Kadaň s Kláštercem nezaváhala

Jindřich Poledna, MIchal Špírek | 25.08.2010 | |

Kadaň s Kláštercem nezaváhala

Úterní přípravný zápas proti Klášterci dokázal kadaňským trenérům, že proti slabším celkům je jejich tým dobře připraven. Trpělivou hrou si domácí během první třetiny vybudovali tříbrankový náskok, hosté snížili při dvojnásobné přesilovce, ale rozjetá Kadaň bodovala v někdy i velmi pohledných akcích. Konečný výsledek 8:2 byl pro hosty možná až krutý, kadaňské fanoušky však potěšil.

 
0.kolo, úterý 24.8.2010
Sportovní klub Kadaň - HC Klášterec nad Ohří  8:2  (3:0, 2:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. Hofmeister (Kadlec), 17. Kadlec (Mužík), 19. Bursík (Bauer, Všetečka), 29. Eiselt (Mikšovic), 36. Charousek, 42. Rohan (Charousek, Boušek), 45. Balázs (Kadlec), 51 Mareček (Kadlec). - 22. Suk (Polanský, Řezníček), 34. Polanský (Suk, Bečvář). Vyloučení: 7:8, navíc Hofmeisetr (KAD) 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku, Stehlík (KNO) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 280. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 8:2.
Sportovní klub Kadaň: Jarina (31. Závorka) - Všetčka, Hlubuček, Schmidt, Szakal, Trefný, Přidiš, Zmeška, Mašek, Rohan, Charousek, Bouušk, Balázs, Bauer, BUrsík, Eiselt, Mikšovic, Mužík, Mareček, Kadlec, Hofmeister.
HC Klášterec nad Ohří: Damašek (31. - Krupka, Kocek, Koblitz, Řezníček, vošta, Zendl, Žižka, Blažek, Miklovič, Stehlík, Pražák, Polanský, Bečvář, Suk, Řepík, Novotný, Panocha, Mazinč, Nguyen, Jáchym.

Komentář k zápasu

Střetnutí mezi Kadaní a Kláštercem načalo vyloučení hostujícího útočníka Bečváře, který putoval za katr po necelých dvou minutách hry. Tento prohřešek ještě domácí nepotrestali, ale po dalším provinění Klášterce už se Kadaň radovat mohla. Mazinč totiž obdržel trest na 2+2 minuty a v 7. minutě tak rozvlnil síť Jakub Hofmeister. Z přísně nastaveneného metru rozhodčí neslevili a časoměřiči si při měření trestů na nedostatek práce stěžovat nemohli. Klášterec však svou výhodu v branku přetavit nedokázal, když si Jarina poradil se všemi zakončeními, a tak śe o slovo přihlásili znovu domácí hokejisté. Martin Kadlec obdržel ihned po návratu z trestné lavice krásnou přihrávku od Jakuba Mužíka, dokázal puk ztečovat mezi betony Damaška a bylo to 2:0. A zanedlouho už byl rozdíl mezi mančafty tříbrankový. Tomáš Bursík využil chyby hostující obrany, která ho nechala zcela osamoceného před svým brankářem a skóroval.

Sudí se nebáli vylučovat ani ve druhé třetině a Klášterci se tak po vyloučení Všetečky a Bečváře naskytla možnost snížit v přesilovce pěti proti třem. A zadařilo se, v čase 21:31 prostřelil Jarinu David Suk. Ve 29. minutě dopřál uklidňující náskok tří branek domácímu celku Václav Eiselt, jenž využil zmatku před Damaškem a z otočky perfektně pověsil puk pod víko - 4:1. V polovině zápasu skončila pracovní směna oběma gólmanům a předvést své umění dostali možnost na straně Kadaně Závorka, za Kadaň pak nastoupil Kaššák. A byl to Závorka, který jako první kapituloval. Po precizní akci útočné trojice se prosadil Tomáš Polanský a vstřelil druhý gól Klášterce. Jenomže to bylo ze strany hostů do konce zápasu vše a puky lovil ze své brány už jen Kaššák. Ve 36. minutě to bylo po trestném střílení, nařízeného za faul Kocka. Jiří Charousek zvolil kličku do forhendu a byl úspěšný a po třetině tak byl stav 5:2 pro Kadaňské.

Klášterec nastupoval do třetí třetiny s cílem nesložit zbraně a utkání zdramatizovat. Jenomže tuto snahu domácí rychle utnuli. Po dvou minutách závěrečného dějství skóroval Tomáš Rohan, který po šancích Charouska a Bouška doklepl puk do sítě. Na 7:2 zvyšoval ve 45. minutě David Balázs. Jeho nahození Kaššák trochu podcenil a kotouč propadl mezi nohama brankáře za čáru. Zbytečnou skvrnu na výkonu domácího celku udělal ve 47. minutě forvard Hofmeister, jenž nešetrně sestřelil soupeře u mantinelu a vykoledoval si trest na 2+10 minut. Hosté ale svou šanci nevyužili a v 50. minutě byli diváci svědky poslední změny stavu branek. Martin Kadlec se svým zakončením ještě neuspěl, ale puk vyražený Kaššákem uklidil na místo určení Jakub Mareček. Vyloučení hostujícího Stehlíka už Kadaň k přiblížení se oné známé "desítce" nevyužili a tak utkání skončilo výrazným vítězstvím domácího mužstva, 8:2. Klášterec toho proti Kadani mnoho nepředvedl a domácí hokejisté naopak trestali okýnka v soupeřově obraně bez větších problémů. Hned čtyři kanadské body nasbíral v utkání útočník Martin Kadlec.

Michal Špírek
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM