Na Kadaň teď čekají Medvědi

Jindřich Poledna | 22.10.2004 | |

Na Kadaň teď čekají Medvědi

Sedmá Kadaň jede v rámci 15. kola bojovat o body do Berouna. Ten je v tabulce na desátém místě a zdaleka nedosahuje tak skvělých výsledků jako v loňské sezóně. V prvním společném klání, hraném na kadaňském ledě, byli berounští Medvědi úspěšnější. Díky hattricku Slížka si Beroun z Kadaně odvezl 2 body za výhru v prodloužení, takže má kadaňský tým Medvědům co vracet.

 
Beroun zatím rozhodně nepředvádí hokej, se kterým slavil úspěchy v loňské sezóně. Vyhrál sice doma nad Chomutovem a dokonce i v Ústí nad Labem, zato na svém stadioně podlehl celkům jako je Třebíč či Opava a prohrál i na ledě trápícího se Písku. S těmito týmy loni problémy rozhodně neměl.

Medvědi se opírají o vynikajícího brankáře. Jedničkou týmu je kladenský Miroslav Kopřiva, na Kadaň umí dobře zahrát současná dvojka Tomáš Pöpperle. V obraně se může Beroun pochlubit dvěma hokejovými velikány. O zkušenostech Jiřího Vebera a Bedřicha Sčerbana se jistě není potřeba dále zmiňovat. V útoku se objevuje další velká zkušenost na bruslích - Václav Eiselt. Na hostování pomáhá Berounu i nová posila z Plzně Martin Paroulek. Šikovný útočník, pravák, již nastoupil proti Českým Budějovicím. V Plzni si zahrál letos jen 4x a připsal si jednu asistenci. V dresu středočechů nastupuje také několik bývalých hráčů Kadaně. Jsou to především útočníci Gengel a Kukla, uchytit se v Kadani zkoušel také Martin Tvrzník. Berounu vydatně pomáhá extraligový Liberec. Ze středočeského celku si vytvořil svou malou farmu, hrají tu Holub, Ovčačík, Klimenta, Pabiška, Petr Horčička, Víšek či Jech. Někteří z těchto hráčů jsou v Berouně na hostování, jiní už do prvoligového klubu postoupili.

Kanadskému bodování Berouna vévodí Ladislav Slížek. Má 11 bodů za 7 branek a 4 asistence. Tři branky si připsal právě v předchzím společném duelu v Kadani. Na pomyslném stříbrném stupínku je další útočník Petr Horčička. Ten nasbíral 9 bodů za 6 branek a 3 přihrávky. Třetím nejlepším je obránce Jiří Veber, který dal sice jen jednu branku, ale přidal ještě šest asistencí.

To v kadaňském dresu má nejvíc bodů kapitán Miloš Kajer. Ten si vybojoval 8 kanadských bodů za 2 branky a 6 asistencí. Nejlepším naším střelcem je Tomáš Polanský, ve 14 utkáních vsítil 4 branky, se 3mi brankami mu sekundují Stavenský, Postl a Klaus.

Trenérem Berouna je bývalý kadaňský kouč Otakar Vejvoda, který měl v loňské sezóně jako asistenta Lea Gudase. Ten však zamířil do pražské Sparty, a tak jej pro letošní rok nahradil Petr Novák.

Předpokládané sestavy:
Kadaň: Jež – Staněk, Špelda, Klaus, Vobořil, Hlavatý, Štelcich – Tvrdek, Pech, Kajer - Stavenský, Husička, Michal Polák - Žák, Jabrocký, Postl - Derfler, Kuchler, Polanský - Kreuzman
Beroun: Pöpperle - Petr Hořava, Vaněček, Sláma, Veber, Filip, Braniš - Klimenta, Kukla, Gengel - Eiselt, Pabiška, Jiří Novotný - Horčička, Slížek, Martin Tvrzník - Paroulek, Křesťan, Jech

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM