Další těsná prohra, tentokráte v Litoměřicích

Jindřich Poledna | 19.01.2011 | |

Další těsná prohra, tentokráte v Litoměřicích

Kadaň překvapila litoměřický tým brankářem Sáblíkem, který se při nemoci Jariny a zápasovým vytížením Závorky v Karlových Varech objevil mezi tyčemi hostující svatyně. Domácí se ujali vedení v 6.minutě po proměněném trestném střílení Nováka. Domácí zvýšili na 2:0 v 35.minutě a s Kadaní to začalo vypadat špatně. Jenže naši borci zabojovali a během 26 vteřin srovnali koncem druhého dějství na 2:2, branky vsítili Charousek a Sikora. Domácí se začátkem třetí třetiny ujali vedení v přesilovce a po zbytek třetiny nedali Kadani možnost srovnat skóre. Náš tým tak nevyužil zaváhání největších soupeřům a dovolil Litoměřicím, aby se na něj bodově dotáhly.

 
38.kolo, středa 19.1.2011
Stadion Litoměřice - Sportovní klub Kadaň  3:2  (1:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Novák, 35. Hašek (Mrňa, Vobořil), 44. Slížek (Hašek, Gengel) - 39. Charousek (Ton, Mazanec), 39. Sikora (Boušek). Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Wesley . Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1650. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:2, 3:2.
Stadion Litoměřice: Salfický (Volke) - Kříž, Evan, Martinka, Gula, Kolbaba, Vobořil, Mizera - Tvrzník, Šinágl, Sklenička - Gengel, Slížek, Hašek - Mrňa, Zíma, Novák - Přeučil, Hlusička, Heinisch.
Sportovní klub Kadaň: Sáblík (Kaššák) - Trefný, Schmidt, Brňák, Zmeškal, Mazanec, Révay, Hlubuček - Seman, Sikora, Boušek - Eiselt, Mikšovic, Davídek - Ton, Charousek, Balázs - Hafenrichter, Fiala, Stoklasa.

Komentář k zápasu

První třetina musela příznivce obou táborů v Kalich Areně těšit předváděnou hrou. Hrál se pohledný útočný hokej, kdy akce střídala akci a maskovaní muži v obou klecích byli v plné permanenci. Hned první šanci zápasu si připsal domácí Šinágl, ale nedostal se při úniku ke střele, hůl mu zablokoval obránce Kadaně. V 5. minutě se zapotil také domácí brankář. Salfický nejprve zasáhl do přihrávky přes brankoviště, kotouč ale vyrazil jen mezi kruhy. Tam byl osamocený Révay, který chtěl bez přípravy tvrdě napálit puk do branky, ale jeho pokus nakonec skončil v ochranné síti. O pár okamžiků později se ale už měnilo skóre. Při forhendovém blafáku byl totiž faulovaný domácí útočník Martin Novák. Ten samý hráč se také chopil nařízeného trestného střílení a naprosto stejným blafákem vsítil úvodní gól utkání. Mnoho dalších pohledných akcí a šancí na další změnu skóre poté následovalo, ale nikdo s hráčů je nedokázal přetavit v branku. Kadaňští měli ještě v závěrečné minutě výhodu početní převahy, ale gólu do šatny se nedočkali.

Druhá část nabídla naprosto odlišný obrázek. Na rozdíl od první třetiny bylo k vidění spíše mnoho nevybíravých zápasů a ostrých soubojů. Litoměřičtí se nemohli dostat ke své hře, naopak Kadaň se vyžívala v tvrdosti a atraktivitu hry to tak značně sráželo dolů. Jako první nezvedl bohužel diváky ze sedadel žádný pohledný gól, ale zákeřný zákrok Tomáše Schmidta. Kadaňský obránce si vykoledoval trest ve hře za úder loktem do oblasti hlavy Petra Šinágla, který již v utkání poté nepokračoval. Z ledu odjel za doprovodu spoluhráčů a týmových zdravotníků. O dvě minuty se Litoměřice dočkaly odplaty. Tentokrát však v rámci pravidel. Jaroslav Hašek si na brankovišti počkal na odražený kotouč a dorazil jej do odkryté branky. Domácí tak vedli 2:0 a zdálo se, že pro ně bude další průběh hry snadný. Hosté z Kadaně se ale chystali předvést opak. Při přesilovce totiž nejprve snížili zásluhou Charouska v čase 38:04 a o šestadvacet sekund později dokonce vyrovnali po trefě Marka Sikory. Zbytek prostřední dvacetiminutovky se již dohrál v relativním klidu. Litoměřičtí se zjevně už nemohli dočkat odchodu do šatny za svým zraněným spoluhráčem, jehož ztráta celým týmem vyložene otřásla.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupili domácí zřejmě uklidněni zjištěním zdravotního stavu Petra Šinágla a začali hrát svou hru. Za zlepšení se jim dostalo odměny. Ve 44. minutě po Gengelově střele dorážel Hašek, který nakonec dostal puk před brankoviště na Slížka. Domácí kapitán pak už snadno uklidil puk do sítě přes ležícího Sáblíka. V těchto chvílích pak ale opět začali více tlačit hosté. Kadaňští na dlouhé minuty téměř zavírali domácí v jejich pásmu, kteří se jen občas dostávali do šancí na polovině soupeře. V závěrečné minutě hosté zkoušeli alespoň vyrovnat dokonce se šesti hráči v poli bez brankáře. Nevytěžili z toho však vyrovnání, naopak Mrňa mohl vsítit gól do prázdné branky. Šest sekund před koncem se ještě vhazovalo po levici Salfického, ale buly vyhráli domácí a Kadaňští tak přišli o poslední možnost na skórování. Tři body tak opět zůstávají v Kalich Areně, Litoměřičtí jsou letos pro Kadaň noční můrou.

Michal Sabó

Ohlasy trenérů

Jiří Rech - SK Kadaň

Litoměřice jsou pro nás nějak zakleté. Chtěli jsme si odvézt nějaký bod, ale takové štěstí jako Litoměřice u nás jsme tu dnes neměli. Domácí si již výsledek dokázali uhlídat. Tým jsme před utkáním trochu posílili, ale nevím, zda to bylo správné rozhodnutí. Před začátkem letošní sezóny jsme si mysleli, že budeme jinde, než se nacházíme nyní.

Jindřich Setikovský - HC Stadion Litoměřice

Předchozí zápasy jsme vyhrávali se štěstím. Dnes to byl pro nás asi nejvydařenější začátek zápasu, když jsme vedli už 2:0. Soupeř měl smůlu, ale nám bylo jasné, že ho určitě snadno nepřehrajeme. Byly to tvrdě vybojované body.

Obsáhlejší článek připravujeme na čtvrtek.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM