Kadaň padla ve Vrchlabí v prodloužení

Jindřich Poledna | 10.08.2010 | |

Kadaň padla ve Vrchlabí v prodloužení

Třetí přípravný zápas znamenal první ztrátu kytičky pro klub z Kadaně. Po první bezbrankové třetině se po necelých dvou minutách ujala vedení Kadaň, do střelecké listiny se zapsal Jakub Mužík. Domácím se podařilo srovnat ve 47. minutě, to puk za záda kadaňského brankáře dostal Nikola Gajovský. Protože se o vítězi po 60ti minutách nerozhodlo, přišla na řadu trestná střílení, po kterých se radovali domácí hráči - rozhodující nájezd proměnil Patrik Beck. Kadaň si tak přiváží z prvního přátelského zápasu na soupeřově ledě pomyslný bod.

 
0.kolo, úterý 10.8.2010
Vrchlabí - Sportovní klub Kadaň  2:1sn  (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 47. Gajovský, 61. Beck - 22. Mužík (Přindiš). Rozhodčí: Jaroslav Kubeš, Ladislav Lučan, Tomáš Svoboda. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1 - 2:1.
Vrchlabí: Koutský - Bendík, Poskočil, Matějíček, Mocek, Hanzl, Pácal, Poživil, Chaloupka - Drábek, Bezouška, Látal, Sajdl, Gajovský, Andres, Tvrdek, Zíma, Rusnák, Urban, Bláha, Beck
Sportovní klub Kadaň: Závorka, Štěrba - Revay, Všetečka, Trefný, Přindiš, Hlubuček, Zmeškal, Schmidt, Mašek - Balász, Bauer, Bursík, Eiselt, Mikšovic, Mužík, Mareček, Topinka, Hofmeister, Bečvář, Kalinovič, Kadlec

Komentář k zápasu

Kadaň nastupuje do první třetiny s gólmanem Závorkou, vrchlabskou svatyni hájí v přátelském utkání Koutský. Již ve 2. minutě jdou hosté do přesilovky poté, co rozhodčí vyloučil domácího Becka za hákování. Během probíhajícího trestu jdou hosté do přesilovky 5:3 a to po vyloučení Tvrdka za hru vysokou holí, vzápětí je ale na trestou lavici poslán hráč hostů Mikšovič. V 5. minutě hosté poprvé zahrozili, ale Koutský byl připraven.

Na začátku 7. minuty vytváří kombinaci Pácal, Rusnák a Tvrdek, kadaňského gólmana ovšem neprostřelili. První třetina se odehrává pod taktovkou domácích, prostřelit Závorku se pokouší Urban, ale puk míří do ochranné sítě, do betonů se trefuje Gajovský. Teprve v devatenácté minutě zasahuje lapačkou Koutský. Do šaten se odchází za stavu 0:0.

Do druhé třetiny vstupují hosté s brankářem Štěrbou. Na konci 22. minuty využívá přesilovku po nahrávce Přindiše Mužík a dostává hosty do vedení 1:0. Kadaň se dostává do tempa a více se tlačí před domácího brankáře. Teprve ve 33. minutě se rozechvěje tyčka v brance hostí. Domácí hráči musí dotahovat, vyrovnávací branku se jim však vstřelit nepodařilo. Druhá třetina končí 1:0 pro Kadaň.

Třetí třetina je velmi vyrovnaná, útoky na branku jsou vyrovnané na obou stranách. Ve 46.minutě ujel Kadani Gajovský a dává vyrovnávací gól. V 55.minutě ještě hrozí domácí, ale bez výsledku.

V základní hrací době skončil zápas 1:1 a na řadu přicházejí samostatné nájezdy.

Za Kadaň jsou připraveni střelci Všetečka, Kadlec, Eiselt, Bauer a Mikšovič.

Za Vrchlabí nastupují Tvrdek, Matějíček, Gajovský, Poživil a Beck.

Nájezdy začíná Tvrdek - neúspěšně. Za soupeře Všetečka také neproměnil. Gajovský proměnil. Kadlec - vyrovnal. Matějíček - nedal. Mikšovič - neúspěšný. Poživil - skóruje. Eiselt - srovnává. Beck - proměnil. Bauer - nedal.

Patrik Beck rozhoduje svou střelou o výsledku přátelského zápasu mezi HCV Vrchlabí a SK Kadaň a to 2:1.

Jana Poskerová

Ohlasy trenérů

Josef Řeháček, HC Vrchlabí: Zatím ještě pořád tvoříme lajny a je to vidět i na hře. Dnešní sestava má za sebou dva tréninky. Souhra je tedy znát. Nicméně první třetina se nám líbila, tam hra vypadala, tak, jak si představujeme. Ve druhé třetině jsme byli netrpěliví, dostali jsme gól, chyby, neurovnaná hra, hráli jsme chaoticky. Poslední třetinu jsme bojovali, Gajovský od modré vyrovnal. A vyrovnání bylo v nájezdech.

Jiří Rech, SK Kadaň: Zápasy ve Vrchlabí jsou vždy vyrovnané. Dnes jsme viděli rychlý a tvrdý hokej. Střílelo se z jedné strany na druhou. My jsme dnes dali příležitost novým mladým hráčům a naše očekávání to splnilo.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM