Cíl mise Tábor skončil nezdarem, o osudu série se rozhodne až v Kadani

Jakub Mezlík, Jakub Coufal | 16.02.2010 | |

Cíl mise Tábor skončil nezdarem, o osudu série se rozhodne až v Kadani

K a d a ň - V Táboře měli domácí v 4. kole osmifinále play-off opět nůž na krku, neboť k prodloužení sezóny potřebovali vyhrát. Kadaňští vstoupili do utkání aktivně, ačkoliv měli domácí více ze hry, Severočeši také v úvodní části dokázali nebezpečně zahrozit. V závěru 1. třetiny dokázala Kadaň vstřelit branku, avšak Kohouti bleskově vyrovnali. V prostřední části se začal praktikovat styl hry nahoru a dolů, což se vyplatilo nakonec právě domácím. Po kuriózní brance a dlouhé nevyužité dvojnásobné převaze či tyčky Kadaně přišlo finální potrestání v posledním dějství. Tábor dokázal zvýšit na 3:1 a po brance při power-play hostů si tak po výhře 4:1 vybojoval 5. rozhodující duel, který se odehraje ve čtvrtek v Kadani.

 
4.kolo, úterý 16.2.2010
HC Tábor - Sportovní klub Kadaň  4:1  (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. Padělek (Nedorost, Zíb), 23. Matušík (Voříšek), 48. Kostourek (Kocar, Šperger), 60. Poživil (Padělek) - 18. Mužík (Seman). Rozhodčí: Hribik - Hejl, Kájínek. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 1430. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 4:1.
HC Tábor: Kovář (Klestil) - Kanov, Havran, Lukáč, Poživil, Kudrna, Zíb, Klement - Kostourek, Šperger, Kocar - Červený, Štrba, Rob - Kuchejda, Hanzal, Padělek - Voříšek, Matušík, Mrkvička - Nedorost.
Sportovní klub Kadaň: Štěrba (Kaššák) - Schmidt, Szakal, Zmeškal, Rutta, Hartmann, Ťupa, Mašek, Žižka, Seman, Sikora, Mužík, Ton, Freiberg, Tsyganov, Balázs, Milotinský, Rohan, Malát, Derfler, Hofmeister.

Komentář k zápasu

V Táboře se na gól čekalo až do závěru první třetiny, na gól hostů z 18. minuty však dokázali Kohouti za sedmapadesát sekund odpovědět. Kadaň nejprve poslal do vedení Jakub Mužík, který do sítě dorazil střelecký pokus Semana, vyrovnání domácímu týmu zařídil Ivan Padělek, který zakončoval rychlou kombinační akci přesnou střelou za Štěrbova záda.

Táborští hokejisté povzbuzeni gólem do šatny začali skvěle i druhou část, hned po dvou minutách jim zařídil vedení Jakub Matušík, který po závaru před kadaňskou brankou dotlačil puk i se Štěrbou za brankovou čáru. Hosté se poté hnali za vyrovnáním, ovšem Kohouti drželi těsný náskok i díky výborně chytajícímu Jakubu Kovářovi.

Ve 48. minutě přišel zřejmě rozhodující moment celého utkání, Kocar našel v přesilovce u tyče číhajícího Milana Kostourka, který doklepl puk pohotově do sítě a zařídil Táboru dvoubrankové vedení.

Na to už hosté zareagovat nedokázali, naopak ještě sami pět sekund před koncem zápasu inkasovali při power-play do prázdné branky. Na konečných 4:1 upravil skóre opět Milan Kostourek.

Jakub Mezlík
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM