Venkovní prokletí pokračuje

Ondřej Mika, Martin Gahler | 10.11.2004 | |

Venkovní prokletí pokračuje

Kometa dnešním utkáním zbortila všechny mýty. Po několika sezónách našla recept na vítězství nad týmem z Krušných hor. Mužstva se na ledě předháněla v počtu přestřelených branek a nevyužitých šancí. Kadani nepomohla ani strhující závěrečná minuta, kdy byl Postl jenom krůček od vyrovnání.

 
21.kolo, středa 10.11.2004
HC Kometa Brno - Sportovní klub Kadaň  2:1  (1:0, 0:1, 1:0)
Branky: 16. MOSKAL (Černý), 41. ČERNÝ (Brančík) - 21. PECH (Kajer). Rozhodčí: Blecha - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 4:7, navíc Tvrdek (KAD) 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2558. střely na branku: 35:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
HC Kometa Brno: Maláč - Chvojka, Elsner, Karlíček, Lhotský, Mikel, Staněk P., Strýček, Vyrůbalík - Appel, Brančík, Černý, Meluzín, Moskal, Navrátil, Sedláček, Staněk A., Tůma, Šebek.
Sportovní klub Kadaň: Hübl - Pospíšil, Hlavatý, Kameš, Klaus, Staněk O., Vobořil, Špelda - Bednařík, Pech, Kajer - Polanský, Derfler, Stavenský - Jabrocký, Postl, Žák - Pelán, Kuchler, Kreuzman - Tvrdek.

Komentář k zápasu

Domácí Kometě Brno chyběli pro zranění hned 4 hráči, a to Nohel, Baranyk, Fadrný a Hladký. I přes tento handicap a nutnost povolání dvou juniorů do svého kádru dokázali domácí "přetlačit" svého soupeře a dovést utkání do vítězného konce. Hned ze začátku utkání byl vyloučen hostující Tvrdek za nedovolenou hru vysokou holí. Brnu se však v poslední době nedaří přesilové hry a ani začátek dnešního utkání nenaznačoval nějakou změnu. Kometa byla v početní výhodě bezzubá a hosté se bez problémů ubránili. Poté se v 6.minutě zjevil osamocen před Maláčem kadaňský nejagilnější hráč utkaní Zdeněk Žák, tváří v tvář domácímu brankáři se však neprosadil. Následně převzala Kometa otěže první třetiny a zatlačili svého soupeře do jeho obranného pásma, ale Patrik Moskal neprostřelil Hűbla. Při vyloučení Lhotského se dostali hosté natrvalo do pásma Komety, ale jejich kombinace nepřinesla brankové zakončení. Poté se opět do převahy hráče v poli dostali domácí a Meluzín na konci výhody tvrdě pálil zprava do vyrážečky hostujícího brankáře. Vylučování pokračovalo jako na houpačce a tak dostali i hosté druhou šanci potrestat faul Patrika Šebka. Ani jim se však nedařilo, a tak ihned po skončení oslabení Kometa udeřila. Naskočivší Šebek zmátl pohybem soupeře, Černý zatáhl puk do třetiny hostů a zpětnou přihrávkou našel Patrika Moskala. Ten nedal golfákem Hűblovi šanci - 1:0. Kadaň mohl po buly srovnat, před Maláče se dotal Vobořil, ale byl příliš blízko než aby jej překonal. Kometa se následně několikrát osvobodila jen za cenu zakázaného uvolnění, aby opět kontrovala akcí Brančíka a následnou střelou Moskala. Rychlý hokej první třetiny gradoval. Nejprve ujel hostující Kajer s Pechem, ale nedokázali přesně zakončit, aby vzápětí Bednařík velmi tvrdou střelou donutil Maláče k exkluzivnímu zákroku. 15 vteřin před koncem byl vyloučen Pavel Staněk, ale siréna přesilovou hru Kadaně přerušila.

Hostující Kadaň se nenechala rozhodit přestávkou a nabídnutou výhodu dokázala na počátku druhé třetiny proměnit ve vyrovnávající branku. Ve skrumáži před Maláčem se dokázal prosadit Lukáš Pech po asistenci Kajera 1:1. Hosté se však sami nedostali do tlaku díky dalšímu oslabení. V něm Kometa roztočila neuvěřitelný kolotoč střel, když se k nim odhodlali nejprve Meluzín, poté Brančík a nakonec od modré Vyrůbalík. Hűbl v kleci však odolal. Střídání početních výhod pokračovalo a tak se dostalo zase na hosty. Ovšem golfový úder Žáka skončil na hrudi Maláče. Již kompletní Brno se dostalo do dobré střelecké pozice Lhotským, který z prostoru mezi kruhy střelou po ledě těsně minul levou tyč. Následně byl vyloučen kadaňský Tvrdek, a to na 5 minut + osobní trest do konce utkání za bodnutí holí do protihráče. Skvělá šance ke strhnutí zápasu na svou stranu však Kometa lehkovážně prohýřila a během dlouhé početní výhody vyslala na soupeře jen dvě slabé střely. Nakonec přesilovka netrvala ani celých pět minut, jelikož si odešel Chvojka odpočinout za hákování. Po zbytek třetiny se nic důležitého neudálo, hra upadla do průměru a diváci občas i pískali.

Tak, jak se povedl nástup hostům do předcházejícího dějství, tak se povedl Kometě úvod poslední části hry. Na modré vybojoval puk Brančík, předal jej Černému, který nekompromisní střelou mezi betony po půl minutě hry prostřelil Hűbla - 2:1. Kometa se v euforii vrhla do útoku a nejprve se blýskl Navrátil individuální akcí přes dva protihráče, avšak puk po ledě nemohl přejít lapačku kadaňského gólmana. Ten následně sebral branku Aleši Staňkovi, když jeho pokus před odkrytou brankou zlikvidoval betonem. Jak se domácím nedaří přesilovky, tak při následném vyloučení se dvakrát zaskvěl brněnský Černý. Nejprve se snažil procpat puk u levé tyče po ledu, aby na konci přesilové hry tvrdou střelou, pro změnu z prava, těsně minul tyč! Kadaňští ještě nestačili seskupit řady a už měl Sedláček položeného Hűbla, před sebou odkrytou brankou, ale ani tentokrát nedokázali domácí zvednout puk tak, aby skórovali. Kadaň byla v útlumu, čehož se snažil využít Meluzín. Jeho střela však těsně míjí pravý horní růžek. Krátce po polovině poslední třetiny se Kadaň dostala rychlým zavezením puku do přečíslení 3 na 2, ale Žák si na Maláče nepřišel. Náznak tlaku hostů zastavilo další vyloučení, tentokráte Derflera. V tomto momentě nátlak domácích vrcholil a rozhodující trefu měl na hokejce Brančík, který ke smůle domácích nedokázal trefit poskakující puk na brankové čáře. V 56.minutě si vzali hosté oddechový čas. Jeho výsledkem byla nepříjemná skrumáž před brněnskou brankou, kde Jabrocký objetím branky zmátl domácí obranu a puk prošel zkrz celé brankoviště bez povšimnutí! Dvě a půl minuty před koncem utkání se Kadaň dostávala do obrovského tlaku, Kometa se bránila pouze za cenu zakázaných uvolnění. Po další střele Žáka, v čase 58:59, si také domácí kouč vybral oddechový čas a snažil se uklidnit hráče. Jako by opačný efekt měl tento počin domácí lavičky. Hosté vyhráli buly, tak jako většinu v dnešním duelu, a když domácí obránce Lhotský upadl v nejnevhodnější okamžik, dostal se sám před Maláče hostující Postl. 21 vteřin před koncem utkání ke smůle hostí minul horní růžek brněnské svatyně. Touto akcí utkání i skončilo a hala Rondo mohla opět explodovat výbuchem radosti z další výhry.

Martin Gahler, Ondřej Míka

Ohlasy trenérů

Mgr. Alois Chlustina (trenér SK Kadaň): „Brno je opravdu silný soupeř. Navíc mám chyběla naše brankářská jednička Petr Jež. První třetina vyzněla jasně ve prospěch Komety. V druhé jsme hru vyrovnali. V třetí se nám bohužel vyrovnat nepovedlo, i když si myslím, že remíza by byla spravedlivá.“

PaedDr. Svatopluk Číhal (trenér Kometa Brno): „Čekali jsme těžké utkání. První třetina vyzněla pro nás, bohužel vstřelili jsme jen jednu branku. Druhá byla mizerná, protože soupeř nás k ničemu nepustil. V třetí třetině byl důležitý druhý gól. Souhlasím s tím, že remíza by odpovídala, ale jsem spokojen body jsou tři.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM