Ohlasy hráčů po zápase s Pískem

Petr Košatka | 06.08.2010 | |



Pro jednoho hráče Kadaně bylo čtvrteční utkání trochu výjimečné. Obránce David Všetečka hrát proti svému mateřskému klubu. „Samozřejmě to bylo pro mě bylo specifické. Nikdy nezapomenu, kde jsem se hokej naučil,“ řekl statný obránce. Za hosty řekl pár slov k utkání střelec dvou branek, Stanislav Polodna.

 

Po letech si zahrál proti vlastním a i když šlo pouze o přípravu, rozhodně to vnímal. David Všetečka v Písku hokejově vyrůstal a teď stál proti mateřskému klubu jako soupeř. „Na tenhle zápas jsem se skutečně těšil. Je to snad po sedmi nebo osmi letech, co jsem proti Písku nastoupil a stále je to pro mě velmi specifické,“ říkal bezprostředně po čtvrtečním utkání. „Stále hraje za Písek řada hráčů, se kterými jsem buď začínal, nebo později hrál, takže bylo je na co vzpomínat.“

V pozici kapitána dovedl svůj tým ve čtvrtečním utkání k vítězství. Kadaň bez větších potíží přehrála na svém ledě Písek 5:2. „Bylo to klasické přípravné utkání, kdy jsou oba týmy v hrubé síle. Tohle období nese řadu tréninků, týmy se připravují prakticky pořád a podle mě ani tak nejde o výsledek. Hlavní je přenést nacvičené věci z tréninku do zápasu,“ říká třicetiletý obránce.

Důležitým momentem zápasu byl úvod druhé části, kdy Kadaňští zaznamenali dvě přesné trefy a dostali se do trháku. „Je to o tom, kdo se s únavou lépe popere. Dneska jsme to byli my, příště to může být třeba právě Písek. Sice jsme vyhráli, ani Písek ale nehrál vůbec špatně. Hned na začátku utkání dali tyčku a kdyby to byl gól, zápas mohl skončit úplně jinak,“ říká na adresu prvoligového nováčka.

I přes náročnost tréninků se ale nehrálo zrovna v rukavičkách. Oba dva týmy se prezentovaly důraznou hrou a střetů u hrazení bylo k vidění hned několik. „Jednak se hráči perou o sestavu, ale hlavně v Kadani je malé hřiště, takže tady ostřejších zákroků bývá podstatně více. Doma chceme co nejvíc vítězit, takže i tvrdá hra je součástí našeho stylu,“ prozrazuje.

Bilance kadaňského týmu je zatím perfektní. Severočeský klub oba dva přípravné zápasy vyhrál a především výhra nad Chomutovem může velice těšit. „Je to příjemné, ale člověk se musí koukat na to, že je to jenom příprava a v podstatě o nic nejde. Výhry se začnou počítá od září,“ dobře ví extraligou protřelý obránce.

Na písecké straně byl nejvíce vidět útočník Stanislav Polodna, který svému týmu obstaral dvě přesné trefy. Příliš dobrý dojem ale ze čtvrtečního utkání neměl. „Do zápasu jsme nastoupili hodně vlažně. Navíc jsme nehráli vůbec do těla. Prostě to nebylo úplně ideální,“ krčil rameny jednadvacetiletý útočník.

Také Kadaň byla během vzájemného střetnutí často vylučována a hostující tým si celkem dvakrát zahrál v početní převaze dvou hráčů. Ani jednou ale vybídnutou nedokázal využít. „Chyběl nám klid na hokejce. Podobné situace musíme ještě natrénovat. Je pravda, že pokud hrajete v pěti proti třem, mělo by se to využívat.“

S čím jít do dalšího zápasu jinak nebo co přesně změnit? „Musíme být důraznější, hrát více do těla. Velice často jsme byli také vylučovaní a když pak hrajete takovou část zápasu ve čtyřech, těžko se vyhrává,“ dobře ví útočník, který si v juniorských letech vyzkoušel kanadskou Ontario Hockey League v dresu Erie Otters.

V přípravě zatím Polodna válí. V posledních dvou zápasech svého mužstva zaznamenal shodně po dvou brankách a v tým prvoligového nováčka zatím nemá úspěšnějšího střelce. „Popravdě jsem to vůbec nečekal. Připadá mi, že mi do branky spadne snad každá střela,“ usmívá se českobudějovický hráč. „Kéž by mi tahle střelecká forma vydržela i v sezóně,“ přeje si šikovný útočník.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM