Kadaň vybojovala cenné vítězství

Jiří Novotný, Martin Gahler | 24.11.2010 | |

Kadaň vybojovala cenné vítězství

V první třetině Kadaň nasázela Havlíčkovu Brodu tři branky. Když ve druhé třetině Kadaň dala branku na 4:0, zdálo se, že Rebelové odjedou s výpraskem. Dvěma slepenými brankami se Rebelům podařilo snížit na 4:2 s vrátili se do zápasu. Ve třetí třetině snížili dokonce na 4:3, to ovšem bylo z jejich strany vše a Kadaň získává tři body za výhru 4:3

 
21.kolo, středa 24.11.2010
Sportovní klub Kadaň - Havlíčkův Brod  4:3  (3:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Novák (Eiselt), 10. Klíma (Eiselt), 15. Bursík (Balázs, Schmidt), 30. Hlubuček (Boušek) - 30. Knotek (Pavlík), 31. Hlinka (Sedlák, Zohorna), 51. Třetina (Meidl, Rytnauer). Rozhodčí: Kubičík - Guth, Ritich. Vyloučení: 5:5, navíc Vošmik (HBR) 10 minut za vražení zezadu, Třetina (HBR) a Révay (KAD) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 1:1 V oslabení: 1:0. Diváci: 410. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 4:0, 4:3.
Sportovní klub Kadaň: Hylák - Schmidt, Trefný, Szakal, Hlubuček, Mazanec, Révay, Přindiš, Zmeškal - Eiselt, Mikšovic, Novák - Rohan, Charousek, Boušek - Balázs, Klíma, Bursík - Mužík, Klíma, Tsyganov.
Havlíčkův Brod: Neruda - Šenkeřík, Morava, Sova, Vošmik, Soldán, Pavlík, Kempný - Meidl, Třetina, Rytnauer - Knotek, Hlinka, Ondráček - Sedlák, Zohorna, Zábranský - Hadrava, Stromko, Švaňhal.

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu se hrál opatrný hokej, Oba brankáři neměli mnoho práce. V polovině 6. minuty byl vyloučen hostující Sova a Kadaň si se svou první přesilovkou poradila. Eiseltovu bombu dorazil do branky Vladimír Novák. V 9. minutě ve vlastním oslabení ujel Eiselt, poslal nádhernou přihrávku na Tomáše Klímu, který prostřelil Nerudu. Kadaň byla aktivnější a Havlíčkův Brod přehrávala. Hylák v kadaňské brance neměl mnoho práce. Aktivní Kadani se podařilo vstřelit i třetí branku. Tomáš Bursík zakončoval bekendem a Neruda jeho poměrně slabou střelu nedokázal chytit. V 15. minutě byl vyloučen Tsyganov. Zábranský se ocitl v dobré pozici, ale pozorný Hylák vyrazil. V závěru jel Mikšovic sám na bránu, ale Nerudu nepřekonal. Kadaň byla v první třetině lepším týmem a zaslouženě vedla.

O přestávce byl jistě v šatně Rebelů rachot. Havlíčův Brod zvýšil aktivitu,ale Hylák chytal bezchybně. V čase 28:18 vyfasoval hostující Vošmik 2+10 za vražení zezadu a Kadaň přesilovku po minutě využila. Od modré se k tyči trefil Libor Hlubuček. Na branku Hlubučka se Rebelům podařilo odpovědět dvěma slepenými gÓly. Nejprve ihned po vhazování propálil Hyláka Jan Knotek. Půl minuty poté se sám před brankou objevil Michal Hlinka, který střelou pod víko nedal Hylákovi šanci. Na ledě se začalo přiostřovat, rozhodčí pouštěl hru. Ve 34. minutě byl velké šanci hostující Meidl, který před prázdnou bránou trefil kadaňského obránce. Ve 37. minutě jel sám na Nerudu Tomáš Klíma, ale přestřelil. Ve druhé třetině se dvěma slepenými brankami podařilo Rebelům vrátit se do zápasu.SkÓre 4:2 slibovalo napínavou třetí třetinu.

Na záčatku třetí třetiny Kadaň hrála přesilovku. Bursík byl v nadějné pozici, ale Neruda ho vychytal. Hosté se snažili vstřelit kontaktní branku, ale pozorná obrana v čele s Hylákem nedával Rebelům moc šancí. Na ledě to pěkně jiskřilo, ovšem rozhodčí většinu faulů pouštěl.V 50. minutě pálil Bursík, jeho pokus ale brankář zneškodnil. Chvilku poté se podařilo Havlíčkovu Brodu vstřelit branku na 4:3. Po chybě obránců Kadaně překonal Hyláka střelou od modré Miroslav Třetina. Rebelové v těchto okamžicích měli více ze hry, Kadaň se bránila, hosté však převahu nevyužili. V 55. minutě vyzkoušel Nerudovu pozornost z úhlu Rohan, jeho pokus Neruda skryl v lapačce. Dvě minuty před koncem si Rebelové vzali oddechový čas, následně Neruda zůstal na lavičce. Havlíčkův brod početní výhodu nevyužil, Kadaň se v pohodě bránila. Minutu před koncem mohl risk Rebelů potrestat Balász, bohužel od modré trefil pouze tyč prázdné brány. Kadaň si těsně před koncem vzala oddechový čas, po kterém se na ledě již nic nestalo. Kadaň závěr utkání zvládla a vyhrála 4:3

Jiří Novotný, Martin Gahler
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM