bača. Na 6:2 bleskově zvýšil JAN STEHLÍK. Hosté začali být po šestém obdrženém gólu nervózní a Bača byl za fauly na trestné lavici víc než na střídačce. Na 10 minut se tam za nesportovní chování uhnízdil také Kolář. Domácí borci si zbytek zápasu v klidu pohlídali a po čtyřech přípravných zápasech zůstávají neporažení.

Jindřich Poledna
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM