Kadaň zatím v přípravě válí, Písek přejela 5:2

Petr Košatka | 06.08.2010 | |



Hokejisté Kadaně se v přípravě na další prvoligovou sezonu zatím potkávají s formou. Po cenném vítězství na ledě Chomutova si dnes poměrně snadno poradili také s nováčkem z Písku. Po vyrovnané první třetině si těsně před polovinou zápasu vytvořili dvoubrankový náskok, který do závěrečné sirény ještě zvýraznili. Na přesvědčivé výhře 5:2 se podílelo pět různých střelců, hostům nepomohly ani dva zásahy Stanislava Polodny. Další přípravný duel čeká na Kadaň v úterý 10. srpna, kdy zavítá na led Vrchlabí.

 
0.kolo, čtvrtek 5.8.2010
Sportovní klub Kadaň - IHC Písek  5:2  (1:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Mareček (Topinka, Hofmeister), 24. Kalinovič, 27. Topinka (Hofmeister), 50. Kadlec (Kalinovič), 54. Bauer (Révay) - 10. Polodna, 56. Polodna (Vráblík). Vyloučení: 6:8. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.
Sportovní klub Kadaň: Kaššák (32. Štěrba)- Révay, Všetečka, Balázs, Bauer, Bursík, Schmidt, Szakal, Rohan, Charousek, Boušek, Zmeškal, Hlubuček, Mareček, Topinka, Hoffmeister, Přindiš, Mašek, Bečvář, Kalinovič, Kadlec.
IHC Písek: Jágr - Vomela, Vráblík, Novák Petr, Procházka, Kašpar, Dietz, Gajdoš, Semrád, Ježek, Stejskal, Šulčík, Mikšovský, Slavík, Novák Vlado, Kořánek, Bláha, Urbanec, Polodna, Ferebauer, Kudrna, Kelner, Rezek.

Komentář k zápasu

Oba dva týmy vstupovaly do čtvrtečního klání po vyhraném předešlém utkání. Kadaň překvapivě přehrála Chomutov na jeho ledě 5:4 a také Písek v posledním tkání nejtěsnějším rozdílem porazil Benátky nad Jizerou 2:1. Vzájemné utkání obou celků přineslo pozdvižení hned v úvodních momentech hry. V první minutě hostující Šulčík orazítkoval levou tyčku Kaššákovy branky a o pár vteřin později zastínil nevyužitou brankovou šanci hostů prvním gólem Kadaně Mareček, který využil souhry celého útoku a polovysokou ranou z mezikruží otevřel brankový účet.

Písečtí mohli velmi rychle odpovědět, když se krátce po vhazování dostal do brejku Urbanec, bekhendovým zakončením si ale na pozorného Kaššáka nepřišel. Hosté se nakonec dočkali vyrovnání při početní výhodě jednoho hráče. Nepřesné vyhození domácích zachytil Polodna a ranou po ledě srovnal. V dalších průběhu úvodního dějství měla více ze hry Kadaň, která hrála dvakrát po sobě přesilovku. Nejvýrazněji ohrozil píseckou klec Rohan, který švihem pálil z vrcholu kruhu, Jágrův pohotový beton byl ovšem na správném místě.

Domácí tým zažil velmi povedený vstup do druhé části. Ve čtyřiadvacáté minutě pálil od modré čáry Kadlec a vyraženou střelu Kalinovič bekhendem uklidil do branky – 2:1. Kadaň byla po vstřeleném gólu v laufu a o dvě minuty později se skóre opět měnilo. Z rohu vyvezl kotouč mezi kruhy Topinka a z ideální střelecké pozice nasměroval puk přesně k pravé tyčce. Aktivní hráči Kadaně byli k nezastavení. Zkušený forvard Balazs v následujícím momentech vyslal krásným pasem do nájezdu Bursíka, tentokrát ale vyšel z celé akce jako úspěšnější gólman Jágr.

Čtvrteční zápas se rozhodně nehrál v rukavičkách a k vidění bylo několik ostřejších střetů u hrazení. S nimi stále stoupal počet trestných minut a Písek měl ve druhé části dvojitou možnost početní převahy dvou hráčů na ledě. I přes vydatné dobývání kadaňské klece se však hokejistům od řeky Otavy nepodařilo dlouhou výhodu zužitkovat a Kadaň si tak dvojbrankový náskok udržela.

Dvojnásobnou početní výhodu si v závěrečném dějství vyzkoušeli také domácí. Poprvé bylo počínání kadaňských hráčů neúspěšné, podruhé už se domácí ale přece jenom radovali. Čtvrtý gól svému týmu obstaral po pěkně sehrané přesilovkové kombinaci Kadlec. Kadaň byla produktivní i nadále a po polovině třetí části se stal dalším Jágrovým přemožitelem Bauer, který uspět polovysokou ranou z mezikruží. Necelých pět minut před závěrečnou sirénou se prosadili ještě jednou také hosté. Skóre naposledy nabralo na změnách díky trefě hostujícího Polodny, který po samostatné akci bekhendovou ranou po ledě uzavřel brankový účet. Kadaň porazila na vlastním ledě Písek 5:2

Petr Košatka, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antoník (trenér Kadaně): Hráči si v těchto dnech prochází velkou zátěží, protože tréninků je teď skutečně dost. Proto mě překvapilo, s jakým pohybem jsme tenhle zápas odehráli a také v koncovce se nám dnes velmi dařilo. Prostor v tomto utkání dostala řada mladých hráčů a uvedli se velice dobře.

Rudolf Suchánek (trenér Písku): Myslím, že jsme neodehráli špatný zápas, jen mě mrzí, že jsme byli tak často vylučovaní. V naší hře se dnes objevily určité chyby, ale to zkrátka k přípravným zápasům patří.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM