V Berouně ztracené vedení a výhra v nájezdech

Michal Slavík | 31.08.2010 | |

V Berouně ztracené vedení a výhra v nájezdech

Desáté přípravné utkání přineslo kadaňským hokejistům letošní čtvrté vítězství. Po brankách Tona a Bursíka vedli v polovině utkání už od dvě branky, v druhé části základní hrací doby už se ale radoval jen domácí Beroun. Nerozhodný výsledek tak rozlouskla až třetí série samostatných nájezdů, ve které se opět prosadil kadaňský Karel Ton.

 
0.kolo, úterý 31.8.2010
Medvědi Beroun 1933 - Sportovní klub Kadaň  2:3sn  (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 34. Pavel (Novotný, Pacovský), 40. Višňák - 22. Ton (Mužík, Všetečka), 28. Bursík, rozhodující nájezd Ton.
Medvědi Beroun 1933: Furch (Frolík) - Husák, Nedvěd, Hertl, Malý, Mocek, Látal, Jelínek, Višňák, Hafenrichter, Kupec, Pacovský, Švagrovský, Vlček, Hašek, Pavel, Novotný, Žalčík, Kotrba, Karpov, Kafka
Sportovní klub Kadaň: Jarina (Závorka) - Schmidt, Szakal, Všetečka, Hlubuček, Trefný, Přindiš, Mašek, Zmeškal, Balász, Bauer, Bursík, Ton, Freiberk, Mužík, Eiselt, Kadlec, Radulay, Rohan, Mareček, Hofmeister

Komentář k zápasu

Od úvodního buly se hrál pohledný hokej, již v páté vteřině zápasu vyzkoušel Bauer pozornost domácího brankáře Furcha, a ten musel krotit kotouč v lapačce, Kadaň si během dalších minut vytvořila i přes menší tlak domácích pár slibných šancí, Ton ujel z vlastního pásma a dostal se ke střele ale Furch byl připraven a přerušil hru. První nepříjemný okamžik pro Kadaň nastal v probíhající čtvrté minutě, Schmidt fauloval a hosté šli do čtyř. V oslabení si Eiselt a Radulay v 5. minutě vypracovali slibnou šanci, pěknou kombinaci zakončil střeleckým pokusem Eiselt, domácí gólman byl ale proti a vytěsnil kotouč. Až na konci přesilovky se Malý odhodlal ke střele od modré a lehce zahřál Jarinu. V 7. minutě přišel další trest pro Severočechy , Balázs hákoval a musel se poroučet na trestnou lavici, přesilovka domácích ale nepřinesla nic zajímavého. Od tohoto okamžiku měli navrch hosté a dostávali se do zajímavých situací. V 10. minutě Mužík našel Tona před brankou, ale ten trestuhodně nedal, i díky výbornému zákroku brankáře. Tlak hostů sílil a vše vyvrcholilo přesilovou hrou, kterou jim daroval svým faulem Jelínek. Asi největší šanci v přesilové hře měl Radulay, který ostře pálil od modré ale Furch výtečně vytlačil kotouč vyrážečkou. První třetina tak skončila bez gólů 0:0.

Druhá třetina nezačala pro medvědy nejlépe, již po 14 sekundách fauloval Husák a za krosček dostal 2 minuty. První šanci v přesilové hře měl Bursík, ten se dostal k odraženému kotouči ale trefil jen dobře postaveného Furcha. Za dalších pár desítek vteřin se dostal ke střele od modré Hlubuček ale kotouč se přes houští těl k brance ani nedostal. Pomalu se blížil závěr přesilovky, když se ke kotouči dostal Mužík, krásně našel přihrávkou úplně volného Karla Tona, a ten už se nemýlil, 1:0 pro hosty! Kadaň poté ve 24. minutě dostala příležitost další přesilovky ale až na pár pokusů se nic nezrodilo. To na druhé straně ve 27. minutě měli Žalčík s Pavlem obrovskou příležitost vyrovnat, ani jeden se však z prostoru brankoviště neprosadil, Jarina byl totiž proti. Ve 28. minutě přišla další rána pro domácí, když dokázal skórovat Bursík 2:0! Poté přišly dvě přesilovky pro domácí, nejdříve ve 29. minutě tu hosté přežili. O další minutu později přišel další trest, Všetečka hákoval a musel ven. Samotná přesilovka gól nepřinesla, ale domácí využili unavenost hráčů, Novotný našel před brankou Pavla a ten poslal kotouč za bezmocného Jarinu 1:2! Šanci se znovu dostat do hry měli hosté díky přesilovce ale až na střelu Szakala od modré nic nevymysleli. Na konci třetiny šli hosté do čtyř, na 2 minuty za držení si šel odpočinout Zmeškal, domácí neváhali a parádně využili šanci srovnat. Višňák nahodil kotouč na branku, ten se odrazil od zad Szakala přímo do branky a Jarina už nestačil reagovat 2:2!

Ve třetí třetině se hrál hokej nahoru dolů, hra se přelévala ze strany na stranu za zmínku stojí například šance v přesilové hře hostů ze 45.minuty, kdy Kadlec našel pěknou přihrávkou před brankou Eiselta, který ani nadvakrát nepřekonal Furcha. V té samé přesilovce ještě Szakal hledal před brankou Balázse, ale ten si kotouč nezpracoval ideálně a k zakončení se nedostal. Možnost dostat se do vedení měli i hosté, díky přesilovce ve 48.minutě, pohlednou kombinaci předvedli Kafka s Karpovem ale Jarina dobře zasáhnul kotouč betonem. Do konce přesilovky se pak ještě dostal do střelecké pozice Husák, střelou od modré však Jarinu nikterak nevylekal. Poté v mnohem slibnější šanci se objevil Pacovský a Kupec, druhý jmenovaný dostal kotouč před branku, vše směřovalo ke gólu ale Jarina vytáhl zákrok alá Hašek, a tak se radost domácích nekonala. Poslední desetiminutovka přinesla nejdříve šanci Švagrovského, který ujel ještě s Haškem 2 na 1, ale druhý jmenovaný trefil Jarinu do ramene. Domácí dostali na konci zápasu příležitost v podobě přesilové hry ale nedokázali si s ní poradit, a tak stav zůstával před koncem 3. třetiny vyrovnaný. Když se ani Pacovský krátce před koncem neprosadil, bylo jasné že, diváci uvidí nájezdy.

V první serii jel první Pacovský, ale střelou mezi betony nepřekonal Jarinu, poté nebyl úspěšný ani Eiselt, když se pokusil o zasunutí kotouče mezi betony. Druhý nájezd za domácí jel Švagrovský a střelou vymetl pavučinku v Jarinově brance, za hosty se rozjel Kadlec a blafákem překonal Furcha. Po druhé sérii nájezdů tedy 1:1. Třetí serie přinesla odtajnění tajenky, nejprve Kupec za domácí nedal a poté za hosty Ton překonal Furcha střelou pod vyrážečku. Hosté si tedy odvážejí vítězství po samostatných nájezdech.

Karel Moulis
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM