Kadaňští stoupají tabulkou po Jarinově čistém kontu v doupěti Medvědů

J.Coufal, D.Havlík | 02.01.2010 | |

Kadaňští stoupají tabulkou po Jarinově čistém kontu v doupěti Medvědů

K a d a ň - Severočeši si dobrou povánoční formu přenesli i do nového roku. Na ledě tabulkového soupeře z Berouna předváděli kvalitní hokej podpořený důslednou obranou v čele s Jarinou, který dnes nepustil za svá záda žádný kotouč. Kadaň vedla po 1. siréně po brankách Ťupy a Balázse již 0:2, a když druhý jmenovaný přidal před půlí duelu další zásah, bylo u výsledku rozhodnuto. Medvědi se sice snažili v posledním dějství o zvrat, ale hosté byli zásadně proti. Černožlutí si připsali výhru 0:3 a v tabulce míří právě před svého soupeře.

 
36.kolo, sobota 2.1.2010
Medvědi Beroun 1933 - Sportovní klub Kadaň  0:3  (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Ťupa (Bauer), 17. Balázs (Bursík, Rutta), 28. Balázs (Bursík, Bauer). Rozhodčí: Vampola - Reich, Skopal. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 550. Střely na branku: 46:22. Průběh utkání: 0:3.
Medvědi Beroun 1933: Cikánek - Nedvěd, Bolf, Růžička, Vojta, Braniš, Malý, Vošmik, Švagrovský, Rudovský, Novotný, Vlček, Diviš, Kupec, Pavel, Šinágl, Besser, Karpov, Tůma, Tvrzník.
Sportovní klub Kadaň: Jarina - Rutta, Ťupa, Kloz, Brňák, Zmeškal, Hlubuček, Balász, Bauer, Bursík, Gombár, Charousek, Boušek, Tsyganov, Domin, Míka, Ton, Freiberg, Mužík, Malát.

Komentář k zápasu

Beroun byl v úvodu zápasu aktivnějším týmem, dokázal se dostat do řady šancí před Jarinou, ale hostující gólman jejich pokusy zmařil. Dvě vyloučení Dmitrije Cyganova za sekání zůstaly nepotrestány a ani třetí vyloučení hostů domácím nepomohlo.

Právě naopak. Ve chvíli, kdy se Ťupa vracel z trestné lavice, tak berounskému bekovi Branišovi přeskočil puk hokejku. Puku se zmocnil Bauer a nahrál na nepokrytého Ťupu, který ujížděl sám na Cikánka a trefil se přesně mezi jeho betony.

Necelé tři minuty poté odražený puk od brusle domácího hráče zachytil Balázs a tvrdou ranou prostřeli berounského gólmana podruhé. Medvědi se mohli dostat zpět do hry ještě v závěru třetiny, kdy Kupec nahrával zpoza branky na osamoceného Vlčka, jeho střelu však Jarina vyrážečkou vyrazil.

Místo kontaktního gólu ve druhé třetině přišla branka opět do domácí sítě. Staré pravidlo nedáš- dostaneš se potvrdilo. Berounští hráči Šinágl s Besserem ujížděli dva na jednoho, ale Šinágl s přihrávkou tak dlouho váhal , až Besserovi nahrál v nesprávné chvíli. Do brejku se dostali po nezdařené akci hosté. Bursík zavezl kotouč do pásma a na druhé straně nabyl najíždějícímu Balázsovi, který dnes rozvlnil brankovou síť podruhé a navýšil náskok Kadaně na tři góly.

Snaha Medvědům o vyrovnání se nedala upřít ani po zbytek zápasu. Kontaktního gólu se ale svěřenci trenéra Žemličky nedočkali. Nedvěd se pokusil v úvodu třetí třetiny dělovkou od modré prostřelit Kamila Jarinu, ovšem bez účinku.

Kadaň pečlivě bránila a ve chvílích, kdy Medvědi vyprodukovali šanci, tak jim pomohl jejich gólman Jarina. Málem ale o svůj shot-out mohl přijít. Nejdříve když si vyjel z branky a nevystihl přihrávku, si málem srazil kotouč za svá záda.

Poté tři minuty před koncem zápasu vyjel podruhé a na berounské zívala prázdná branka. Medvědům se dnes střelecky vůbec nedařilo a Kadaň si možná i s trochou hokejového štěstí odváží tři body.

David Havlík, Jindřich Poledna
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM