Díky třem přesilovkovým trefám zůstaly 3 body doma

Filip De Bolle | 06.10.2010 | |

Díky třem přesilovkovým trefám zůstaly 3 body doma

Zápas mezi Kadaní a Berounem jednoznačně rozhodly přesilovky. Kadaňští útočníci potrestali Beroun za nedisciplinovanost, a tak se Medvědi vrací domů s prázdnou.

 
7.kolo, středa 6.10.2010
Sportovní klub Kadaň - Medvědi Beroun 1933  4:2  (1:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Ton (Mikšovic, Révay), 31. Fiala (Rohan, Mazanec), 51. Boušek (Hájek, Mikšovic), 60. Balázs (Boušek) - 35. Vlček (Jelínek), 54. Jelínek (Pacovský, Hašek). Rozhodčí: Úlehla - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 564. Střely na branku: 41:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Sportovní klub Kadaň: Jarina - Schmidt, Hájek, Trefný, Szakal, Hlubuček, Mazanec, Révay, Všetečka - Eiselt, Mikšovic, Boušek - Balázs, Charousek, Bursík - Rohan, Fiala, Radulay - Freiberg, Ton, Mužík.
Medvědi Beroun 1933: Novotný - Jebavý, Nedvěd, Látal, Malý, Růžička, Hertl, Jelínek - Tůma, Kupec, Švagrovský - Pavel, Novotný, Besser - Vlček, Hašek, Hafenrichter - Žalčík, Husák, Pacovský.

Komentář k zápasu

Domácí začali první třetinu velice aktivně. Už ve 4. minutě byl Charousek ve veliké šanci, ale zastavila ho hokejka Růžičky. To byla pro Medvědy studená sprcha.

Beroun zrychlil a i díky přesilovce začal dostávat domácí pod tlak. Ovšem pak přišlo vyloučení Švagrovského, ve kterém se předvedl Karel Ton. Nejprve sice minul poloprázdnou klec, ale poté obkroužil bránu a otevřel skóre. Medvědi zůstali jako opaření. A to se jim málem vymstilo, když v poslední minutě ujel Freiberg. Na Novotného, ale nevyzrál.

Do druhé třetiny vletěli Berounští s jednoznačným cílem- vyrovnat. Ovšem to se jim málem vymstilo, když Novotného rozehrávku zachytil Boušek a napálil puk do prázdné brány. Boužel pro domácí stála v cestě puku hokejka obránce hostů, která včas odpálila puk pryč.

Tato příhoda neodradila hosty od útočení, ale žádná z jejich střel se neujala. Domácí využívali ztrát puků, Novotný ale vychytal Trefného pokus. Na Fialův přesilovkový únik už ovšem nedosáhl.

Po tomto gólu začaly hrát oba týmy laxněji a to se vymstilo právě Kadaňským. Vlček vylákal Jarinu z brány, poté ho mazácky objel a poslal puk do prázdné klece.

Třetí část vypadala, jako by oběma celkům došly síly. Hosté i díky vyloučení Vlčka prováhali čtyřminutovou výhodu a přišel trest. Domácí zaktivnili hru a hosté je zastavili jen za cenu dvou vyloučení. Ovšem to neměli. Kadaňští zatlačili Beroun do pásma a po Hájkově střele byl nejaktivnější Boušek, který natřikrát překonal Novotného.

Domácí se začali soustředit na udržení náskoku a to se jim stalo osudným. V 53. minutě prostřelil Jelínek vše, co mu stálo v cestě. Tedy i brankáře Jarinu.

Hosté se snažili zatlačit domácí do pásma, ale nedařilo se. A nezadařilo se ani v následné power-play. Chybu obránce na modré využila dvojice Balázs-Boušek a prvně jmenovaný zakončil do prázdné klece.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (trenér Beroun): S mužstvem, jako je Kadaň, se musí hrát pořád v pěti. Jestliže máme hodně vyloučených, pak logicky dostaneme góly. Dneska z přesilovek hned tři, které vlastně rozhodly zápas. Ve hře pět na pět jsme podle mě byli vyrovnaným soupeřem od 2. třetiny, v té 1. domácí dominovali, ale dostali jsme pouze jeden gól. Utkání bylo velice slušné a dramatické až do poslední minuty.

Mikuláš Antonik (trenér Kadaň): Výborně jsme hráli v 1. třetině, byli jsme v pohybu, hráli jsme důrazně, ale dali jsme jen jeden gól. Mohli jsme si udělat větší náskok a zápas by byl klidnější. Od 2. třetiny jsme dělali daleko více zbytečných faulů, soupeř začal lépe bruslit a byl hodně nepříjemný. Po gólu na 2:0 jsme udělali několik chyb a dostali branku na 2:1. Potom jsme se asi podvědomě trochu rozklepali a začali se bát o výsledek. To bylo dané tím, že jsme pár zápasů už takhle o gól prohráli. Důležitá branka byla na 3:1, ale soupeř poté snížil po naší chaotické hře v obranném pásmu. Proto jsme rádi, že jsme zápas dokázali uhrát za tři body. Pro nás to bylo hodně těžké a důležité utkání.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM