Vyplatí se pověrčivost čísel 13 a 7?

Katka Hodková | 11.10.2004 | |

Vyplatí se pověrčivost čísel 13 a 7?

Ve středu 13. října se na severu Čech sehraje první regionální derby v letošní sezóně. Utkání začínající v 18 hodin na kadaňském stadioně jistě nedočkavě vyhlíží všechny zúčastněné strany. V této bitvě nejde v první řadě ani tak o body, jako o samotný hokej. Každý celek touží ukázat převahu nad svým soupeřem a s podporou vlastních fanoušků. V tabulce Chomutov v současné době okupuje čtvrtou příčku a Kadaň nastoupí z magické sedmé pozice.

 

Poslední dvě utkání se soupeři příliš nevydařila, když prohrál nejprve s ústeckými Lvy 1:3 a naposledy na domácím ledě podlehl Českým Budějovicím vysoko 0:5. I přes poslední neúspěchy však Chomutov za tuto sezónu ozdobil své konto již osmi vítězstvími, body se mu rozutekli jen v Berouně a Hradci Králové.

Na sestavě se ukazuje, jak paradoxní situace mohou nastat. Kadaňští hráči se budou snažit překonat Luboše Horčičku, který ještě loni stál na opačné straně kluziště. Letos za Chomutov odchytal již 11 utkání s 92,58% úspěšností, když pokryl 287 střel a jen 23 nechal sklouznout za brankovou čáru.

Zajímavá je také statistika chomutovských beků, ačkoli jejich úkolem není zvyšovat skóre, držitelem největšího počtu kanadských bodů za 6 gólů a 5 asistencí je obránce David Hájek z Rabatu Kladno. Nejtrestanějšími hráči jsou po dvanácti kolech Stanislav Mikšovic se 49 trestnými minutami a Radek Šíp s rovnými čtyřiceti. Přesto spolu s Petrem Jírou patří k nejaktivnějším nahravačům. Gólová bilance však v posledních zápasech lehce pokulhávala. Proto také všichni chomutovští doufají, že se právě ve středu znovu chytí útočná mašina, která ještě donedávna neměla v prvoligových vodách konkurenci. Její součástí je i útočník ze Slavie Praha Martin Malát.

Loňská bilance

Dlouhodobě úspěšnějším týmem je KLH Chomutov, jehož 15 vítězství ve dvaceti vzájemných soubojích hovoří dosti výmluvně. Tuto bilanci potvrdil i v minulém ročníku, kdy dokázal svého soka zdolat ve třech duelech ze čtyř. Zápasy na kadaňském ledě byly velmi vyrovnané. V obou zvítězil Chomutov po výsledcích 2:3 a 1:2. Na chomutovském kluzišti jedenkrát vyhráli hráči KLH 4:1 a jedinou porážku jim Kadaňští připravili v poměru 2:5.
(zdroj www.klhchomutov.cz)

Z této vzájemné statistiky vychází fakt, že Chomutov opakovaně nalézal tu správnou cestu, jak položit Kadaň na lopatky. Ale jak již černožlutí několikrát dokázali, nic netrvá věčně a náhoda bývá ve všech směrech nevyzpytatelná. Přát si domácí fanoušci mohou snad jediné, aby tým jako vosa udeřil do nejcitlivějšího místa svého soupeře a předvedl kvalitní hokej, jak by tomu ostatně mělo u významného a sledovaného derby být.

Předpokládané sestavy:

KLH Chomutov: Horčička - Hájek, Révay, Trefný, Řezníček, Plaček, Prošek, Pulpán, Schneider - Polodna, Šíp, Jíra - Malát, Mikšovic, Jeslínek - Hahn, Charousek, Martenek - Koláček, Ibl, Buchal.

SK Kadaň: Jež - Staněk, Pospíšil P., Špelda, Vobořil, Kameš, Hlavatý - Stavenský, Kuchler, Polanský - Bednařík, Pech, Kajer - Žák, Jabrocký, Postl - Derfler, Polák, Kreuzman - Pelán.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM