Kadaň se v Táboře rvala do poslední minuty, přesto neuspěla

Jakub Mezlík, Jakub Coufal | 15.02.2010 | |

Kadaň se v Táboře rvala do poslední minuty, přesto neuspěla

K a d a ň - Severočeši odjížděli do Tábora s odhodláním ukončit osmifinálovou sérii hned při první možné příležitosti. Domácí dnes museli vyhrát a od začátku se tlačili na Kadaňské. Díky vynikajícímu výkonu Štěrby se Kadaň držela v zápase a postupně sama vystrkovala nebezpečné růžky. Kohoutům se přesto povedlo odskočit na dvoubrankový rozdíl poté, co Kadaňští nevyužili několik šancí. Černožlutí se nehodlali vzdát a snížením poslali soupeři jasný důkaz odhodlání a touhy po triumfu. V blížícím se závěru musela Kadaň otevřít hru, což se ji nakonec stalo osudným. Severočeši tak po prohře 3:1 musí nastoupit v Táboře i zítra.

 
3.kolo, pondělí 15.2.2010
HC Tábor - Sportovní klub Kadaň  3:1  (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 38. Kostourek (Červený, Rob), 44. Kocar (Šperger, Kostourek), 55. Padělek (Kuchejda) - 49. Tsyganov (Balázs). Rozhodčí: Blecha - Reich, Skopal. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 1550. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
HC Tábor: Kovář (Klestil) - Havran, Kanov, Lukáč, Poživil, Kudrna, Zíb, Klement - Kostourek, Šperger, Kocar - Červený, Štrba, Rob - Kuchejda, Hanzal, Padělek - Voříšek, Matušík, Mrkvička - Nedorost
Sportovní klub Kadaň: Štěrba (Kaššák) - Schmidt, Szakal, Zmeškal, Rutta, Hartmann, Ťupa, Mašek, Žižka, Seman, Sikora, Mužík, Ton, Freiberg, Tsyganov, Balázs, Milotinský, Rohan, Malát, Derfler, Hofmeister

Komentář k zápasu

Po opatrném úvodu začal zápas nabírat na tempu ve druhé polovině úvodní dvacetiminutovky, zejména domácí hokejisté zavalili Štěrbu v kadaňské brance řadou střel. Gólman Severočechů si však postupně poradil s pokusy Lukáče, Špergera či Matušíka, v závěru třetiny zlikvidoval i sólovou akci Kocara.

Ve druhé třetině se hrálo nahoru dolu, bezbrankový stav se však poprvé měnil až ve 38. minutě, kdy domácí zužitkovali vyloučení Ťupy. Rudolf Červený se dostal v rohu útočného pásma k puku, neunáhlil se, projel se s ním až k protějšímu mantinelu a poté přesně našel najíždějícího Milana Kostourka, kterému jen stačilo lehkou tečí usměrnit kotouč do sítě.

Táboru vyšel i nástup do třetí třetiny. Kohouti se po necelých čtyřech minutách dostali do dvoubrankového vedení zásluhou kapitána Jaroslava Kocara, který se z dobré pozice mezi kruhy nemýlil a poslal puk do horního rohu Štěrbovy branky.

Kadaň však nesložila zbraně a za pět minut se jí povedlo zdramatizovat zápas. Po závaru před Kovářem se z dorážky prosadil Dmitrij Tsyganov. Domácí však srovnání nedopustili, naopak sami šest minut před koncem zvýšili na 3:1 díky Ivanu Padělkovi a náskok už si pohlídali až do závěrečné sirény.

Jakub Mezlík
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM