Kadaň podlehla i Berounu

Adam Bagar, Jindřich Poledna | 27.11.2010 | |

Kadaň podlehla i Berounu

Kadaňští hráči zamířili ve 22.kole 1.ligy na led Madvědů z Berouna. Ti se ujali vedení hned v 5.minutě, když severočeši nepokryli domácího útočníka před svou brankou. V 11.minutě vyrovnal Stanislav Mikšovic po nahrávce zpoza branky. Domácí se znovu ujali vedení ještě konce první třetiny, opět po dorážce Medvědů před Hylákem. Na 2:2 vyrovnal Vladimír Novák na začátku druhé třetiny. Třetí a vítěznou domácí branku vsítil Pacovský v 50.minutě, když kličkou překonal Hyláka.

 
22.kolo, sobota 27.11.2010
Medvědi Beroun 1933 - Sportovní klub Kadaň  3:2  (2:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Besser (Pavel, Kupec), 19. Hafenrichter (Rudovský), 52. Pacovský (Piskáček) - 11. Mikšovic (Novák), 24. Novák (Révay). Rozhodčí: Wagner - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 750. Střely na branku: 31:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Medvědi Beroun 1933: Furch - Nedvěd, Husák, Jebavý, Piskáček, Jelínek, Malý - Pavel, Besser, Kupec - Novotný, Hašek, Pacovský - Vlček, Hafenrichter, Rudovský - Polák, Melka, Švagrovský.
Sportovní klub Kadaň: Hylák - Přindiš, Klíma, Zmeškal, Révay, Schmidt, Szakal, Mazanec, Hlubuček - Eiselt, Mikšovic, Novák - Rohan, Charousek, Boušek - Balász, Klíma, Bursík - Mužík.

Komentář k zápasu

Potvrdit domácí vítězství s Havlíčkovým Brodem chtěla Kadaň také na půdě šestého Berouna. Ovšem vstup do zápasu Severočechům příliš nevyšel. Pavel vyslal na Hyláka střílenou přihrávku, do které šikovně vložil hůl Jan Besser, jenž pohodlně poslal medvědy do vedení.

Kadaň přidala na tempu a odměnou jí byla vyrovnávací trefa. Novák poslal puk před branku na volného Stanislava Mikšovice a ten našel skulinku mezi tyčí a Furchem, který nemohl mít zcela čisté svědomí. Hosté mohli dokonce stav okamžitě otočit, ale to by musel Boušek vyzrát na strážce medvědího doupěte.

Slabší chvilku si vybral na druhé straně také Hylák. Neudržel pokus Rudovského, čehož výborně využil Jaroslav Hafenrichter a poslal kus černé pryže pohodlně do zcela odkryté branky. Do kabin odcházeli spokojenější domácí hokejisté.

Vyrovnání přišlo na začátku druhé tercie. Po Revayově střele zůstal na ledové ploše otřesen domácí strážce svatyně Dominik Furch. Hlavní rozhodčí Wagner nechal pokračovat ve hře, čehož využil k lehké trefě Vladimír Novák. Protesty domácích byly marné, po velmi sporné situaci bylo srovnáno na 2:2.

Vrátit Středočechům zpět vedení mohl ve dvojnásobné přesilové hře Nedvěd, ale proti byla dobře postavená Hylákova tyč. Před závěrečnou dvacetiminutovkou tak byl vyrovnaný souboj Berouna a Kadaně stále otevřený.

Boj o každý kousek ledu pokračoval také ve třetí části. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, a tak hrstka diváků příliš gólových šancí neviděla. Rozhodnutí nakonec přišlo necelých devět minut před vypršením řádné hrací doby. Dominik Pacovský se na útočné modré zbavil kadaňského obránce, dostal se až před Hyláka a pohotově střelou nad lapačku poslal domácí tým do vedení.

V závěru měli hosté k dispozici početní výhodu. V té mohl poslat zápas do prodloužení Hlubuček, ale ani nadvakrát Furcha nepřekonal. Stejně neúspěšný byl o několik momentů později také střelec první kadaňské branky Boušek, jenž minul odkrytou klec.

Jelikož v posledních dvou minutách soupeř Kadani prakticky nepůjčil puk, radovali se Berounští z vydřeného vítězství 3:2. Farma pražské Sparty se posunula již na pátou příčku, Kadaň zůstává nadále osmá.

Adam Bagar
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM